Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mietinpä vaan tässä bussissa istuskellessani, että…

– Miksi jotkut noin 50v naiset ripustaa laukkuihinsa ihme maskotteja roikkumaan?

– Minne se kuivausrummun siivilään kertyvä nukka normaalisti menee? Eikö maailman pitäisi olla jo tällä vaatemäärällä ”hukkunut nukkaan”? 

– Miksi on olemassa ”langattomia kaijuttimia”, mutta itse kaijuttimien välillä kulkee kuitenkin piuha? 

– Tietääkö jotkut ihmiset, että niiden silmät katsoo kieroon / karsastaa / vaeltelee erikoisesti? Kertoisiko joku mulle, jos minun silmät tekis niin? 

– Miksi bussissa jotkut ihmiset vaan tunkee viereen istumaan ilman, että sanovat mitään? Vaikka penkillä olisi esim. laukku ja se olisi kiva ottaa ensin alta pois. Ja miksi siinä sitten istutaan ihan sinne omalle pysäkille saakka, vaikka koko muu bussi olisi jo tyhjentynyt? 

Että tämmösiä aatoksia tähän perjantaihin tällä kertaa!

0

0 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Vastaus viimeiseen: Ihmiset ei kehtaa siirtyä pois vierestä, kun se tuntuu ”epäkohteliaalta”, niin ku sen vierustoverin vieressä olis ikävä matkustaa.

  0
  1. Joskus oon miettinyt, kun mullakin saattaa olla mukana sikana tavaraa (siis useempi paperikassi jne), että sanoisin ihan että anteeks, voitko siirtyä väljemmälle paikalle 😀

   0
 2. Olen monesti miettynyt bussissa istuessani vaikka mitä. Näitä myös, mutta olen päätynyt seuraaviin ratkaisuin:
  – 50v naiset ripustaa laukkuihinsa niitä härpäkkeitä, koska ovat vielä mieleltään vielä 20-vuotiaita. Kroppa vanhenee, mutta mieli ei.
  – Meillä pitää ainakin tyhjää se kuivausrummun nukkakotelo aina välillä. En sitten tiedä mikä nukkaa syövä masiina sulla on 😀
  – Kaiuttimien suhteen samaa mieltä. Eihän se silloin ole langaton. huijausta -.-’
  – Itse vältän suoraa katsekontaktien tuntemattomien ihmisten kanssa. Mulla luultavasti pyörii sekopäisesti ainakin omat silmät. 😀
  – Mun mielestä Suomalaisessa kulttuurissa (varsinkin täydessä bussissa) laukku pitäisi automaattisesti nostaa pois toiselta penkiltä. On ystävällistä tarjota paikkaa ilman, että joutuu siträ erikseen pyytämään. Ellet ole maksanut kahdesta paikasta. Suomalaiselle on vaikea pyytää ystävällisesti paikkaa ja monia ärsyttää se, että ”varaat” kahta paikkaa.
  – Vaikka bussi tyhjenisi ja paikkoja olisi enemmän, niin voidaan siirtyminen toisen vierestä kokea loukkaavaksi. Esim olenko jotenkin ärsyttävä? Tai sitten ihmiset ovat vain laiskoja siirtymään. 😀

  0
  1. Siis joo, niin meilläkin pitää joka kerran jälkeen tyhjentää se nukkakotelo, mut se että sitä tulee niin PALJON, niin oon miettinyt että minne se menee, kun monikaan ei kuivausrumpua käytä 😀

   Niin siis todellakin pitää! Ja nyt siis puhun ainoastaan näistä ”pitkän matkan busseista”, en siis mistään kaupungin sisäisiltä, jossa jengi vaihtuu. Mutta kun esim. Nummelabussissa jäpötetään istua Kampista perille, eikä kyytiin yleensä tule montaakaan ihmistä. Itse kysyn joka kerta että anteeks voiko tähän istua, olipa siinä laukkua tai ei 🙂

   0
 3. Anonymous says: Vastaa

  Noo olen 50 v nainen ja minun laukuissani ei roiku kyllä yhtään mitään, että oletko ihan varma että juuri meidän ikäisillä….

  0
  1. Hyvä ettei roiku 😉 Arviolta heitin, että viiskybäsistä (tai jopa vanhemmista) löytyy tätä maskottilaukussa-tyyppejä 🙂

   0
  2. Anonymous says: Vastaa

   Miksi ei saa roikkua jos tykkää maskotista? Miksi tämäkin on ikäkysymys? Olen 60v ja ostan vaatteita mm nuorten suosimista ketjuliikkeistä.Yleensä kukaan ei ole kummeksunut vaatteitani. Missä iässä ei enää saa käyttää esim. niitä laukkuja, joissa roikkuu niitä erinimisiä apinoita? Minusta on ihanaa katsella erilaisia pukeutumis- ja asustetyylejä niin nuorilla kuin vanhoillakin. Me kaikki emme ole ladylikeja kun vanhenemme. Heli

   0
  3. Siis tottakai saa roikkua maskotteja laukusta, ihmettelen vaan että MIKSI, ei minusta ”nuorilla” niitä nimittäin roiku samaan tahtiin mitä vanhemmilla naisilla ja se on minusta vähän erikoista. Erilaiset tyylit on todellakin rikkaus. Välillähän ihmiset napisee minunkin tyylistä, kun se ei toisten mielestä ole tarpeeksi ”aikuinen” kolmekymppiselle 🙂

   0
 4. Anonymous says: Vastaa

  Lisäisin tohon et miks naiset leikkaa hiuksensa lyhyiksi vanhetessaan ?? Joo ne varmaan ohenee, mut miks silti ihan lyhyiks pitää vetää, niin ettei näy ku vähän otsista edestä päin XD

  0
  1. Jossainhan oli just, et naiset muuttuu miehiks vanhetessaan… 😀

   0
 5. Anonymous says: Vastaa

  Ne viiskymppiset on ikäisiään vaan ulkopuolelta, sisältä ne on ihan yhtä nuoria ku sinäkin…huomaat sitten vanhetessas ettei sun persoonas sillai vanhene vaan pysyy samanlaisena kuin nuorempana, viisaus ja järkevyys ehkä lisääntyy. Tai sitten joillekkin voi tulla se 50-villitys, joka on kyllä aika karmeeta katseltavaa….;)

  0
  1. Voi apua. Sitä villitystä odotellessa! 😀

   0
 6. Anonymous says: Vastaa

  – Tietääkö jotkut ihmiset, että niiden silmät katsoo kieroon / karsastaa / vaeltelee erikoisesti? Kertoisiko joku mulle, jos minun silmät tekis niin? -ööö, Tietääkö jotkut ihmiset, että niillä on akne? Tietääkö jotkut ihmiset,että ne on lihavia? Tietääkö joku, että niiden hampaat on vinot? -Joo-o, kyllä me jotkut se tiedetään ja Joo-o kyllä siitä sinullekin varmasti joku tulisi huomauttamaan.

  0
  1. Siis lähinnä ajatus oli se, että kun joillain esim kun tuijottaa silmiin, se toinen silmä lähtee ”vaeltamaan” sivulle (jos ymmärrät mitä tarkoitan), niin näkeekö sen tämä henkilö ite vai ei, koska se on ”oma silmä”. Hankala selittää, en lähtisi vertaamaan tätä ehkä lihavuuteen…

   0
  2. Anonymous says: Vastaa

   Joo, luulen kyllä että tajusin mitä tarkotat 🙂 Itse sitten vaan vähän aiheen vierestä tarkoitin tuolla lihavuus/akne/hammas kommentilla sitä, että rinnastan sen, että joku vieras ihminen huomauttaa minulle, että mun silmät menee välillä oudosti, että menisin itse sanomaan jollekin tuntemattomalle, että ootko muuten huomannut, että olet aika lihava tai että miten huono iho sulla on.

   0
 7. Oliskohan sun aika muuttaa lähemmäs ydintä?:D

  0
 8. Anonymous says: Vastaa

  Mun mielestä taas on noloa nousta pois jonkun vierestä heti kun yksinpaikka vapautuu. Mulla tulee sellaisesta ihmisestä mieleen aina, että kyseessä on joku tosi antisosiaalinen ja ikävä ihminen, joka ei kestä muiden ihmisten läheisyyttä ollenkaan eikä pysty edes julkisissa istumaan tuntemattoman vieressä.

  0
  1. Siis tarkoitan nimenomaan noita pitkän matkan busseja, jotka ei pysähdy 200m välein, Helsingin bussit ja sporat on ihan juttu erikseen. Itelläni on ainakin usein niin paljon tavaraa mukana, et on tosi hankala olla ne kaikki sylissä ja tuntuu enemmän dorkalta olla ahtaasti ja lähekkäin, kuin että toinen siirtyisi vaikka siihen viereiselle vapautuneelle penkille. Minun viereen saa kyllä istua, enkä koe olevani antisosiaalinen 😀

   0
 9. Anonymous says: Vastaa

  – Miksi bussissa jotkut ihmiset vaan tunkee viereen istumaan ilman, että sanovat mitään? Vaikka penkillä olisi esim. laukku ja se olisi kiva ottaa ensin alta pois. Ja miksi siinä sitten istutaan ihan sinne omalle pysäkille saakka, vaikka koko muu bussi olisi jo tyhjentynyt?

  – Eiköhän jokaisella normaalit refleksit omaavalla ole aikaa nostaa se laukku pois tieltä (: Mun mielestä tässä sun kysymyksessä kiteytyy juuri suomalaisuuden ydin, ei vahingossakaan pidä mennä kymmentä metriä lähemmäksi toista ihmistä. Kysymyksen voisi esittää toisin päin; miksi pitäisi siirtyä vaikka koko bussi olisi tyhjentynyt?

  0
  1. Siis tarkotan sitä, että voi kohteliaasti sanoa, että ”anteeksi, voinko istua tähän”, eikä vaan työntyä siihen paikalle, kuten jotkut ihmiset tekee. Ja tämä nimenomaan siis pitkän matkan busseissa, joilla itse matkustan päivittäin 😀 Täysin eri asia esim Helsingin sisäiset bussit, joissa ei tulisi mieleenkään ”varata” sitä toista paikkaa vierestä laukulla ja muilla tavaroilla.

   0
 10. – Tietääkö jotkut ihmiset, että niiden silmät katsoo kieroon / karsastaa / vaeltelee erikoisesti? Kertoisiko joku mulle, jos minun silmät tekis niin?

  Kaverini ei ainakaan itse tiennyt silmänsä kurkkaavan välillä sivulle. Kysyttiin kerran, kun oltiin pohdittu asiaa jo pidemmän aikaa. Hänelle oli kyllä sisar aiemmin maininnut asiasta, joten oli siis tietoinen asiasta mutta ei itse tiedä tekevänsä sitä. Eiköhän joku tarpeeksi tuttu kertoisi siitä, jos tekisit niin. Uusi tuttavuus ei varmaankaan kehtaisi, koska sitä on jotenkin kiusallista kysyä. ”Hei, tiiätsä et silmäs kurkkii oudosti?”.

  Toisalla kaverillani taas puuttui jokin lihas silmästä, ja hän pystyi jotenkin katsomaan silmillään eri suuntiin. Se oli hurjan näköistä.

  0
 11. Anonymous says: Vastaa

  Yksi selitys laukkujen maskotteihin taitaa olla erimuotoiset heijastimet. Ne eivät kai ole nuorison suosiossa. Keski-ikäisillä näkee kissoja, aaveita, lepakoita jne .Minusta ne ovat ihania ja tosi hyödyllisiä – iästä riippumatta. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Ja..kierosta tai muuten poikkeavasta silmästä ei tarvitse huomauttaa..se on epäkohteliasta.
  Täti

  0
 12. 😀 , mä ainakin tiedän, että mun silmät karsastaa. mutta minkäs teet. 😀

  0
 13. hipheihoi says: Vastaa

  ”Miksi bussissa jotkut ihmiset vaan tunkee viereen istumaan ilman, että sanovat mitään? Vaikka penkillä olisi esim. laukku ja se olisi kiva ottaa ensin alta pois. Ja miksi siinä sitten istutaan ihan sinne omalle pysäkille saakka, vaikka koko muu bussi olisi jo tyhjentynyt? ”

  Ihan loogistahan se on, ei kukaan bussista mitään paikkaa omista. Silloin, kun ite tuli matkustettua bussilla ni eipä tullu kyseltyä saako johonkin istua, kun ei ketään tosissaan niit paikkoja omista. Ittekin toki säilytin koulukassia viereisessä penkissä, jos tilaa oli mut kohteliaasti siirsin, kun näin jonkun haluavan siihen 🙂 Tais jossain kohtaa mennä hermot tohon bussissa matkustamiseen, ni ostin auton ja nykyisin kuljen sillä… Saa vipata tavarat just minne haluaa eikä vahingossakaan tartte ottaa ketään siihen viereiseen penkkiin istumaan jos ei tahdo 😀

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM