Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

24h in San Francisco!

Eräänä reissun perjantaina ajettiin reilun viiden tunnin matka Mammoth Lakesilta Yosemiten kansallispuiston läpi San Franciscoon. Matka taitettiin upeiden viini- ja hedelmätarhojen läpi ja pysähdyttiinkin ostamaan kojusta mansikoita, kirsikoita ja mustikoita matkaan. Kaikki näistä herkuista oli lähitiloilla kasvatettuja ja olisipa tässä ”maalaismyymälässä” ollut myynnissä vaikka mitä paikallista herkkua. Nam! Näitä kojuja ja myymälöitä on vähän väliä, joten jos ensimmäinen menee ohi, niin toinen tulee varmasti vastaan.

Oltiin perillä San Franciscossa perjantai-iltana ja ekaa kertaa jouduttiin tosi pahaan ruuhkaan ja maksamaan tietulli (6$) sillan ylityksestä. Jonotettiin tietullipisteelle ja tähän lyhyen matkan jonotteluun meni ehkä tunti. Oltiin just naureskeltu perjantairuuhkalle, joka seisoi monen kilometrin matkalta kaupungista poispäin, mutta päästiin sitten itsekin siitä nauttimaan…

Tässä ollaan päästy jo etenemään sillalle saakka. Kyseessä ei ollut siis Golden Gate, vaan Bay Bridge Oaklandista San Franciscon puolelle. Tässä sillallakin oli keposet viis kaistaa ja silti ruuhkaa riitti…

Minä pelkääjänpaikalla kuvailin tietysti upeita maisemia minkä ehdin.

San Francisco Pier kuvattuna vauhdista sillalta.

Majoituttiin sympaattiseen hotelliin, eli Hotel Carltoniin (1075 Sutter St, San Francisco) ja vastassa respassa meitä oli reissun mahtavin respatyyppi, Gio. Herra autteli ja neuvoi meitä asiassa kuin asiassa ja heitti samalla superhauskaa läppää, kaikinpuolin palvelu oli hotellissa mitä loistavinta.

Hotellin oma parkki olisi maksanut 40$/yö, mutta Gio ystävällisesti opasti meitä jättämään auton seuraavassa korttelissa sijaitsevaan valet-parkingiin, jossa vuorokaudelle jäi hintaa 20$. Autoilu San Franciscossa on melko haastavaa ja parkkipaikat järjettömän kalliita, joten kannattaa varautua kävelemään! Kysyttiin myös respan Giolta onko kaikkialla tuolla turvallista liikkua yöllä ja Gio piirsikin meille karttaan alueen, jonne ei turistin kannata mennä. Saattaa olla, että Matti oli just aikaisemmin käynyt ostamassa meille vettä juuri tuolta alueelta ja vähän ihmetellyt erikoista meininkiä ja vähän nyhryistä porukkaa… 😀 Tämä kuva on napattu meidän hotellihuoneen ikkunasta (hyttysverkon läpi tosin).

Lähdettiin siinä illalla sitten ulos ja aivan hotellin vieressä oli oikein kiva paikka istuskella iltaa. Siirryttiin siitä sitten tuota samaa Sutter Streettiä pitkin tunteella seuraavaan paikkaan ja palattiin Subwayn ja läheisen kaupan kautta myöhemmin yöllä takaisin hotellille. Kannattaa pitää muuten passi aina mukana tuolla Jenkeissä kaikkialla, sillä henkkarit kysytään ihan joka paikassa.

Lauantaina aamulla sitten luovutettiin hotelli klo 12, jätettiin laukut säilytykseen ja ostettiin suoraan hotellista liput perinteiselle kaksikerrosbussiturrekierrokselle, jonkalaisella en muuten oo koskaan aiemmin ollut. Gio oli edellisenä iltana suositellut tätä meille ja jälkeenpäin ajateltuna tämä oli ainut keino nähdä kaupungista näin lyhyessä ajassa edes jonkun verran. Liput olivat voimassa siis 24h ja bussista sai poistua aina tietyillä pysäkeillä, mikäli halusi. Seuraava bussi tuli sitten n. 15min päästä, jolloin sai jatkaa matkaa. Lippu maksoi 39$/hlö. Suosittelen!

Tarkoituksena oli myös ajaa tuommosella cable carilla, mutta se jäi tällä kertaa seuraavaan kertaan.

Minä ja yksi Union Squaren sydämistä.

Union Squarella oli meneillään mielenosoitus ja tämä kuvastaa jotenkin ihan täydellisesti tuota San Franciscon lepposaa meininkiä. Kaupunki oli just niin sopivan hörhö, mitä olin ajatellutkin. Ehkäpä jopa lempparein paikka koko reissulla, ainakin nopean pintaraapaisun perusteella.

Perus katu. Mäkiä tuolla on ihan todella paljon ja pohkeet joutuu koetukselle 😀

Bussista sai kuulokkeet ja kuuli hauskoja faktoja ja tarinoita eri alueista ja ylipäätään San Franciscosta ja sen historiasta. Lisäksi joka pysäkillä (olisko näitä ollut n. 20kpl) lueteltiin mitkä nähtävyydet löytyvät tästä läheltä.

Sinniteltiin koko matka tuolla bussin katottomassa kakkoskerroksessa ja välillä oli kyllä todella kylmää ja tuulista. Ei uskois, kun katsoo näitä aurinkoisia kuvia näin jälkikäteen.

Siinäpä se, Golden Gate-silta, varmasti San Franciscon tunnetuin maamerkki. Bussi pysähtyi molemmissa päissä siltaa ja ensimmäisellä pysäkillä olisi voinut jäädä pois ja kävellä sillan yli toiselle puolelle, mutta me jäätiin vasta toisessa päässä ja otettiin kuvia. Sillan ylitykseen kävellen olisi kannattanut varata noin puolisen tuntia.

Alcatrazin vankilasaari, jonne yritettiin varata lippuja jo Suomesta siinä kuitenkaan onnistumatta. No samalla viikolla oli lipuista kierrokselle oli turha edes haaveilla, joten jäi tämänkin näkeminen seuraavaan reissuun…

Portti Chinatowniin, joka on maailman suurin kiinalaisten keskittymä Aasian ulkopuolella. 

Meillä oli kaksi pysäkkiä, jossa halutaan poistua bussista, Golden Gate ja Pier 39, joten hypättiin bussista sitten myös satamassa ja mentiin katselemaan merileijonia.

Alcatraz vielä lähempää.

Ja siellähän niitä merileijonia pötkötteli ja nautiskeli auringosta. Aivan huippuja tyyppejä ja ne pitivät hauskaa meteliä 😀

Meikä ja kamut rannalla.

Tässä vaiheessa meidän kaupunkikierros oli kestänyt jo reilu nelisen tuntia, joten napattiin pikaisesti muutama matkamuistomagneetti matkaan ja otettiin taksi hotellille. Syy tälle kiireelle aikataululle oli räppikeikka, jolle oltiin ostettu liput jo Suomesta ja joka alkoi seiskalta illalla neljänkymmenen mailin päässä San Franciscosta, Mountain Viewssa. 

Ehdittiin sitten lopulta keikalle, vaikka ensin ajettiin parikymmentä kilometriä harhaan, naputeltiin nimittäin hotellin osoite navigaattoriin ensin väärin (yhen kirjaimen ero :D) ja päädyttiin ihan muualle. Hotelleja oli sielläkin ja meinattiin jo mennä kysymään, että ollaanko erehdytty hotellin nimessä vai mitä. Päätettiin sitten kuitenkin tarkastaa osoite ja todettiin, että ollaankin aivan väärässä paikassa. No ajeltiin sitten parikymmentä kilometria takaisin ja löydettiin oikeaan hotelliin, heitettiin kamat supernopeasti huoneeseen, harjasin tuulessa takkuuntuneet hiukset ja hyppäsin auton rattiin kohti keikkapaikkaa. Ai mitenniin kiire aikataulu? ;D Ehdittiin onneksi paikalle ja missattiin vaan 15min De La Soulin keikasta. Kyseessä oli siis Kings Of The Mic-tour jossa esiintyivät De La Soul, Public Enemy, Ice Cube ja LL Cool J! Oli muuten aivan loistavat keikat, joten kyllä kannatti kiirehtiä.

Semmonen pikapyrähdys San Franciscossa! Onko joku muu ihastunut kaupunkiin? Minä nimittäin ihastuin, tänne on päästävä uudelleen! 🙂

Translation: We spent 24hours in San Francisco and we loved it! Have to come back some day! 🙂  

0

0 Comment

 1. On ollut tosi kiva lukea sun jenkkireissusta. Olen itsekin lähdössä samoille suunnille kesällä. Minne seudulle tuolla San Franciscossa ei kannata mennä?

  0
  1. Kiva, että jutut on maistuneet, vielä olisi muutamat luvassa!

   Alue oli Tenderloin, paljon kodittomia jne. Ihan siinä Union Squaren kyljessä tosin 😀

   http://en.wikipedia.org/wiki/Tenderloin,_San_Francisco

   0
 2. Anonymous says: Vastaa

  Suunnitellaan autoreissua kanssa Jenkkeihin, ja tosta TomTomista oisin kyselly kannattaako tosiaan ostaa paikan päältä vasta, on ilmeisesti ihan edukkaita siellä? Ostitteko ihan jostain Walmartista tai elektroniikkakaupasta omanne?

  0
  1. Ostettiin ihan Targetista, maksoi muistaakseni 109$ ja vuokraus olisi maksanut koko ajaksi yli 200$ 🙂

   0
  2. Ostin itse asiassa eilen tohon navigaattoriin Pohjoismaiden kartat, eli käyttöön pääsee nyt Suomessakin. Makso vaan 45€ 🙂

   0
 3. San Francisco on ihan mahtava paikka. Toivon, että pääsisin taas pian uudelleen. Jos aikaa on enemmän niin kannattaa ehdottomasti käydä Muir Woodsissa Golden Gaten toisella puolen ja myös se Golden Gate Park on uskomattoman kaunis. Ja siellä on kivoja museoitakin jos niistä tykkää.

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM