Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mitalikahvit!

Minähän en oikeastaan juo kahvia, en ole koskaan varsinaisesti ”opetellut” kahvinjuojaksi, mutta meiltä löytyy kyllä perus moccamasterin lisäksi kapselikeitin, jolla tehtyjä erikoiskahveja tulee toisinaan herkuteltua. Matti juo kahvia paljon (mustana sokerilla) ja Philips tarjosikin hiljattain meille testiin Grind & Brew kahvinkeittimen, josta löytyy perus keittimen lisäksi kiinteänä kahvimylly, eli toisinsanoen keitin jauhaa samalla sopivan määrän papuja aina tuoretta kahvia varten.


Keittimellä voi keitellä myös ”tavallista kahvia”, mutta perjantaina Matin poiketessa lentokentällä pistäytyi hän myös Starbucksissa hakemassa meille papuja ja makusiirappia pitkään fiilistelemääni hazelnut lattea varten.

Päätettiin siinä sitten sunnuntaipäivästä päräyttää (ihan kirjaimellisesti, tuo kahvimylly nimittäin pitää aikamoista ääntä) sumpit Enni Rukajärven Slope Style-hopean kunniaksi. Onnea vielä mitalista Enni, kerrassaan hyvää duunia! Matti tilasi perinteisesti kahvinsa mustana sokerilla, mutta minä päätin hifistellä ja kokeilla valmistaa ekaa kertaa itse hasselpähkinä latten.
 Starbucksissa oli muuten ostohetkellä kysytty, että jauhetaanko pavut valmiiksi, mutta Matti oli kieltäytynyt. En tiennytkään, että näin tarvittaessa tekevät, mutta hyvä tietää jatkoa varten, miksei sitä joskus veisi lahjaksi vähän erilaista kahvipakettia. Tuli kyllä todella huumaava kahvin tuoksu, kun paketin avasi!

Tuo mylly imaisee sisäänsä paketillisen papuja ja paketillisesta riittää useampaan keittokertaan.

Vesi säiliöön, jonka määrän näkee kätevästi tuosta vasemmalta taulukosta. Yhteensä keittimellä voi keittää kymmenen kuppia, mutta me keiteltiin kuusi ja siitä riitti sopivasti santsikupit molemmille.

Kahvin vahvuuden saa säädettyä näppärästi myllystä ja me keiteltiin tällä kertaa keskivahvaa kahvia.

Kuppien määrän ja jauhatuksen valitun vahvuuden näkee vielä tuosta näytöstä. Sitten vaan painaistaan nappia ja mylly lähtee jauhamaan ensin pavut ja sitten keitin hoitaakin loput.

Tällävälin lämmitin itselleni maitoa ja vaahdotin siitä maidonvaahdottimella vaahdonkin lattea varten valmiiksi.

Noin puoli kuppia kahvia, loput kuumaa maitoa ja loraus makusiirappia. Kyllä kelpasi ja eipä muuten kovinkaan paljon eronnut Starbucksin kahvista! Olisi pitänyt nauttia kahvi itse asiassa Finland-mukista, mutta halusin korkata tuon uusimman mukitulokkaan, eli Helsinki-mukin. Meiltä löytyy Starbucks-mukeja aikamoinen määrä, täytyypä joskus esitellä koko kokoelma teille!

Semmonen sunnuntain herkkuhetki mitalikahvien muodossa. Keitin saa kyllä meiltä molemmilta hyvät suositukset, herkullinen tuore kahvi tuoksui kotona vielä pitkälle iltaan saakka!

Laittakaahan herkkukahvireseptinne jakoon! 

Kahvinkeitin saatu blogin kautta testiin.

0

0 Comment

 1. Oih, näin tulee juuri parasta kahvia!

  0
  1. Vie kyllä kielen mennessään! 😛

   0
 2. Tuo näyttää taivaallisen herkulliselta ja tuo hazelnut, oooo nam. Pelkkää kidutusta mulle 🙁 Kolmen viikon VLCD dieetti meneillään ja tommosen juominen olisi vain.. noh ei sallittua 🙂 Ihana Mimmi ja ihanat mitallikahvit ♥
  annisblog.net

  0
  1. Se on just sitä! Huh, tsemppiä dieettiin! Palkitset sitten itsesi jossain vaiheessa… 🙂

   0
 3. Anonymous says: Vastaa

  Niin kaunis keitin! 😀

  0
  1. Eikö! 😀

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM