Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkkejä Varsovaan?

Kuten tuossa jo eilen vihjasinkin, vietetään tuleva pääsiäinen perhepiirissä ulkomailla, tarkemmin sanottuna Varsovassa, jossa en ole vielä koskaan päässyt käymään. Uuden kaupungin lisäksi saan kokoelmiini kokonaan uuden maan, Puolan, joka on jäänyt jostain syystä ennen tätä harmittavan vähälle huomiolle.

Ennakkoajatuksissani Varsova muistuttaa vahvasti Prahaa, jossa ollaankin viimeisimmäksi Matin kanssa lomailtu. Toivon totisesti, että Varsova tarjoaa mm. sitä järjettömän hyvää gulassikeittoa leivän sisältä, mitä metsästin Prahassakin ravintolasta toiseen. Mmmm… Majoitus ja aamiainen meillä on varattu Hilton Warsaw Hotellista ja muuten suunnitelmia kaupunkiin ei oikeastaan vielä ole. Matkaan lähtevät tällä kertaa Matin lisäksi myös äiti ja iskä sekä pikkusiskoni, joten vähän suuremmalla porukalla reissataan tällä kertaa. Jos siis olet Varsovassa vieraillut, arvostaisin suuresti mikäli jätät vinkin mitä voisimme muutaman päivän aikana kaupungissa tehdä ja nähdä. Pääsiäinen varmasti vähän rajoittaa aukioloaikoja, mutta ei anneta sen haitata. Toiveissa olisi viikonlopun aikana päästä pitkästä aikaa ainakin kunnon pääsiäismessuun.

Ps. Jänskättää ihan, onko AirBalticilla tarpeeksi pitkät turvavyöt! 😀

VarsovaKuva: http://www.bargaintravel4u.co.uk/

Translation : Me and my family will spend next weekend (Easter) in Warsaw. This is my first time in Poland and I’m so excited! If you have any tips to Warsaw, please let me know! 🙂

Ps. Muistathan minut myös Instagramissa, Bloglovin’issa ja Blogilistalla! ♡

0

0 Comment

 1. Varsovasta tykkäsin yhtä paljon kuin Prahasta. Mielestäni Varsova on ihana kaupunki, mutta toki se on makuasia. Vanha kaupunki on ihana erityisesti ja ruoka on halpaa! Itse vietimme siellä viikonlopun ja kävimme mm. siinä Stalinin lahjoittamassa kulttuurin ja tieteenrakennuksessa (se korkea talo). Museoita löytyy kivasti!

  0
  1. Varsovassa oli kyllä tosi samaa henkeä mitä Prahassa! 🙂 Uskon, että kesällä on vielä ihanampi (vaikka nytkin oli tosi kiva) kun puistot ja muut pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Polin-museo oli kyllä todella pysäyttävä kokemus.

   0
 2. Heidi. P says: Vastaa

  Muistelin tuossa just, että kaverini kävi näin pääsiäisenä Varsovassa. Se on kuulemma tärkeä juhla Puolassa, jossa ehkä(?) monet baarit, kaupat ja ravintolat ovat tällöin kiinni. Pääsiäisen aikana on kuitenkin kaikenlaisia tapahtumia. Klassisen musiikin konsertit ovat suosittuja, ja niitä on luvassa kirkoissa ja konserttisaleissa. Beethoven-festivaalit tms. pidetään perinteisesti vähän ennen pääsiäistä, Jos nyt oikein muistan. Varsinaisen pääsiäisen aikoina palmusunnuntai ja pääsiäissunnuntai ovat erityisen hartaita päiviä varsovalaisille, ja tällöin vanhankaupungin kaduilla ja kirkoissa on mukava ja lämmin tunnelma.Länsimaiset tuotteet maksavat usein yhtä paljon kuin Suomessa. Poikkeuksen tekevät saksalaiset tuotteet, joita voi hankkia usein edullisesti sellaisista ketjuliikkeistä kuin D&M, joka on erikoistunut kemikaalituotteisiin. Mutta kuten sanottua kaverini on kertonut nämä vuosi sitten. Ja liikkeiden aukioloista ei sen kummemmin puhuttu. Toivottavasti on apua tai edes sinne päin.

  0
  1. Kiitos näistä vinkeistä! Joo, monet ravintolat sulkivat lankalauantaina jo tosi aikaisin ja sunnuntaina koko kaupunki oli aivan kiinni, jopa takseja oli hankala saada. Varsovaan täytyy päästä kyllä uuselleen joskus kesällä! 🙂

   0
 3. Uiks! Ihanaa matkaa! En ole koskaan käynyt mutta varmasti matkan arvoinen 🙂

  0
  1. Oli kyllä tosi kiva kaupunki, suosittelen! 🙂

   0
 4. Heips! Itse olen lähdössä kesällä Gdanskiin Puolaan myös..hieman itseäkin jännittää onko koneessa riittävän pitkä turvavyö! 😀 Kuin sulla kävi? Ompahan ainakin jotain jännitettävää itselläkin! Ensimmäinen kertani lentokoneessa vielä..

  0
  1. Hyvin meni vyöt kiinni! Jopa propellikoneessa (Riikasta Varsovaan), joka oli _todella_ pieni. Siellä oli kyllä vyö tapissaan, mutta kiinni meni! 😀 Älä siis stressaa ja jos ei jostain syystä mahdu, niin pyydät vaan lentoemännältä jatkopalan vyöhön. 🙂

   0
   1. Kiitos tsempistä! Oon aina ollut lento pelkoinen mut aattelin voittaa sen! 😀 Ainakin kun lukee näitä sun matkapostauksia! Tulee hirvee matkakuume! Oon TODELLA huono jättämään kommenttia vaikka joka ainoan postauksen luenkin! Jatka samaa rataa! 🙂 I LIKE! :)<3

    0
    1. Odotahan, kun pääset lentämisen makuun, niin sua ei saa pidettyä poissa ulkomailta! 😉

     0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM