Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VISBY

Visbyä ja meidän reissua fiilistelin jo yhden postauksen verran, mutta pakkohan kaupunkia ja Gotlantia on vielä rakastaa ja muistella ainakin muutamalla postauksella. Meidän neljän yön reissu oli juuri sopiva, ehdimme viettää päivän Kneippbyssä vesipuistossa sekä Pepin talolla, vaellella Visbyn mukulakivikatuja tupsahdellen aina milloin minnekin ja ajella kokonaan toiselle saarelle Fåröhön, todistamaan raukit ja jonka historiasta lueskeltiin myöhemmin mielenkiintoisia faktoja Googlesta. 

Välimatkat tuolla ovat tosi lyhyitä, joten ilman autoakin pärjää mainiosti. Mikäli auton kuitenkin haluaa vuokrata onnistuu se lentokentältä. Lentokentältä keskustaan on alle 5km ja sama matka toiseen suuntaan on taas tuonne Kneippbyhyn. Tuonne Fårön saarelle taisi sinnekin olla vain reilun 50km matka. Kaupungissa on muutenkin helpoin liikuskella jalan, muurin sisäosa on nimittäin aivan täynnä yksisuuntaisia ja todella kapeita kujia. Kannattaa napata kartta mukaan ja huomioida sen mittakaava, välillä mekin nimittäin kuviteltiin, että tuonne ”kaupungin toiselle laidalle” on muuten varmasti pitkä matka ja totuus oli lähes aina alle kilometri, menitpä sitten minne tahansa. 

Meidän hotellin kustansi tälle reissulle Visit Sweden, joten sen hintatasosta en osaa sen kummemmin arvailla. Käsitys on, että hotellit ovat tuolla varsinkin sesonkiaikaan aika tyyriitä. Majoituimme Best Western-ketjun Strand Hotellissa, jossa oli perus tason huoneet (sanoisin kolme tähteä) ja hyvä aamiainen, tosin joka aamu tarjolla oli samat asiat, mutta eipä tuo niin haitannut, kun mehut sai puristaa itse tuoreista appelsiineista ja tarjolla oli ties mitä herkkuja monipuolisista juustoista ja leikkeleistä erilaisiin jugurtteihin ja lämpimiin ruokiin. Hotellissa oli myös sauna, höyryhuone ja uima-allas jossa mekin käytiin yhtenä iltana pulikoimassa.

Ravintoloita Visbyssä on tosi kivasti, mutta monet avasivat ovensa vasta kuudelta ja koska oltiin liikkeellä elokuun loppupuolella monet ravintoloista sulkivat keittiönsä jo viimeistään puoli yhdeltätoista. Ruokakaupat puolestaan ovat auki klo 22 saakka. Hintataso tuolla on aika Suomen tasoista. Jos jostain, niin yllätyin kuinka monta kivaa sisustusliikettä ihan keskustassa olikaan. Mukaan tarttuikin muutama juttu kotiin, tosin hankkimani jutut taisivat olla tällä kertaa tanskalaista designia…

Ehdittiin me tuolla jo vakipaikkojakin löytämään, vierailtiin nimittäin kahtena iltana nautiskelemassa lettuja monen suosittelemassa Crêperie&Logissa, mutta se ravintola ja ne taivaalliset letut ansaitsevat ihan oman postauksensa. Nyt nauttikaa näistä kuvista ja Visbyn rennonletkeästä tunnelmasta!


0

0 Comment

 1. Onpa kauniita kuvia ja tunnelmia! 🙂 Visby näyttää käymisen arvoiselta paikalta.

  0
  1. Siis voin kyllä niin lämpimästi suositella! Jouduin karsimaan kuvia rankalla kädellä, kun tästä olis tullu joku kolmensadan kuvan postaus, mutta näistä onneksi välittyy tuo tunnelma aika kivasti 🙂

   0
 2. Oh my lord, kuolin noille happy light-valoille!

  0
  1. Elä kuole!

   Mulla on samantyyppiset, mut ne onki tuotu Thaimaasta, trololoooo! :>>>>

   0
 3. Valloittavia kuvia Visbystä. Olen kerran käynyt Peppiä moikkaamaassa siellä ja onhan se nyt ihana paikka! 🙂

  Mutta oli mulla muutakin asiaa.. voi Mimmi minkä teit Junarosen parka-himotuksen kanssa. Mä en oo saanut sitä takkia pois mielestäni siitä lähtien, kun näin ekan kuvan siitä. Olenkin ahkerasti päivitellyt Junarosen nettikauppaa sen avaamisesta lähtien ja tättäräää…! Eilen se takki oli siellä ja tilasin he-ti! Ainoa miinus oli, että XL-koot oli loppu, joten toivotaan, että tämä tyllerö mahtuu L-kokoon.
  Ja eihän se takki nyt ainoa ostos ole, mitä Junaroselta olen tehnyt. 😉

  Kiitos siis Junarosen esittelemisestä niin hyvässä kuin pahassakin 🙂

  0
  1. No on kaikki nuo ihanat kadut ja putiikit, aijaijai!

   Hei mahtavaa, mä ite kans missasin sen takin tulemisen ja tietty se XL-koko on loppu. En kestä. No odotellaan, josko jostain semmonen sinne putkahtaisi!

   PAKKO SAADA!!!

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM