Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pääsiäisen karitsaburgerit, bataattiranskalaiset ja pavlova.

Lupasin palata vielä pääsiäisen pöperöiden kanssa ihan omassa postauksessaan, sillä tällä kertaa meitä onnisti ja valmistettiin aivan nappi pääsiäisateria. Tehdään toisinaan Matin kanssa itse meidän Savon maatilan naudanjauhelihasta valmistettuja pihvejä omatekoisiin burgereihin ja ne on näin vaatimattomasti sanottuna maailman parhaita. Päätettiin siis soveltaa tätä burgeria myös pääsiäispöytään ja valmistaa vähän erilainen pääsiäisateria, nimittäin karitsavuohenjuustoburgereita sekä kaveriksi bataattiranskalaisia. Jälkkärin kanssa päädyttiin pavlovaan ja kokonaisuus oli kyllä erittäin onnistunut.

14017046572_07ebacc867_b
14020696904_9631485f7a_o

Karitsaburgerit neljälle (8 pihviä)
Pihvit :
400g lampaan jauhelihaa
400g naudan jauhelihaa
suolaa ja pippuria
Sekoita jauhelihat keskenään ja muotoile käsin kahdeksan ohutta pihviä. Paista pihvi mediumiksi (isolle paistinpannulle mahtuu yhtä aikaa kaksi pihviä paistumaan) ja mausta samalla pannulla suolalla ja pippurilla.
Lisäkkeet : 
esim. 
Ruisleipiä
Salaattia
Ananasrenkaita
Majoneesia
Vuohenjuustoa
Täytä paahdettu ruisleipä oman maun mukaan ja nauti.

14020698744_9c562d05e9_b
Karitsaburgereiden kanssa juotiin tietysti punkkua (ja vichyä) ja olin saanut blogin kautta juuri lampaan kanssa sopivan Mezzomondo Negroamaro punaviinin samalla viikolla pääsiäisateriaa varten testiin. Oltiin jokainen sitä mieltä, että tämä oli helposti juotava ja oikein maukas. Viini sopi älyttömän hyvin hampurilaisten kanssa yhteen. Tosin seuraavana aamuna muutamalla meistä (ei tosin allekirjoittaneella) oli aikamoinen punaviinin aiheuttama päänsärky…

14020699354_a0aa78fa2c_b
Hampurilaisten kaverina tarjottujen bataattiranskalaisten ohje otettiin puolestaan Parempaa roskaruokaa-kirjasta, jonka itse kirjailija, Liemessä-blogin Jenni Häyrinen minulle lähetti. Bataattiranskalaisista tuli aivan loistavia ja kirja pitää muutenkin sisällään monta kokeilemisen arvoista reseptiä. Ranskisten kaveriksi väännettiin vielä ranskankermasta dippi ihan omalla maualla, johon tuli mm. pieneksi pilkottua valkosipulia, chiliä ja mustapippuria.

14040241223_b7148764d8_b

Pääsiäispavlova
Marenkipohja
Lime-valkosuklaarahkaa
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Hedelmiä maun mukaan (meillä mangoa ja persikkaa)
Valkosuklaata koristeluun
Yritä pitää marenkipohja ehjänä kaupasta kotiin ja täytä se hetkeä ennen tarjoilua limevalkosuklaarahkalla ja hedelmillä. Vispaa vaniljakastike ja valuta vaahto kakun päälle. Raasta koristeeksi valkosuklaata. Pavlova on erittäin helppo (varsinkin näin valmispohjaan), mutta kuitenkin tosi maittava jälkkäri.

14020695624_8876fdf093_b
13997121926_64bc82044d_b

Ääh, nyt tulikin sitten näitä kuvia ja reseptiä kirjoitellessa kova nälkä! Onneksi pääsiäisaterialta jäi yli noita pihvejä, täytynee napata siis pihvi pakastimesta ja vääntää karitsaburgeri lauantai-iltaan.

Muistakaahan muuten huomenna tulla kirppikselle, mulla on myytävää paljon ja haluan niistä eroon! 🙂 Niin ja ottakaa käteistä mukaan, Kaapelitehtaalla ei ole pankkiautomaattia!

Keittokirja ja punaviini blogin kautta saatu.

0

0 Comment

  1. Se haalarinostaja täällä, moi. Oli pakko tulla vielä tännekin kiittelemään siitä, että olit myymässä vaatteita. Kun siis en mä ikinä normaalisti löydä sopivankokoisia vaatteita tuollaisilta kirppiksiltä missä ihmiset myy itse ja nyt sattui sopiva hetki päästä tutustumaan sun vaatevarastoon. 🙂

    0
    1. Voi vitsi, kiva että nyt pääsit paikalle! 🙂 Eiköhän me jatkossakin törmätä!

      0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM