Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ajatuksia asukuvista ja niiden vierestä

Olen tässä pohtinut paljon erilaisten plussanaisten pukeutumista ja minua on mietityttänyt lähiaikoina aika monikin asia. Sain tällä viikolla pari kommenttia tyylillä ”Miksi et pukeudu kuten X-bloggaaja?” tai ”Miksi sinulla on aina samantyyliset vaatteet asukuvissa?” ja nämä kommentit todella herättelivät minua ajattelemaan asiaa enemmänkin. Kävin myös keskustelua aiheesta parin bloggaajaystäväni kanssa. Ensinnäkin, miksi ihmeessä pukeutuisin kuten joku muu bloggaaja, jolla on aivan erilainen vartalo ja ennenkaikkea erilainen tyyli kuin minulla? Tietääkseni pukeudun oman tyylini mukaisesti ja tämä on henkilökohtainen tyyliblogini. Tämän takia usein asukuvat ovat tietysti melko saman tyylisiä, sillä poimin päälle pukemani asut suoraan omasta vaatekaapistani. Mikäli tyylini ei miellytä, miksi olet tässä osoitteessa?

Asukuvafilosofiani on se, että en laita päälleni mitään, mikä päällä en voisi vaikka samantien lähteä ihmisten ilmoille. Toisinsanoen en vaihda asukuvia varten jalkaani piikkikorkoja, joilla en osaisi/voisi kävellä, jätä housuja auki, kun eivät mene todellisuudessa pienuuttaan kiinni tai kuro vaatteita takaa hakaneuloilla, jotta vaate näyttää paremmalta. En ”feikkaa” asukuviin, vaan siinä asukuvassa todella olen minä ihan omana itsenäni. En sano, etteikö näin saisi tehdä, mutta itse en näin halua toimia, vaikkakin haluan samalla kyllä ottaa mahdollisimman laadukkaita, mutta kuitenkin aitoja kuvia. En myöskään siloittele mitään asukuvissani. Saatan vetää kuvat kuvankäsittelyn läpi, laittaa horisonttia kuntoon, rajata kuvaa uusiksi ja muokata värejä, mutta joka ikinen muhkura kuvissa on ihan omani. Joku toinen voi kokea tämän asian täysin eri tavalla, mutta minä olen päättänyt toimia näin. Olla rehellinen.

Olen miettinyt tällä myös viikolla paljon XL-tyylejä, sillä eihän normaalikokoisetkaan kaikki pukeudu samalla kaavalla, miksi XL-kokoisen pitäisi pukeutua? Myös plussakokoisilla on (onneksi) erilaisia tyylejä ja minusta se on tosi hieno juttu! Suoraan sanottuna en itseasiassa oikeastaan inspiroidu yhdestäkään suomalaisesta plussabloggaajasta, he ovat kaikki kovin eri tyylisiä kuin minä. Usein ajattelen esim. jotain inspis-kollaaseja blogeissa selatessa, että voi apua… Uskon, että moni kokee minut puolestaan ihan samalla tavalla ja se on minulle ihan ok. Minusta erilaiset tyylit ovat vaan rikkaus, eihän me kaikki tykätä samanlaisista ja näköisistä ihmisistäkään 😉 

Minua oikeastaan ihan ärsyttää, että aina oletetaan, että tulisi vaikkapa korostaa vyötäröä (tai sitä kohtaa, missä vyötärön tulisi sijaita), tehdä sitä tätä ja tuota ja tietysti samalla välttää esim. vaakaraitaa, eikä lihava saisi missään nimessä pukeutua ainakaan over size-vaatteisiin. Minusta ongelma on siinä, että jos itse haluan pukeutua isoon ”telttaan” saan sen tehdä, mutta mikäli minulle ei anneta muuta vaihtoehtoa, kuin teltta, ei asia ole enää ok. Sama värien kanssa, jos haluan pukeutua mustaan on se ok, mutta jos minut ”pakotetaan” pukeutumaan mustaan, koska musta hoikentaa, ei se ole ok. Viime aikoina musta on miellyttänyt minun silmää, hetken päästä tämä himotuksen kohde voi olla vaikka punainen. Minullekin kommentoidaan usein päälläni näkyvistä leggingsseistä, mutta entäs kun minä viihdyn niissä ja ne ovat koko pukeutumiseni kivijalka?

Sama plussamallistojen kanssa. En minäkään tykkää esim. vaikka Junarosen tai Gossipin mallistojen jokaisesta vaatekappaleesta, mutta löydän kyllä yleensä aina mallistosta edes jotain minun näköistä. Ymmärrän sen haasteen, että pitää olla ”jokaiselle jotain” suhteellisen pienessä määrässä vaatteita ja olen sopeutunut tähän asiaan, vaikkakin pitkin hampain. Aina toivotaan ja kovasti meuhkataan niistä räväköistä ja erilaisista jutuista, joita ei Suomesta saa ja jos sattuu saamaan, kuitenkin ostetaan mieluummin sitä mustaa ja ei uskalleta kokeilla sittenkään sitä uutta ja erilaista, näin se vaan tuntuu ainakin meidän suomalaisten kohdalla olevan. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Pukeudun aina siis oman tyylini mukaan ja tunnen oloni vaatteissani omaksi itsekseni. Jos minut pakotettaisiin pukeutumaan eri tavalla, olisi oloni varmasti epämukava, tämän olen huomannut usein esim. kuvauksissa, joissa olen joutunut poistumaan oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, kun vaihtoehtoja ei kertakaikkiaan ole ollut. Poimin omiin asuihini niitä juuri minua itseäni miellyttäviä trendijuttuja, en siis kaikkea mikä nyt on muodikasta. Tämän takia minulla on usein samoja vaatteita tai asusteita asukuvasta toiseen, en kuitenkaan koskaan pue kahta päivää peräkkäin täysin samaa asua päälle. Välillä tietysti toivoisin, että minulla olisi ottaa asuun mukaan vaikkapa joku toisenlainen laukku, mutta valitettavasti usein ei näin ole, joten niillä samoilla usein asukuvissa näkyvillä mennään… Ja parempi näin, olenpahan ainakin oma itseni.

Mietin, että tekisin muutamat eri asukuvat kopioiden erilaisia plussabloggaajien tyylejä, jotka eivät välttämättä minulle sovi. Mitäpä ootte mieltä? Tai mitä ajatuksia asukuvat ja XL-tyylit ylipäätään teissä herättävät? 🙂 

Että tämmösiä ajatuksia tähän sunnuntai-iltaan ja huomenna onkin jo vähän erilaisia uutisia luvassa!

Kuvat Cult Of California.


0

0 Comment

 1. Hah, olisi aivan mahtis nähdä sut joidenkin muiden plussabloggaajien tyylissä. Loisto jutunaihe!

  0
  1. Anonymous says: Vastaa

   Se oli juuri se idea – siis hauska irrottelu siitä omasta tyylistä – kun kommentoin, että ”olisi kiva tms nähdä Mimmin päällä blogisti x:n tyyliä. Mielestäni en kysynyt MIKSI Mimmi ei pukeudu, kuten joku muu. Jotenkin oletin, että pukeutumisesta kiinnostuneet/ bloggaavat/tyylivinkkejä antavat uskaltavat irrotella oman tyylinsä suhteen ihan vain hauskuus- tai testimielessä. En arvannut, että moinen heitto (”olisi kiva nähdä x pukeutuneena y:n tyylisenä”) voisi olla tulkittavissa arvosteluksi tai VAATIMUKSEKSI. Pukeutuminen on ilmeisen herkkä aihe :b.

   0
 2. Tuo kokeilu voisi olla todella mielenkiintoinen! Tollaiseen lähtissä löytää väkisinkin jotain uutta kivaa 😀

  0
 3. HYVÄ MIMMI! Aivan mahtavaa 🙂

  0
 4. Minä ainakin oon todella kiitollinen juuri sinun omaa tyyliäsi noudattelevista asukuvista ja ylipäätään XL-tyyleistä kertovista uutisoinneista, koska oon (valitettavasti) tässä viime aikoina lihonut siihen malliin, että plussakoko on se ainoa oikea. Tiedänhän kuitenkin myös itse näyttäväni idiootilta, jos ahtaudun esim. M-kokoisiin vaatteisiin, jotka kiristävät, puristavat eivätkä istu! Siksi oon onnellinen siitä, että oon sinut tämän plussailun kanssa nyt, ja jos joskus tilanne tulee muuttumaan ja mahdunkin vaikka taas pari kokoa pienempään niin hieno juttu, en kuitenkaan ota siitä mitään stressiä nyt tällä haavaa! 🙂

  0
 5. Anonymous says: Vastaa

  Mielenkiintonen idea tuo kopiointi! Kiva kirjotus oli tämäki ja asiaa puhut 🙂

  0
 6. Puhut asiaa! Jokaisella on oma tyyli ja ihan loistavaa vain että ihmiset uskaltaa pukeutua niinkuin tykkäävät eivätkä pukeuduin kuin joku toinen. Kivahan se jos inspiraatiota saa jostain. Itsellä oli esimerkiksi tuossa kesän aikana usein eräs tietty mekko päällä mutta minkäs sille voi kun se vaan on paras. 😉 Joskus vain tuntuu että unohdetaan se asia että jokaisella on oma tyylinsä.

  Tuo kopiointi kuulostaa hyvältä, eli eikun tekemään muutamat eri asukuvat kopioiden erilaisia plussabloggaajien tyylejä. 🙂

  0
 7. Anonymous says: Vastaa

  Osaankohan selittää asiaa loukkaamatta ketään? Minä, enää hyvin vähän plussakokoinen nainen, en pukisi päälleni suurinpiirtein mitään sinun (tai kenenkään muunkaan bloggaajan vaatteista/tyyleistä). Joskus kauhistelen, että miksi ihmeessä Mimmikin tuollaista päälleen vetää, aivan kaameeta! Mutta minun tyylini onkin täysin erilainen ja tuskin muut minunkaan vaatekaapissa viihtyisivät. Ainakin minä luen blogiasi loistavan asenteen takia, se piristää päivän kuin päivän. Vaikkei tyylit kohtaakaan, niin miksi ihmeessä niiden edes pitäisi? Keep up the attitude, luv ya!

  0
 8. Anonymous says: Vastaa

  Ihana Junarosen parkatakki nahkannäköisillä hihoilla on nyt tullut myyntiin Junarosen omaan nettikauppaan. Koko XL on kuitenkin jo loppuunmyyty. Itse olen suunnilleen sinun kokoisesi, joten arveletko että oma kokosi olisi takeista se XL vaiko XXL? Sinähän kokeilit showroomilla kokoa 44-46 (M)?
  En nähnyt tuota takkia ainakaan vielä Zalandon tai Booztin valikoimissa.

  0
 9. Minusta on hassua ylipäätään kritisoida sitä miksi ei tee jotain niinkuin joku muu tekee. Vähän asiaa sivuten, ei tosin vaatteista mutta tyylistä puheenollen. Sain blogiini kysymyksen miksi haluan erottua proteesini kanssa niin näkyvällä tavalla, enkä piilota sitä niinkuin vaikka joku taitoluistelija jonka jalka näytti enemmän oikealta. Miksi pitäisi? 🙂 Minusta sinun tyylisi on rohkea ja omanlaisesi, ei sen pidäkään olla mitään muuta. Jotkut ihmiset kai jollain tapaa pelkäävät erilaisia asioita, tai miettivät hiljaa mielessään että uskaltaisinpa minäkin laittaa tänään punaiset housut mustien sijaan. Tsemppiä 🙂

  0
 10. Mun mielestä on just hyvä, että sulla on erilaisempi tyyli, kuin mitä monissa XL-blogeissa on! Jotenkin tämä sun blogi (niinkuin MTL:kin) on antanut itselleni paljon enemmän uskallusta kokeilla erilaisia vaatteita, kuin mitä olisin aiemmin päälleni pukenut. 🙂
  Totta kai välillä tulee vastaan asuja, jotka eivät ehkä omalle kohdalleni olisi ensimmäisenä mielessä, mutta pidän nimenomaan siitä, että se herättää ajattelemaan, että me kaikki ollaan erilaisia! 🙂 Ja monesti kun näen jonkun kivan vaatekappaleen, niin mielessäni yhdistelen sitä sellaisiin vaatteisiin ja asusteisiin, joita itselläni jo on tai joita haluaisin hankkia. 🙂

  You go girl! 😉

  0
 11. Tuo voisi olla hauska idea, nähdä sun päällä jotakin mitä et ikinä pistäisi omasta tahdosta päälle. Voisi herättää näitä kommenttien lähettelijöitä siihen, että ei plussakokoisten kaikkien tarvitse olla samannäköisiä.

  On tosi hyvä, että nykyään plussakoossakin rupeaa saamaan tosi hyvännäköisiä vaatteita. Onni siinä, että löydän vaatteita sekä plusspuolelta että normipuolelta, joten valinnanvaraa on 🙂 Ja monesti olen löytänyt ne miellyttävimmät vaatteet plussapuolelta, sillä niiden leikkaus on sopinut mun vartalolle paremmin 🙂

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  0
 12. Osuit ihan naulan kantaan. Sun blogi, sun tyyli ja sun asukuvat! Ja mä diggaan niistä, ihan kybällä. Eli jatka samaan malliin vain. 🙂
  Sitä paitsi, musta ”väri” on just hyvä.
  T: aina mustissa vaatteissa 😉

  0
 13. Mun tyylini on ihan erilainen kun sulla joten ennitse vaatteisiin osaa ottaa kantaa. Paitsi että mukavuus on pop. Mutta se on hieno että et jatkuvasti ostele ja hanki uutta sekä heitä vanhaa mäkeen. Osoittaa jotain sun arvomaailmastasi:)

  0
 14. Anonymous says: Vastaa

  Kiva että teit aiheesta ihan oman postauksen, tämä on täyttä asiaa! 🙂 -susann.

  0
 15. Anonymous says: Vastaa

  Hyvä kirjoitus! Olen todella hämmentynyt, että joku tosiaan ajattelee, että pitäisi pukeutua kuten joku toinen henkilö.
  Outoa. Jokaisella on omat tyylijuttunsa.

  Tsemppiä!

  0
 16. Anonymous says: Vastaa

  Tosi hyvä potstaus!! 🙂

  0
 17. Mun mielestä sulla on ihana tyyli, josta saan paljon inspiraatiota vaikka olen eri kokoinen. Oot tosi nätti ja mielenkiintoinen pukeutuja ja en ole kyllä huomannut yhtään, että olis muka aina samantyyliset vaatteet, hah. Ei kai olis kovin ekologistakaan jos olis 365 eri paitaa, mekkoa jne. Hyvänen aika, että ihmiset jaksa olla kateellisia ja keksiä ihme syytöksiä kaikesta. Jatka samaan malliin! 🙂

  0
 18. Jokaisella on se oma tyyli. Sun tyylissä ihailen sen rohkeutta, laitat monesti päälle juttuja, joita itse en olisi ehkä rohjennut valita, mutta aina ne näyttävät hyviltä sulla. Eihän varmaan kukaan blogin lukija bloggaajan tyyliä sellaisenaan kopioisi itselleen, mutta ideoita on aina kiva saada aika erilaisiltakin pukeutujilta kuin itse on.

  Ja tuo on kyllä ihan ärsyttävää, jos pitäisi muka pukeutua tietyllä tavalla siksi, että on pluskokoinen. Omassa blogissani olen joskus sanonut joitakin juttuja, mitkä ei minulla toimi, mutta en ole missään vaiheessa ajatellut tai tarkoittanut, että ne eivät voisi toimia jollakin toisella (kun pluskokoisillakin on hyvin erilaisia vartalotyyppejä vaikka yhdistävänä tekijänä olisikin se iso koko).

  Erilaisuus kunniaan ja kukin pukeutukoon, kuten ITSESTÄ hyvältä tuntuu! Eihän kukaan voi kenellekään tulla sanomaan, että sun täytyy pukeutua eri tavalla, jos toinen on tyytyväinen omiin vaatteisiin. Ja yleensä on syytkin tiettyjen vaatteiden valitsemisen taustalla, esimerkiksi tosi korkeat korkkarit voi näyttää tosi hienoilta ja saattaa tietää, että omat sääret näyttäisivät parhailta korkkarit jalassa, mutta käytännössä ehkä kuitenkaan ei sellaisia osaisi pitää kovin usein.

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM