Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Gluteeniton Brownie Pizza


Kungsornen mutakakku pizza Kungornen mutakakku pizza DSC_0013

Olen mukana Bella-blogien ja Kungsörnenin kampanjassa, jossa minut haastettiin tuunaamaan Kungörnenin valmiita gluteenittomia kakkumixejä. Viime viikonloppuna tälle olikin oiva tilaisuus, kun saatiin kutsu illanistujaisiin ystäville. Päätin pelata varman päälle ja valmistaa Pinterestistä inspiroituneena gluteenittoman Brownie Pizzan viemisiksi kotoa löytyvistä tarvikkeista, ikinä kun ei tiedä onko paikalla vaikka gluteenitonta ruokavaliota suosivia vieraita.

Kungsornen mutakakku pizza Kungornen mutakakku pizza DSC_0004

Olen usein mutkia suoraksi oikova leipuri, enkä kaihda käyttää valmista kakku- tai pitsapohjajauhetta homman jouduttamiseksi. Minusta vähällä vaivalla saa nykyään loihdittua kotona vähintäänkin yhtä hyviä leivonnaisia (bonuksena mielettömän tuoksun kotiin!) ja etenkin gluteenittomissa herkuissa tämä on huikea etu, meidänkin perhepiiristä kun keliaakikko löytyy. Nämä kakkumixit ovat käteviä ”vierasvaroja”, nopeasti gluteenittoman mutakakun pyöräytät lisäämällä valmiiseen kakkujauheeseen ainoastaan veden ja öljyn ja voilà aivan sitä samaa uunituoretta kakkua voi syödä ne ”normaalia” ruokavaliota noudattavatkin.

Kungsornen mutakakku pizza Kungornen mutakakku pizza DSC_0026 Kungsornen mutakakku pizza Kungornen mutakakku pizza DSC_0023

BROWNIE PIZZA

♡ 1/2 paketti Gluteenitonta Kungsörnenin mutakakku kakkumixiä
♡ Vähän vajaa 1dl vettä
♡ 1/2dl öljyä
♡ Koristelussa vain mielikuvitus on rajana, minulta sattui löytymään kotoa tällä kertaa valkosuklaata, koristesydämiä, yksi kiivi, minivaahtokarkkeja, cashew-pähkinöitä ja maapähkinävoita.

HUOM! Huomioithan myös koristeiden gluteenittomuuden! Kakun voi halutessaan koristella täysin myös esim. erilaisilla hedelmillä ja marjoilla.

Valmista kakku paketin ohjeen mukaan pyöreälle alustalle, älä panikoi vaikka kakun pinta repeää tai kakku kohoaa, saat sen paineltua esim. paistinlastalla takaisin pizzapohjan muotoon ja repeämät peittyvät kyllä koristeiden alle. Kun pohja on valmis (mutakakku saa jäädä hieman raa’aksi), painele kakkua lastalla tiiviimmäksi, anna sen jäähtyä ja valmistaudu koristelemaan. Minä sulatin valkosuklaata ja notkistin maapähkinälevitteen kuumassa vedessä ja annoin luovuudelle vallan. Kakusta tuli yllättävän kivan näköinen ja se sai kovasti kehuja. Koko kakku teki kauppansa, vaikka olikin aika tuhtia herkkua koristeidensa ansiosta. Eipä muuten varmasti kukaan seurueesta olisi arvannut kyseessä olevan kokonaan gluteeniton kakku, ellen olisi asiasta erikseen maininnut!

Kungsornen mutakakku pizza Kungornen mutakakku pizza DSC_0029

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM