Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Estenomi testaa – L300 yhteenveto

Yhteistyössä Cederroth

Kuten ehkä muistattekin, aloitin uuden L300 ihonhoitosarjan kokeilemisen huhtikuun alkupuolella. Sovittu testijakso pitkittyi tykästyttyäni sarjaan oikein urakalla ja tuotteet ovat käytössä minulla edelleen! Lontooseen en sarjaa mukanani raahaillut (toisin kuin mökille), vaan käytin reissun ajan ainoastaan puhdistusliinoja ja sen kyllä huomaa, iho vaatii huomiota ja paneutumista taas ihan eri tavalla. Toki stressaavalla arjella ja näillä helteilläkin on omat vaikutuksensa, mutta kyllä tuon oikeanlaisen ihonhoitosarjan tärkeyden vaan aika äkkiä käytössä huomaa.

DSC_0080

Nopeana yhteenvetona vielä mielipiteeni jokaisesta tuotteesta yksinään ja kurkkaus INCI-listoihin :

L300 Fresh Hydration puhdistusgeeli : Ihanan pesevä tuote ja geelimäinen koostumus on tosi miellyttävä. Usein tuoksuttomissa tuotteissa ei ole välttämättä ”parhaat tuoksut”, raaka-aineethan tuoksuvat kuitenkin aina joltain ja tuoksuttomuus tarkoittaa, että tuotteeseen ei ole vain lisätty hajusteita, jotka toisinaan allergisoivat, mutta tämä geeli tuoksuu onneksi ihan siedettävälle jopa yllättävän neutraalille. Älyttömän riittoisa käytössä. Geelin ei kannata antaa olla kovin kauan kasvoilla, tai se vähän ”jämähtää” ja on vähän hankalampi poistaa, tosin tämä ei ole tietysti tarkoituskaan, vaan geeli pestään heti pois.

L300 Fresh Hydration kasvovesi : Todella riittoisa purkki. Iholla tunne levityksen jälkeen viilentävä ja rauhoittava, veikkaisin tämän tunteen johtuvan INCI-listasta löytyvästä panthenolista, joka rauhoittaa hyvin esim. auringonpolttamia. Sopii loistavasti virkistävän tunteensa vuoksi käytettäväksi aamuisin.  Tuotteen tuoksu (tai oikeastaan tuoksuttomuus) on todella miellyttävä asia.

DSC_0084

L300 Fresh Hydration kasvovoide : Imeytyy nopesti olemalla kuitenkin sopivan kosteuttava. Ei jätä iholle tahmeaa pintaa. Voiteen tuoksu on melko neutraali. Todella pieni määrä tuotetta riittää koko kasvoille.

L300 silmämeikinpoistoaine : Poistaa silmämeikin tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti ja itse olen tykästynyt tähän myös huulimeikin poistajana. Ei tarvitse (blondin) siskonikaan enää kysellä, että pidänkö siis yöllä nukkuessanikin huulipunaa! (tosi juttu) 😀

Huomasin tuossa, että L300 omilla sivuilla INCI-listan lisäksi jokaisen ainesosan perään oli lisätty viime aikoina myös raaka-aineen merkitys tuotteessa. Kyselyitä minulle tulikin jo mm. tuosta kasvovoiteesta, kasvovedestä ja  puhdistusgeelistä löytyvästä ureasta, jota käytetään raaka-aineena kosmetiikkatuotteista aika paljonkin sen hyvän kosteudensitovuuden vuoksi. Kyseessä on siis synteettisesti valmistettu urea, joka on turvallista ja iholle hyväksi kosmetiikassa. Sitä ei siis tarvitse kavahtaa.

Lisäksi puhdistusgeelin (C-vitamiini) sekä kasvoveden että -voiteen (molemmissa E-vitamiini) ainesosaluettelosta löysin ilokseni myös mm. antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta (esim. saasteet yms.). Nämä ovat aina hyväksi niin ruuassa kuin kosmetiikassa nautittavaksi ja näitä uskaltaa yleensä suositella.

Sarjan mainostetaan olevan parabeeniton ja useissa kosmetiikkatuotteissa valmistajat ovat keskustelun velloessa vaihtaneet säilöntäaineet vastaaviin muihin säilöntäaineisiin ihan vain varmuuden vuoksi, koska parabeenit ovat saaneet viime aikoina melko ”huonoa” julkisuutta, vaikka ovatkin edelleen yksi tutkituimmista ja eniten käytetyistä säilöntäaineista. Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään parabeneja vastaan ja kaiken kaikkiaan L300 tuotteiden INCI-listat ovat ihan mukavaa luettavaa ja kiva että niitä on rohkeasti avattu myös hieman selkokielisemmiksi kuluttajille. Toki kyseessä on Ruotsissa apteekkisarja, joita valvotaan aika tarkasti, joten ihan mikä tahansa tuskin menisikään läpi.

Kaiken kaikkiaan sarja oli minulle oikein positiivinen yllätys ja pidän tuotteet mielessä jatkossakin. Hinta-laatusuhde on erinomainen ja saatavuus marketeissa myös ihan älyttömän hyvä juttu.

Onko joku teistä ihastunut L300-sarjaan? 🙂

Testituotteet blogin kautta saatu.

0

0 Comment

 1. Luin Oi mutsi mutsi-blogista sarjan anti age tuotteista ja ostin setin, tyytyväinen olen ollut! Soveltuuko nämä kasvojen pesu ja hoitotuotteet myös +30 vuotiaalle iholle? T: Sirpa

  0
  1. Joo, siitä olen myös kuullut hyvää. Kyllä voi käyttää myös +30 iholle, mutta voiteesta suosittelen ennemmin anti age-voidetta 🙂

   0
 2. Mukavaa luettavaa mikäli tykkää, että jokaisessa tuotteessa inci on nälkävuoden mittainen, huh huh mikä kemikaalicoctail……!!! Kiitos mutta ei vakuuta minua.

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.