Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Road trip Euroopassa!

Travelthursdayn kunniaksi ajattelin avata meidän tämän kesän reissusuunnitelmia vähän tarkemmin. Ensinhän meillä oli tarkoituksena lähteä tänäkin kesänä viime toukokuun tapaan pidemmäksi aikaa Jenkkeihin, mutta tällä kertaa itäpuolelle. Lentojen kallistuttua parissa päivässä yli 300€ per henkilö jouduttiin keksimään uusi suunnitelma ja varattiin melko pikaisesti Air Berliiniltä lennot Berliiniin (7-22.7). Hintaa lennoille kertyi 130€/naama ja todettiin, että hyvä näin, sillä nyt vedetään lähes koko reissu jo pelkkien Jenkkilentojen hinnalla.

matka

Lentojen lisäksi vuokrattiin auto (n. 300€) ja ilmoitettiin vuokrauksessa matkareittimme, joka alunperin siis oli Berliini-Amsterdam-Bryssel-Luxemburg-Nürnberg-Praha. Meidän vuokra-autolla ei kuitenkaan saa ajaa ollenkaan Tsekkeihin, joten jouduttiin jättämään tuo Praha tällä kertaa reitiltä kokonaan pois. Minä olen siellä jo kerran käynytkin, mutta täytynee mennä jossain vaiheessa vielä yhdessä sinne sitten vaikka viikonloppulomalle.

Ajatuksena reissulla on, että nukutaan eka yö Berliinissä (meillä on 7.7. iltalento) ja samantien 8.7. otetaan suunta Amsterdamiin, jossa vietetään pari päivää (kaupunki ei ole meille kummallekkaan ennestään tuttu) tutustuen kaupunkiin, jonka jälkeen hurautetaan tutkimaan Alankomaiden merenrantakohteisiin surffaushommat mielessä. Kun ollaan saatu rannoista (jotka ilmeisesti ovat ihan yllättävänkin hyvät) tarpeeksemme lähdetään Brysseliin, josta mahdollista olisi ajaa myös Pariisiin (Matti ei ole koskaan käynyt), mutta tämä on vielä vähän harkinnan alla. Lisäksi tuolla Ranskassa taitaa olla aika kalliita tiemaksuja, joita tietysti yritetään vältellä (ilmeisesti muissa reittimme maissa niitä ei ole ollenkaan?). Meillä on vielä mietinnässä kokonaan siis tuo Ranskan rajan ylittäminen, vaikken pistäisi kyllä pahitteeksi edes vähän tuolla Pohjois-Ranskassa pyörimistä, mikäli unohdetaan tällä kertaa Pariisi reitiltä kokonaan. Voi tosin olla, että skipataan koko Ranska ja kaasutellaan Brysselistä suoraan Luxemburgiin, jossa ajatuksena on pyörähtää ihan päiväseltään. Bryssel ja Luxemburg ovat molemmat meille ennestään tuntemattomia, joten tällä reissulla on tarkoituksena pysähtyä molemmissa.

matka2

Luxemburgista siirrytäänkin sitten takaisin Saksaan ja sen jälkeen suunnitelmat ovat oikeastaan täysin avoimet. Tosin auto pitää tietysti palauttaa takaisin Berliiniin lentokentälle, jonka jälkeen aikaa Berliinissä pyörimiseen on vielä pari päivää. Mikäli siis autoilu Euroopassa on tuttua ja jotain huikeita kohteita on vinkata ja etenkin vinkkejä siitä minne tuolla Etelä-Saksassa kannattaisi suunnata, niin olisin niistä enemmän kuin kiitollinen.

Yöpaikkoja ei olla vielä varattu vielä yhtäkään, joten toki hyvät (ja kohtuuhintaiset) vinkit niistäkin kiinnostavat. Mietittiin jopa josko pakattaisiin mukaan ihan teltta, mutta saapa nähdä. Samoin olen tutkinut ahkerasti Airbnb:n tarjontaa etenkin tuolla Zandvoortista ja muualta Hollannin rannikolta. Olisi hauska vuokrata joku kiva rantakämppä hotellin sijaan. Lisäksi tietysti kaikki vinkit tekemiseen ja näkemiseen otetaan ilolla vastaan, sillä Berliiniä lukuunottamatta nyt mennään meille molemmille täysin uusiin paikkoihin.

Että sellanen reissu varattuna, tähänkin on enää vähän reilu kuukausi, JEE! 🙂

Onkos teillä kesälomareissuja tulossa? 🙂

1+

0 Comment

 1. Jee, kuulostaa hyvältä!

  Mä lähden lauantaina äkkilähdöllä Kreikkaan, ekaa kertaa 3,5 vuoteen ulkomaille, rentoutumaan rankan kevään ja kipeän eron jälkeen. Alkakoon siitä parempi kesä. 🙂

  0
  1. Oijoi! Vähänkö kuulostaa ihanalta!! 🙂 Vielä ihan täydelliset säät lähteä täältä lämpöön!

   Tsemppiä erosta toipumiseen, sulle on varmasti luvassa ihan huippu kesä! 🙂

   0
 2. Menkää Muncheniin, ihan mahtava kesäkaupunki!!! 🙂

  0
  1. Siellä ei oo tullut käytyäkään, joten täytyy todellakin pitää mielessä 🙂

   0
 3. Clementine says: Vastaa

  Moi, pari kysymystä sulle! Mistä yleensä katsot lentoja, esim noita jenkkeihin tai nyt noita mitkä varasit berliiniin? Sulla on aina älyttömän kivoja reissuideoita, voispa melkeen toteuttaa ton saman reitin itsekin, kuulosti niin huipulta, kun vieläkin on ihan avoimena kesän suunnitelmat!

  0
  1. Jenkkeihin katson yleensä hakukoneiden kautta ja yleensä pariakin eri hakukonetta kokeilen ja hintoja seurailen. Esim. Momondo, Rantapallon lentohaku jne. Berliiniin saa niin edullisesti lentoja, että siksi tuo päätyi lentokohteeksi ja kyllähän yksi reissu kesässä on Berliiniin ystävää moikkaamaan tehtävä 🙂

   0
 4. Tekee melkein pahaa työttömänä lukee näitä suunnitelmia 😀 Hieman lohduttaa se että että isä asuu malesiassa ja pääsen talvella sinne jos mahdolinnen työ sen antaa… Kesällä taitaa olla liian kuuma malesiaan, eikä kyllä reissukaveriakaan ole. Tarkotus kun muutenki käydä myös naapurimaissa…

  0
  1. Voi apua, no onneksi pääset kuitenkin reissuun! Ja joku päivä sitten enemmänkin, kun rahatilanne sen paremmin sallii 🙂

   0
 5. Kuulostaa loistavalle tuollainen reissu! Itsekin haaveilen auton kanssa reissaamisesta Jenkeissä ja Keski-Eurooppaa. Ehkä joskus!
  Mutta heinäkuun vika viikko lähdetään siskon kanssa viikoksi Berliiniin. 🙂 kaupunki on jo aika tuttu mutta kiva päästä jonnekin lomalla. Yritettiin lähteä Lontooseen muutamaksi päiväksi mutta olisi tullut niin kalliiksi, että päädyttiin jälleen kerran Berliiniin.

  0
  1. Joo, ei voi kuin suositella! Berliinissä on itsekin tullut käytyä muistaakseni kuusi kertaa, joten tuttu on minullekin, mutta aina niin huippu! Ja toki edullinen! 🙂

   0
 6. Minusta on niin ihanaa kun tuutte taas berliiniin!!! Terveisiä thamesin rannalta. Saavuin just ja syön lounasta gordon ramseyn ravintolassa 😉

  0
  1. Jes, sun luo on aina niin huippua tulla! Senkin reissaaja! <3

   0
 7. Moi!

  Tuli niin muistoja mieleen omista Euroopan turneista, et pakko kommentoida! 🙂 Ihastuin valtavasti Belgiassa sellaseen ylisöpöön kylään kun Brugge (Brygge, Bruges ja muita vastaavia kirjotusasuja) jossa on ikivanhoja taloja, ihana tori, maailman parhaat suklaakaupat ja suklaamuseo ja kylä täynnä kanavia ja kanaaleja. Eli kannattaa tutkailla vaihtoehtona jos ette Ranskaan mee 🙂 In Bruges leffasta saa hyvän sneakpeakin paikkaan.

  0
  1. Oijoi, kiitos vinkeistä! Vinkit noiden meidän ”pää” kaupunkikohteiden lisäksi ovat kyllä enemmän kuin tervetulleita. Suklaakaupat ja museo kuulostaa huikeelta. Taidetaan tosiaan tehdä niin, että jätetään tällä kertaa se Ranska kokonaan väliin ja keskitytään vaikka tarkemmin just muuhun tarjontaan esim. Belgiassa! 🙂

   0
 8. Berliinissä on kiva, halpa ja siisti hostelli nimeltään one80, suosittelen! Hyvällä paikalla myös 🙂

  0
  1. Hei kiitos tästä. Viimeksi vuokrattiin Berliinissä asuvan ystävän kautta asunto, mutta nyt on vielä majoitus täysin auki. 🙂

   0
 9. Regensburgiin, Saksan kaunein kaupunki eika laheskaan yhta kallis kun Muchen (joka on alyttoman hintanen)

  0
  1. Voi kiitos tästä vinkistä, pistetään mieleen! 🙂

   0
 10. Ehdottomasti suosittelen Garmisch-Partenkirchenia ja ylipäätään Baijerin alueita 🙂 Siellä on ihanaa ajella vuoristoteitä pitkin! Ja lisäksi jos aikataulu sallii niin menkää käymään Kehlsteinhausissa (Kotkanpesä) ja lisäksi kesällä on myös huippua mennä vuorten huipuille gondoli -hisseillä 🙂 Lisäksi Jungfrau Joch on uskomaton kokemus!

  0
  1. En kauheesti noista sen enempää tiedä, paitsi siellä hypätään mäkihyppyä yms 😀 Täytyypä paikantaa kotkanpesä ja muut vinkit, joskos ehdittäisiin sinnekin… Kiitos tästä!

   0
 11. Suosittelen lämpimästi myös Schwarzwaldin aluetta! Baden-Baden esimerkiksi on sympaattinen kaupunki, ja upeita maisemia näkee Schwarzwaldhochstrassea ajellessa, joka Baden-Badenista alkaa. Lounais-Saksa muutenkin on kaunista seutua. Stuttgart on kiva kaupunki myös; Mersu-museo on käymisen arvoinen vaikkei autoista niin innostunut oliskaan. Stuttgartin kupeessa on sellainen kaupunki kuin Metzingen, mistä löytyy outlet city. Ja jos Köln ei ole vielä tuttu, niin siellä kannattaa poiketa matkalla Amsterdamiin! Tuomiokirkko on vaan niin vaikuttava ja kaupunki muutenkin taitaa nousta melkein lemppareimmaksi Saksa-kaupungikseni.

  0
  1. Hei nyt pitää paikantaa nämä mainitsemasi paikat ihan kartalle, josko ehdittäisiin tutustumaan. Ja samoin tuo Köln matkalla Damiin, voisi kyllä pistäytyä! 🙂 Jee, kiitos näistä! Mersu-museosta huikkasinkin heti Matille.

   0
 12. Aivan täydellisleltä matkalta kuulostaa 🙂 Harmi vain, kun pelkästään tyttöporukalla tällaiset roadtrip-tyyliset matkat eivät oikein onnistu, kun kukaan ei uskalla olla se kuski. Etelä-Saksassa suosittelen ehdottomasti Heidelbergiä, niiin kaunis kaupunki ja romantiikan kaupungiksikin kutsuttu. Paikallinen kaverini, joka asuu siellä kertoi sen olevan yksi Saksan suosituimpia kohteita. Heidelbergin lähellä on sitten Frankfurt ja Stuttgart isommista kaupungeista. Voi, että kun tätä kirjottaessa tulee kaipuu Saksaan.

  0
  1. Haha! Totta, sen takia onkin hyvä että Matti viihtyy ratin takana, vaikka kyllä minäkin Jenkeissä välillä ajamaan uskaltauduin. 🙂

   Hei mahtavaa, pitää pistää Heidelberg muistiin!

   0
 13. Heippa, terveiset Lounais-Saksasta. Olen asustellut täällä Badenissa kuutisen vuotta ja sitä ennen saman verran Frankfurtissa. Suosittelen myöskin kauniita ”pikkukaupunkeja”: Heidelbergia ja Regensburgia (ehkä ihanin/”italialaisin” Saksan kaupungeista), jos olette lähistöllä. Noissa yöpyminen on hintavampaa kuin vähemmän turisteja kiinnostavissa (=usein valitettavasti ei niin viehättävissä) naapurikaupungeissaan. Stuttgart on mielestäni aika tylsä paikka, ihmiset niuhoja ja keskusta tällä hetkellä remontin alla, samoin kuin kotipitäjäni Karlsruhe. Metzingenin outlettiin kannattaa mennä, jos sattuu ajelemaan A8-tiellä, mutta kovin isoa kiertotietä en sen takia kyllä suosittele. Niin paljon muutakin nähtävää Keski-Euroopassa riittää!

  Kuten joku jo mainitsikin, Brugge on viehättävä paikka; paljon Brysseliä parempi vierailukohde! En suosittele huristelemaan Pariisiin saksalaisella vuokra-autolla, jos ei ole tottunut ajelemaan siellä ja tiedä ihan tarkalleen minne/miten/miksi on menossa! Voin perustella kantaani muutaman oman kokemukseni perusteella asuttuani sielläkin osittain sukulaisten luona.

  Voisit kysellä edullisia majoituspaikkoja ja muita vinkkejä netin lisäksi vaikka tältä sivustolta ihan omassa threadissa: suomalaiset.de

  0
  1. Hei kiitos ihan hurjasti näistä vinkeistä, kuten aina niin paikallisilta saa parhaat suositukset. 🙂 Joo, siltä näyttää, että jätetään tuo Ranska nyt sitten tällä kertaa kokonaan väliin. Jääpähän aikaa sitten muuhun, eikä ole hoppu. Tullaan sitten mieluummin vaikka tutkimaan Lounais-Saksaa vähän perusteellisemmin! 🙂

   0
 14. Itse Ranskan rakastajana kyllä suosittelisin Ranskaa! Brysselistä menee Pariisiin luotijuna eikä muistaakseni kestä kauaa, joku reilu tunti jos oikein muistan.
  Omalla Brysselin reissulla käytiin just päiväkseltään Pariisissa luotijunalla! Oli helppoo ja kyllä Pariisi (JA RANSKA) on aina pienen vaivan arvoista! 🙂

  0
 15. Kuukkeli says: Vastaa

  Kuulostaa hyvältä 🙂 Hollannista suosittelen lämpimästi muitakin kaupunkeja kuin Amsterdamia! Esim. Rotterdam ja Utrecht ovat ihania, eivätkä ihan niin turisti-ällöjä kuin Adam 🙂

  0
  1. Samaa mieltä!!!
   Amsterdamissa pääsee rahoistaan, mutta Rottis tarjoaa mahtavan kulttuuripläjäyksen kertaheitolla. Sitä ei turhaan sanota kulttuurien sulatusuuniksi. Rottiksen lähellä myös pikkuinen Delft, joka on Amsterdam minikoossa ilman turistihintoja. Iloista reissua!

   0
 16. Iik, Bryssel on ihana ! (Okei oon ehkä puolueellinen koska se oli kotikaupunkini 13 vuotta ja puoliksi edelleen (perhe vielä asustaa :D) Mutta se on parhautta että kun elää Europpan keskellä niin pääsee juuri tolla tavalla tosi nopeasti joka paikkaan, vaikka just Ranskaan tai Hollantiin. Mutta Pariisiin ajaessa kannattaa muistaa aivan helvetilliset iltapäiväruuhkat (puolet ajasta Bryssel-Pariisi välillä menee siis Pariisin ulkopuolelta keskustaan päästessä :D)

  0
 17. Itse olin kesävaihdossa lounais-saksassa, ihastuin Düsseldorfiin ihan todella paljon! Aivan ihana ja kesäinen kaupunki 🙂 Myös Koblenz oli todella kaunis vähän pienempi kaupunki!

  0
 18. Susanna says: Vastaa

  Käykää Hollannissa Utrechtissa!! Asuin siellä 5 kk ja kaupunki on ihana! 🙂 Voin myös suositella Airbnb:tä. Vuokrattiin Hampurissa asinto sen kautta ja voittaa kyllä hotellin! Hei ja Hampuri, etenkin St. Paulin alue on näkemisen arvoinen, jos sattuu reitille. 🙂 Ihanaa matkaa. Me panostetaan tänä vuonna lähimatkailuun uudessa kotikaupungissa. 🙂

  0
 19. Kun kerran autoilette, niin silloin Ibis-hotellit on mahdollisia. Ne on vähän kuin suomalaiset Omena-hotellit: halpoja ja samalla konseptilla kaikki. Sijaitsevat syrjässä, mutta sehän ei ole autoillessa ongelma. Käytettiin niitä paljon 90-luvulla perheen kanssa reissatessamme Euroopassa (silloin kulkivat nimellä Etap). Aamulla ei muistanut, missä on, koska hotellihuone näytti samalta kuin edellisenä aamuna. Ja illalla katalogin pientä karttaa ja epäselviä ohjeistuksia luettiin kaupunkien kehäteillä. Ja hauskaa oli.

  Hollannissa myös Rotterdam on näkemisen arvoinen. Se on kuin Amsterdamin moderni serkku. Ja mageeta arkkitehtuuria! Saksasta löytyy hyviä huvipuistoja, mm. Europa Park. Ja magee safarihenkinen Serenget Park.

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM