Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KonMari – Kirja joka muutti elämäni?

Marie Kondo KonMari siivouskirja

Blogeissa on viimeisen puolen vuoden ajan hehkutettu kovasti Marie Kondon KonMari Siivouksen elämänmullistava taika-kirjaa. Kirjassa opetetaan järjestämään koti tuoteryhmä kerrallaan ja siinä sivussa pitäisi myös elämän järjestyä Konmari-menetelmää käyttäen. Käytännössä siis menetelmällä pyritään minimoimaan negatiivisia asioita elämässä ja vapauttamaan ajattelua ja energiaa positiivisempiin asioihin.

Hankin kirjan itselleni kesällä ja luin sen putkeen siltä istumalta. Monessa kohtaa nyökyttelin ja nauroin että näin meillä juuri asiat on. Pari kohtaa oli luettava oikein ääneen. Kirjan lukemisen jälkeen meillä onkin tervehditty vaatteita yksi kerrallaan niin vastaanottokeskuksiin, kuin kirppiksellekin. Nauratti, kun sain tällä viikolla Matilta Whatsapp keskustelun päätteksi viestin että ”jatkan nyt vaatteiden tervehtimistä”.

Prosessi on siis kestänyt meillä jo ainakin kuukauden ja vielä on paljon läpi käytävää. Tavaraa on edelleen paljon, mutta olemme luopuneet jo monista jutuista, joita olemme pitäneet esim. vain siksi, että tämä on saatu lahjaksi, tai koska jotain asiaa varmasti tarvitsee joskus tulevaisuudessa (ei muuten tarvitse) ja jotka olisimme todennäköisesti ilman tätä kirjaa säästäneet. Varsinaisesta KonMari-hurahduksesta ei voida meidän taloudessa puhua, mutta kyllä kirja sai meidät toimimaan ja hyvä niin. Seuraavaksi aikeissani on pakottaa oma äiti lukemaan tämä kirja ja eipä tuo pahitteeksi olisi Matinkaan äidille. 😀

Oletteko lukeneet jo tämän kirjan? Hurahditteko?

0

0 Comment

 1. Hei mä voisin kans lainata ehkä…:–D

  0
  1. Joo. Voit! ?

   0
 2. olen pitkään miettinyt kirjan lainaamista/hankkimista mutta aina vaan jäänyt.. ja niin jää aina tuo kaapin järjestäminenkin. ei vaan saa aikaiseksi. taidan ottaa tavoitteeksi että ennen joulua kaapit on käyty läpi ja 50% tavaroista lähtee 🙂

  0
 3. Moi! Ostin itsekin saman kirjan kesällä ja luin sen parissa illassa loppuun. Siivoussormet syyhysivät jo lukiessa, mutta maltoin odottaa loppuun asti. En tosin ole tehnyt urakkaa aivan niin kertarysäyksellä, mitä kirjassa neuvotaan, vaan pikkuhiljaa oman arjen ohessa. Kirjan vinkit kieltämättä saavat katsomaan omia tavaroita aivan uusin silmin, ja juurikin lahjaksi saadut, mutta käyttämättä jääneet esineet saivat näin synninpäästön. 🙂 Myös uudelleenjärjestelyvinkit ovat olleet hyödyllisiä! Edelleen vien harva se viikko kassillisen vaatteita UFFille tai muille kirppareille, joten tämä on tosiaan pitkä ja hidas prosessi. Vaatteet on nyt aika hyvällä mallilla, joten seuraavaksi on kirjahyllyn vuoro. Ehkä vuoden päästä pääsen niihin tunne-esineisiin. 😀

  Voit lukea tarkemmin omista kokemuksisani blogini puolella: http://avekatriina.blogspot.fi/2015/08/konmari-ja-siivouksen-elamanmullistava.html

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM