Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

OMAN KYLÄN VUOKKOSET (+ ILMAINEN TUOTENÄYTE)

Kaupallinen yhteistyö Vuokkoset & Suomen Blogimedia 

Ehdottomasti siisteintä tässä bloggaajan työssä on se, että koskaan ei tiedä minne milloinkin päätyy. Viime torstaina päädyinkin bloggaajakollegani Mutsie-Irenen kanssa päiväksi terveyssidetehtaalle tänne ihan omalle kylälle Veikkolaan! Heräsin itse asiassa vasta tuossa pari vuotta sitten tänne Veikkolaan muutettuani (kun tuon alemman kuvan mainostaulu oli ilmestynyt lenkkireittini varrelle tuohon moottoritien varteen), että Vuokkoset valmistetaan tosiaan tuossa parin kilometrin päässä meiltä, ihan tässä meidän omalla kylällä. Vuokkoset onkin ainut(!!) Suomessa valmistettava terveyssidemerkki ja takana on vuosikymmenten edelläkävijyys ja suomalainen tuotekehitys. Vai mitäpä sanotte siitä, että Vuokkosten valikoimasta on löytynyt biohajoava terveysside jo vuodesta 2009 saakka!

Vuokkoset-kuukautissuojat ovat premium-laatuisia, huippuimukykyisiä sekä ohuita, eivätkä ne sisällä mitään turhia kemikaaleja. Materiaalina käytetään mm. laadukasta sertifioitua luomupuuvillaa, jota ostetaan pieniltä tuottajilta tukien samalla perheiden omaa elinkeinoa. Vuokkoset-tuoteperheestä löytyy varmasti jokaiselle naiselle sopivat tuotteet ja tämän linkin takaa voit tilata maksuttomat Vuokkoset-tuotenäytteet myös itsellesi testiin. Kaikilla Vuokkoset-tuotteilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus (ihoystävällisyydestä), Joutsenmerkki (ympäristövastuullisuudesta) ja ne ovat myös Avainlippu-tuotteita (valmistettu Suomessa). Lisäksi 100% Bio- linja on saanut maailman ensimmäisenä naisten hygieniatuotteena EU Ecolabel-merkin!

Uutuutena Vuokkoset-merkillä on myös Organic-tamponit, joita tosin ei valmisteta ainakaan vielä toistaiseksi Suomessa, mutta jotka eivät sisällä viskoosia, muovia, väriaineita tai klooria, vaan ovat nekin 100% kompostoituvaa luomupuuvillaa. Ympäristövastuullisuus onkin yksi Vuokkoset-brändin peruspilareista ja mm. tuotannosta ei synny yhtään kaatopaikkajätettä, vaan kaikki jäte poltetaan ja poltosta syntyvä lämpö hyödynnetään energiana. Lisäksi mm. koko Veikkolan tehdas toimii vesivoimalla tuotetulla sähköllä (joka vastaa hiilidioksidipäästöjen säästössä 100 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä). Voisin luennoida tästä kaikesta tehdasvierailulla oppimastani ympäristön huomioon ottamisesta tovin jos toisenkin, tai vaikkapa siitä, kuinka Etelä-Koreassa on hurahdettu Vuokkoset-siteisiin juurikin tuotteiden puhtauden ja suomalaisuuden vuoksi, mutta mennäänpäs nyt kuitenkin itse asiaan ja kurkataan sinne tehtaalle.

Tässä on kyseessä terveyssidekone, jossa valmistuu päivästä riippuen aina yhtä tiettyä tuotetta kerrallaan. Meidän vierailulla valmistuksessa oli Vuokkoset White-linjan Normal-side tuplapakkauksessa. Nuo yllä olevan kuvan isot rullat ovat siis sellua ja ne tulevat tarkkaan valituilta raaka-ainetoimittajilta Suomesta. Kun rekka tuo sellurullat Veikkolan tehtaalle, vie se vastaavasti takaisin päin mennessään tuotantojätettä poltettavaksi. Kätevää!

Vuokkoset-terveysside muodostuu eri kerroksista (mm. sellusta, puuvillasta ja imuytimestä, joka siis on sappea, joka imee 10 kertaa oman painonsa verran nestettä itseensä), joita kone lisää siteeseen yksi kerrallaan ja leikkaa tuotteesta valmiin mallin (näitä muotteja vaihdellaan aina kulloinkin tuotannossa olevan sidemallin mukaan), lisää teipin sekä lopulta yksittäispakkaa siteen. Nuo koneet kävivät aivan hurjaa vauhtia ja siteitä valmistui kovaa tahtia. Instastooristani löytyy myös videomateriaalia tehtaalta ja tästä koneesta täydessä touhussa.

Uunituore ja itse asiassa vielä vähän lämmin side suoraan koneesta napattuna (en tosin itse napannut, vaan koneenhoitaja, joka ottaa koneesta tuotenäytteen ulos noin viiden minuutin välein). Tiesitkö muuten, että jokaiseen siteeseen painetaan päivämäärä ja kellonaika, josta pystytään jäljittämään täsmällinen tuotantohetki esimerkiksi reklamaatiotapauksissa.

Kone pakkaa sopivan määrän yksittäispakattuja siteitä vielä suurempaan pakkaukseen ja lopuksi laatikoihin. Koneen hoitaja valvoo tapahtumaa ja puuttuu peliin, mikäli joku paketeista on vinksallaan tai muuta hässäkkää ilmenee. Vuokkoset-tuotteita toimitetaan Suomen lisäksi myös ympäri maailmaa mm. Baltiaan, Hollantiin ja Kiinaan.

Yllä valmistuu toisessa koneessa White-linjan Soft-pikkuhousunsuojia. Aina välillä tulee kuulemma kyselyjä miksei siteitä pakata kuten pikkuhousunsuojia, vaan ne on yleensä yksittäinpakattuina ja syy on siinä, että silloin siteisiin pitäisi lisätä joka tapauksessa pikkuhousunsuojista tuttu tarran suojapaperi, nythän yksittäispakkaus toimii myös suojapaperina. Kierrätyksen osalta nuo pikkuhousunsuojien tai tamponien pahvipakkaukset soveltuvat pahvinkeräykseen ja terveyssiteiden kääreet, pakkaukset ja tamponien muovit taas voi laittaa muovinkeräykseen.

Olinko ehkä pikkasen fiiliksissä tuolla. Kysyin jo koska voin aloittaa ensi kesän kesätyöt tehtaalla! 😄

 

Päästiin vierailullamme tekemään labrassa laadunvalvojan kanssa myös muutamia kokeita, joilla Vuokkoset-tuotteita testataan ja näistä testeistä lisää materiaalia Instastoorin puolella. Stoorissa selviää mm. miksi kuukautissuojamainoksissa tosiaan käytetään yleensä sitä paljon viime vuosina kohua herättänyttä sinistä nestettä oikean veren sijaan. Tällekin asialle löytyy siis ihan oikea selitys! Lisäksi testattiin siteiden imevyyttä sekä 100% Bio- ja White-sarjan siteen eroja.

Muistathan, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa. Minun ainakin on hankala perustella itselleni miksi käyttäisin enää jotain muuta sidemerkkiä, jos omalla kylällä (tai ylipäätään Suomessa) kerran valmistetaan laadukkaita, luotettavia ja vieläpä vastuullisia terveyssiteitä! Kyllä taas kelpaa olla ylpeästi veikkolalainen! 

Sinäkin pääset testaamaan ja tilaamaan ilmaisen Vuokkoset-tuotenäytteen itsellesi tästä linkistä.

7+

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM