Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viikonloppu Dubaissa

Vietettiin juuri viikonloppu Dubaissa ja nyt naputtelen tätä postausta jo kotisohvalta. Kahteen Dubai-päivään mahtui reilusti shoppailua mm. The Dubai Mallissa, Mall Of Emiratesissa sekä hotellimme yhteydessä olleessa City Centre Deira-ostoskeskuksessa. Lisäksi piipahdettiin Burj Khalifan korkeuksissa sekä veneilemässä Dubai Marinassa, kun Matti kokeili wakesurffia sunnuntaina. Itse istuin tyytyväisenä kuvailemassa veneessä ja nautin tuosta mielettömästä maisemasta ja lämpimästä auringosta. En ole vielä ehtinyt purkamaan kuvia kameran muistikortilta koneelle, joten matskua Dubaista varmasti vielä luvassa, kunhan ehdin käymään kuvat läpi ja sulattelemaan tuota kaupungin meininkiä ensin tovin, jotta voin siitä jonkunlaisen mielipiteen muodostaa.

Huomenna olisi sitten paluu töihin ja arkeen. Nyt väsyttää jo aika huolella, jäi nimittäin neljältä aamusta lähteneen lennon vuoksi yöunet hieman katkonaiseksi, kun kello soi yhdeltä yöllä ja unta oli takana vain pari tuntia. Onneksi koneessa tuli hieman torkuttua ja nukuin jo iltapäivästä puolentoista tunnin päiväunet ja kohta sitten kunnon yöunille. Sain jo useammalta taholta kyselyä meinaanko postata häistä vielä blogiin. Jotenkin tuntuu, että tuosta hääjuhlastakin on jo ikuisuus, vaikka todellisuudessa juhlista on mennyt vain reilu viikko. En ole saanut vielä kuvaajan ottamia kuvia vihkimisestä, enkä potretteja enkä myöskään kuvia hääjuhlasta, joten en ole päässyt myöskään käymään niitä läpi ja miettimään mitä haluan julkaista täällä blogissa. Eli hääpostauksia on siis vielä luvassa niitäkin, kunhan tässä ehtii jäsentelemään asioita täällä kotona.

Kela oli muistanut minua loman aikana jo useammalla kirjeellä, joissa komeili uusi sukunimeni. Homma alkaa todellakin vähitellen konkretisoitumaan. Vielä pitäisi uusia kaikki kortit, passi jne. Hirvittävä homma! Häämatkanhan vedin vanhalla nimellä, eikä siitä tullut onneksi mitään ongelmia missään vaiheessa. Kuinkakohan kauan tässä menee, että totun uuteen sukunimeeni?

DCIM100GOPROGOPR9006.DCIM100GOPROG0159085.DCIM101GOPROGOPR9994. DCIM100GOPROG0209173. DCIM101GOPROG0269495. DCIM101GOPROG0369993.

0

5 Comment

 1. Saanko kysyä, miksi päätitte mennä Arabiemiraatteihin? Itse en ikinä sinne haluaisi matkustaa, sillä tukisin näin lomarahoillani ihmisoikeuksien polkemista (etenkin naisten, homoseksuaalien ja köyhien aasialaisten oikeuksien). Tiesitkö, että suurin osa noista paikoista on rakennettu täysin orjatyövoimalla? Luulin sun ajattelevan vähän laajemmin, kuin niin että jee hienoja shoppailupaikkoja ja luksushotelleja!

  0
  1. Saat toki. Ajattelin kyllä asiaa laajemmin ja tästä keskusteltiin jo edellisessä postauksessa, jossa kerroin häämatkakohteestamme (http://www.plusmimmi.com/2016/12/ras-al-khaimah-kokemuksia/). Nostin kommenteissa myös tuon erään blogitekstin esille, jossa pohdittiin mielestäni hyvin Dubain eettisyyttä.

   Totta on, että tuolla on todella paljon siirtolaisia töissä (myös meidän resortissa oli) ja käytiin keskustelua heidän työoloistaan jne. Työskentelevät 12h työpäivää kuutena päivänä viikossa, koska paikalliset eivät suostu tekemään kyseisiä hommia, koska kuulemma maassa on joku perustulo, jonka saa vaikkei tekisi töitä. Tämä tyyppi ketä mm. jututettiin oli pyrkinyt ensin Saksaan, mutta ei ollut päässyt, eli oli päätynyt sitten lopulta tuonne ja työskennellyt siellä jo viisi vuotta. Todella moni tulee tuonne ansaitsemaan rahaa, koska siellä maksetaan omaan maahan nähden hyvin ja on töitä paljon tarjolla. Veljenihän asuu Filippiineillä ja myös hänen tuttavaperheistä lähdetään ansaitsemaan esim. juuri Lähi-itään ja elätetään koko perhe kotimaassa ja jätetään lapset esim. isovanhempien hoidettaviksi. Tämä on käytäntö, jota tuskin saa kitkettyä täysin pois mistään. Kyse on mielestäni isommista rakenteellisista kysymyksistä ja esim. naisten asemaan liittyvistä asioista, joihin voi myös omalta osaltaan matkailulla vaikuttaa. Monessa paikassa esim. minua ei tervehditty ollenkaan ja puhuteltiin vaan Mattia (Sir), jolloin vastasin itse ja saatoin hoitaa asian ja esim. maksamisen omatoimisesti. Se herätti välillä hämmennystä vastapuolessa. Nämä ovat mielestäni niitä pieniä asioita joihin tavan turisti voi vaikuttaa ja omalla käytöksellään ”ravistella” myös paikallista kulttuuria.

   0
 2. Heippa!

  Olisi kiva kuulla teidän reissusta Arabiemiraatteihin ja eritoten Dubaihin, kun itse ostin sinne extempore-matkan kuukauden päähän 🙂 erityisesti kiinnostaa pukeutuminen siellä, onko se niin tarkkaa kuin sanotaan?

  Kiitos ihanasta blogista, olen seurannut blogaustasi jo MTL:n ajoilta, nyt vasta uskallan jättää ensimmäisen kommentin 🙂

  0
  1. Moikka Ellu, postasin tuosta pukeutumisesta oman postauksensa, siitä tuli sen verran kysymyksiä 🙂

   http://www.plusmimmi.com/2017/01/kuinka-pukeutua-dubaissa/

   Ja VAU, kiva että kommentoit kaikkien näiden vuosien jälkeen!

   0
  2. Niin ja aivan mahtavaa reissua sinulle!

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM