Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ristikukkulalla

Ei oikeastaan koluttu Baltian reissulla Liettuan puolella sen erikoisemmin mitään nähtävyyksiä, mutta Ristikukkula (Kryžių Kalnas) oli kyllä pakollinen pysähdyskohde. Ristikukkula sijaitsee Šiauliain kaupungin liepeillä A21-tien varrella. Kannattaa bongata ruskeaa kylttiä, ettei livahda ohi (kuten meille ensin kävi).

Kukkulalle on koottu 1800-luvulta saakka erilaisia ristejä, joita mäellä on tällä hetkellä kymmeniä tuhansia ja lisää tulee koko ajan. Myynnissä paikan päällä oli myös ristejä ja mekin ostettiin enkelillä varustettu risti (taisi maksaa 2€) ja pystytettiin se tuonne muiden ristien joukkoon. Parkki kukkulan liepeillä maksoi ehkä euron ja muuten Ristikukkulalla sai vierailla ilman pääsymaksua.

Kohde on aivan äärimmäisen vaikuttava. Meidän vierailumme aikana alkoi ripeksiä vettä ja tunnelma kapeita käytäviä puikkelehtiessa oli oikein harras. Itselläni tulee kylmät väreet jo ihan näitä kuvia katsomalla. Paikan kokoa on vaikea hahmottaa, joten suosittelen ehdottomasti pysähtymään Ristimäellä, mikäli Liettuassa yhtään tuolla suunnilla matkailet, Ristikukkula on varmasti näkemisen arvoinen kohde!

Ristikukkula Liettua DSC_0251Ristikukkula Liettua DSC_0192Ristikukkula Liettua DSC_0210 Ristikukkula Liettua DSC_0196 Ristikukkula Liettua DSC_0198 Ristikukkula Liettua DSC_0201 Ristikukkula Liettua DSC_0203 Ristikukkula Liettua DSC_0205 Ristikukkula Liettua DSC_0215 Ristikukkula Liettua DSC_0218 Ristikukkula Liettua DSC_0230 Ristikukkula Liettua DSC_0241 Ristikukkula Liettua DSC_0247 Ristikukkula Liettua DSC_0254

0

0 Comment

 1. Moikka, itselläni on suunnitteilla tälle kesälle autoreissu Baltiaan. Mua vähän mietityttää tuo auton pysäköinti. Pysäköittekö te reissun aikana vain vartioiduille parkkipaikoille vai mihin? Entä kuinka uusi auto teillä oli? Olisi kiinnostavaa kuulla, kun en ole lukenut oikeastaan mistään blogista kokemuksia tähän liittyen. 🙂

  0
  1. Me pysäköitiin esim. Airbnb-kohteissa autohalliin jne. eli oli periaatteessa turvallinen paikka. Usein myös hotellin omaan parkkiin ja sitten jätettiin esim. hanskalokero auki jne. jolloin näki suoraan, ettei autossa ole mitään varastettavaa, joten turha vaivautua. Mitään uhkaavia tilanteita ei kertaakaan koettu. Kannattaa varautua tietöihin, niitä oli ainakin viime kesänä reippaanlaisesti. 🙂

   0
   1. Kiitos vinkeistä! Eli tietöistä johtuen matkat kestävät kauemmin kuin luulisi? Entä onko Klaipeidasta pitkä autolauttajono Kuurin kynnäälle? 🙂

    0
    1. Joo.

     Meidän Airbnb-kämppä oli aivan sen lautan lähtöpaikan vieressä, joten siitä seurailtiin aina tilannetta. Mutta kyllähän tuota jonoa kieltämättä oli! 🙂

     0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM