Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Plussapukujen sovitusilta Morsiusgalleriassa

Yhteistyössä Morsiusgalleria.

Palataan vielä parin viikon takaiseen reissuuni Tampereelle, jossa Morsiusgalleria järkkäsi ainoastaan plussakokoisille morsiamille tarkoitetun hääpukujen sovitteluillan. Olin paikalla ”makutuomarina” ja ilta oli kyllä oikein onnistunut ja naiset löysivät aivan upeita pukuja. Kävin itse sovittelemassa kolmea eri pukua jo päivällä paikan päällä ja ihastuin kyllä palavasti yhteen niistä…

Morsiusgalleria sijaitsee kivenheiton päässä Tampereen rautatieasemalta, Tullintorin liikekeskuksen toisessa kerroksessa. Tänne kannattaa tulla kyllä vähän kauempaakin, sillä pukujen valikoima on valtava. Lisäksi tarjolla oli myös n. 100 kpl XL-mallistojen hääpukua!

Tutkailin vähän ensin pukuja ja plussapukujen tarjonta ja monipuolisuus yllätti kyllä positiivisesti.

Ihastuin tähän samalla viikolla saapuneeseen kaunokaiseen aivan heti ensimmäisenä ja halusinkin sen samantien sovitukseen. Tämä oli myös oma lempparini kolmesta sovittamastani puvusta. Ekan puvun taika, niinhän sitä sanotaan. Olen ollut sovittelemassa hääpukuja Morsiusgalleriassa kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla se eka puku on ollut se oikea.

Tarjolla on pukuja moneen makuun simppelistä koristeellisempaan.

Ideana on, että Morsiusgalleriaan varataan sovitusaika (kannattaa varata parisen tuntia tähän) ja sitten mennään myyjän kanssa omaan isoon yksityiseen sovituskoppiin, jonne myyjä tuo mahdollisia sovitusvaihtoehtoja puvuista. Myyjä myös avustaa pukujen pukemisessa nyörityksiä myöten ja tarvittaessa pukua neulaillaan sopivammaksi. Aivan loistava juttu siis ja molemmilla kerroilla olen saanut Morsiusgalleriasta todella asiantuntevaa palvelua. Sovitukseen voi tulla yksin tai porukalla, ihan kuinka parhaaksi näkee.

Sama puku kuin yllä, mutta höystettynä pukuun kuuluvalla vyöllä ja hunnulla, muuttuu muuten ilme aivan täysin! Itse jättäisin tästä tuon vyön kokonaan pois.  (Puku Cara Mia : 29227,  Ivory, 1159,- koko 46 ja huntu Mercator W302 Ivory 65,-)

Toinen sovittamani puku, joka tämäkin oli tosi kiva ja huomattavasti edullisempi. (Puku Special Day : BB14914, Ivory, 615,- koko 54)

Sama puku hunnun kanssa. (Huntu: Emmerling : 4052 150cm Ivory 59,-)

Ja siihen kuuluvan yläosan kanssa höystettynä erikseen myytävällä vyöllä. (Vyö : TMY 107 Black 95,-)

Musta vyö toimi yllättävän kauniisti.

Kolmas sovittamani hääpuku, oli astetta tyköistuvampi, joka ei taas ollut yhtään minua, mutta tulipahan testattua! Tuo panta puolestaan oli oikein kivaa vaihtelua tiaroihin ja huntuihin. (Puku : Special Day : BB14908, Ivory, 995,- koko 54, Panta : Twilight Designs TLT 4537, 59,-)

Vielä kaikki sovittamani puvut (ei järjestyksessä). Mitäpä tykkäätte?

Plussahääpuvuissa on se hankaluus, että ne eivät näytä miltään rekissä roikkumassa (niinkuin ei monet XL-kokoiset vaatteetkaan), joten vaativat kyllä sovituksen. Lisäksi myyjä osaa katsoa mitkä puvut sinulle voisivat parhaiten istua ja monessa tapauksessa joku puku, joka ei näytä yhtään omalta voikin olla loppupeleissä se kaikista parhaimman näköinen päällä. Itse en kyllä uskaltautuisi tilaamaan hääpukua sovittamatta, sillä sen muokkailukustannukset voivat lopulta nostaa hinnan melko kovaksi.

Erilaisilla vöillä, hunnuilla ja pääkoristeilla saa persoonallista otetta pukuun. Itse päätyisin varmasti huntuun, mutta jättäisin vyön puvusta pois. Mitään boleroa tms. tuskin tulisin kuitenkaan pukemaan, vaan huntu toimittaisi tämän virkaa esim. kirkossa. Illan edetessä hunnun voi myös vaihtaa vaikkapa pantaan tai kokonaan lyhyempään huntuun.

Mikäli sopivaa kokoa puvuista ei löydy heti hyllystä, vie tilaus aika pitkän aikaa, joten puvun kanssa kannattaa olla etenkin näin XL-kokoisena liikkeellä hyvissä ajoin. Sitten ehtii vielä kaikessa rauhassa tekemään mahdolliset muutokset pukuun sen saavuttua. Kokoja puvuista on ainakin 60 saakka, mutta kokolappua ei niinkään kannata tuijottaa. Vielä toistaiseksi kukaan ei ole kuulemma jäänyt liian ison kokonsa vuoksi ilman pukua. Itse sovitin pukuja 46-54 väliltä, joten kokohajonta mallien välillä on melko suurta, joten eikun vaan rohkeasti Tampereelle sovittelemaan! 

Illasta sain seuraa, kun muutama plussamorsian saapui avustajiensa kanssa paikalle sovittelemaan pukuja ja ainakin kaksi heistä löysi mieleisen puvun valikoimista. Alla vielä muutama kuva itse sovitusillasta.

Onkos teillä omia häitä luvassa?

Mitäpä olette mieltä, olisiko kiva jos vastaavanlainen tapahtuma meille plussakokoisille järkättäisiin tulevaisuudessakin? 🙂

1+

0 Comment

 1. Sanoisin että eka puku oli sulle niin paseli ei muuta ku naimisiin vaan tossa puvussa

  0
  1. No oon aivan samaa mieltä! 😀

   0
 2. Anonymous says: Vastaa

  Kiitos tästä postauksesta, joka antoi toivoa, että tälläinen plussakokoinen voi oikeasti saada ihanan ja kauniin puvun. 🙂 <3

  0
  1. Äläpä. Kuvittelin aina ennen että no sitten teetän hääpuvun, kun se päivä koittaa, mutta kun pääsin noita sovittelemaan niin totesin, etten haluakaan teettää, kun kerrankin mahtuu johonkin ihanaan vaivatta! 🙂

   0
 3. Anonymous says: Vastaa

  Matille sinne kotiin pieni vink vink 🙂

  Paula

  0
  1. Haha! Juuu…

   0
 4. Anonymous says: Vastaa

  Ihana tuo sun lemppari!<3

  0
  1. No eikö oo! Ihastelen sitä edelleen! 🙂

   0
 5. Tässähän alkaa melkein harmittaa, että omat häät meni jo viime kesänä 🙂 Tosin ihana puku mullakin oli, vihreää pellavaa ja Saaga Desingnin upeasti toteuttama, kukkiakin vielä <3 En myöskään ole ikinä kuvitellutkaan, että olisin pitänyt häissäni ”perinteistä valkoista” pukua, mutta tosi mielelläni olisin käynyt Tampereella sovittelemassa, jos oisin tiennyt tämmöisestä paikasta puolitoista vuotta sitten 🙂

  0
  1. No sulla oli varmasti ihana puku. 🙂 Mutta tuo sovitteleminen oli kyllä oikeesti hauskaa!

   0
 6. Apua, toi toinen sun sovittama puku oon aivan ihana! Onko siella liikkeessa muuta kuin valkoisia pukuja? Haat nyt ei ole ihan viela ajankohtaiset (vaikka olen vahan vihjannut, etta seuraava karkauspaiva olisi oiva haapaiva), mutta en voi sietaa perinteisten haiden oikeastaan mitaan osa-aluetta (leikit ja kattelyjonot, yoks!), ja se valkoinen puku kuuluu ehdottomasti myos siihen no no kategoriaan! Tuo sinun sovittamasi toinen puku, liilana ja polvimittaisena olisi minun unelmien haapukuni!

  0
  1. Voi kiitos 🙂 On siellä jonkun verran ja tietty tilailla voi aina. Eikun vaan tutkimaan!

   Karkauspäivä kuulostaa kyllä hauskalta hääpäivältä 🙂

   0
 7. Tämäpä oli hyvä tietää, asun itse Tampereen seudulla ja olen menossa naimisiin loppuvuodesta 2015. 🙂

  0
  1. Oi, sinulla on vielä aikaa järkkäillä! 🙂 Suosittelen tosiaan sovittelukierrosta, se on hauskaa!

   0
 8. OMG. Toi eka puku mikä sulla on päällä. Mä rakastuin <3
  Oisinki menossa naimisiin. 😀

  0
  1. No joku päivä sitten! 🙂

   0
 9. Voi miten ihania! Noista kolmesta puvusta ensimmäinen oli minunkin suosikki! 🙂

  0
  1. Äläpä, se oli mullakin rakkautta ensisilmäyksellä! 🙂

   0
 10. Anonymous says: Vastaa

  ihania! varsinkin tuo ensimmäisenä sovittamasi <3 seuraavaksi sulhasehdokkaiden sovitteluilta, jookos?

  0
  1. Eikö!! 😛

   Ai semmonen, jossa tuolla olis valmiina sulhasehdokkaita ja sinkkunaiset tulis ettimään sopivaa? 😉

   0
 11. Anonymous says: Vastaa

  Ensimmäinen puku oli aivan ihana!

  0
  1. Niiiin on!!! 🙂

   0
 12. Oi että tuo kokeilemasi toinen puku oli myös itselläni hääpukuna, jota muokattiin erillaiseksi mustalla satiini nauhalla nyörityksessä ja sivulle lisättiin musta iso ruusu. Puku oli myös itselläni ensimmäinen mitä kokeilin ja käteenhän se jäi :)) enkä ole päivääkään katunut etten kokeillut muita liikkeen pukuja tai käynyt missään toisessa liikkeessä. Puku oli vain täydellinen ja itseasiassa vinkin liikkeestä ja sen puvuista sain sinun ja pepin blogissa olleesta postauksesta ja samaisesta jutusta joka oli eräässä häälehdessä ;))
  Palvelu oli liikkeessä täydellistä ja asianmukaista ottaen huomioon kaikki morsiammen toiveet.

  0
  1. Voi se on kanssa ihana! Näytit varmasti upealta 🙂 Kiva, että siitä postauksesta ja Mennään Naimisiin-lehden jutusta oli hyötyä 🙂 Ne oli kyllä muuten ihan parhaat kuvaukset!

   0
 13. Anonymous says: Vastaa

  Kävin itse 2010 kyseisessä liikkeessä sovittelemassa pukuja. Pluskokoisena sitä hävettää todella paljon mennä sovittelemaan yhtään mitään minnekään, mutta ystävällisen myyjän avulla uskalsin antautua pukujen ihmeelliseen maailmaan. Siellä ei tuomita, vaan jokainen asiakas on ihan yhtä tärkeä. Sovitin 4 erilaista pukua ja ostin ensimmäisen minkä päälleni laitoin. Mukaan tarttui vielä hartiahuivi, kengät sekä hiuskoru. Loistavaa palvelua ja mahdottoman ihania pukuja myös plusmallisille. Menkää ja kokeilkaa!

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM