Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FLORIDAAN!

Tosiaan meillä on edessä Florian matka 11-20.12, josta jo sanasen aiemmin mainitsinkin. Lennetään mennessä Lontoon kautta Miamiin ja ollaan vuokrattu koko reissun ajaksi auto (taas SUV), jonka kyytiin hypätään jo heti lentokentältä. Ekana iltana ajateltiin ajella vielä reilun tunnin matka esim. West Palm Beachille yöksi, josta startata seuraavana päivänä ehkä outlet-vierailun (Palm Beach Outlets) kautta Orlandoon. Yksi päivä oli ajatuksena viettää Disney Worldissa ja sen jälkeen ajella Tampan kautta (tai siis sitä toista puolta) esim. Naplesiin majoittumaan. Naplesista ohjelmassa on puolestaan siirtyä Sawgrass Millsin shoppailukierroksen kautta Miamiin yöksi (ehkä Miami Beachille?), josta jatkaa lauantaina Key Westiin kahdeksi yöksi. Maanantaina (iltapäivästä) ajatuksena palailla sitten vielä Miamiin jonnekin viimeiseksi yöksi, jonka jälkeen seuraava päivä pyöriä vielä Miamissa, palauttaa auto yms. kunnes iltayhdeltätoista lähdetään Finnairin siivin suoralla lennolla kotia kohti.

Ei olla varattu vielä mitään majoituksia (odottelen Black Fridayn hotellitarjouksia), joten tähän alustavaan reittiin on mahdollista tehdä vielä muutoksia. Koska mukana on yksi wake skate-hullu (jonka jalka on vihdoin parantunut!) on ohjelmassa varmasti useampi wakeparkvierailu, mutta myös muut vesiaktiviteetit kiinnostavat (esim. snorklausreissu Key Westistä?). Olen lueskellut Floridaa koskevia blogeja jo jonkun verran, mutta teiltä saa silti niin älyttömän hyviä vinkkejä, etten malta olla niitä taas kysymättä. Mielellään kuulen siis missä kannattaa Floridan road tripillä pysähtyä, missä yöpyä, missä shoppailla ja missä syödä. Visiitti Floridaan on meille molemmille ensimmäinen, joten varmasti kaikkea ei tällä kertaa ehditä, mutta olkoon tämä nyt ensikosketus ko. osavaltioon.

Laittakaahan siis parhaat vinkit Floridaan jakoon! 😎

5+

4 Comment

 1. Moikka! Olimme vuosi sitten Miamissa ja Key Westissä, ja olimme myös 10 päivää reissussa. Hurjan täysi teillä on tuo matkasuunnitelma, ainakin näin vanhasta rouvasta tuntuu siltä. Me kävimme Sawgrass Millsissä, jossa menee helposti päivä, tosin xxl-vaatteet olivat siellä kyllä vähissä. Kaikkea muuta kyllä löytyi :)). Jäisin siis ekaksi yöksi siihen, koska se on matkalla West Palm Beachille ja sieltä sitten Orlandoon. Googlen matka-aikoihin ei ihan kannata luottaa, sen verran trafiikkia siellä on. Naples on sen verran ”syrjässä” että jos ei autossa halua istua niin saattaisin jättää väliin, näkemistä kyllä riittää…

  Miamissa South Beach Art Decoineen on melko pian nähty ja paremman hinta-laatusuhteen yöpymiselle saa ihan varmasti Miami Beachilla. Itse olimme yötä Holiday Innissä ja siellä oli mukava piha ja uima-allas. Olimme alussa South Beachillä yötä mutta niillä hinnoilla… nääh.

  Kun siellä on omalla autolla niin kannattaa välttää ajamista 5-7 välillä, menee ihan jonottamiseen. Miami oli aika hyvä ottaa haltuun sightseeing bussilla. Hop on Hop off tyyppisesti.

  Olimme Key Westissä useamman päivän ja olisimme voineet olla siellä pitempäänkin. Kunnon lomaihanuus. Kävimme snorklailemassa ja ajelimme polkupyörällä siellä. Hemingwayn kissat on must see. Key Westin lähellä on Dry Tortugas luonnonpuisto. Jos sinne halajatte niin matka kannattaa ostaa etukäteen, sinne viedään päivässä vain veneellinen ihmisiä.

  Matkalla Key Westiin on Florida Keys Outlet (premiumoutlets). Se oli napakka ja hyvä outletalue. Siellä oli liike Dressbarn, jossa riitti kokoja. My happy place.

  Hauskaa matkaa!!!

  0
 2. PlusMimmi says: Vastaa

  Siis kiitos tuhannesti tästä kommentista! Luin tämän heti viime yönä ja nyt vielä uusiksi Matille ääneen. 🙂 Joo, meillä on se että minä haluaisin Orlanodon Disney Worldiin (Matti ei niinkään) ja sillä sitten ajateltiin ajaa sieltä toista kautta Naplesiin yöksi, ettei tarvitse palata samaa reittiä takaisin. Tykätään kyllä onneksi autossa istumisesta ja jos ajoajat vähänkään pitävät paikkansa, niin yli viiden tunnin ajoa ei tulisi (nytkin istutaan itse asiassa Matkalla Savoon, jonne menee helposti meiltä se 6h suuntaansa 😀 ). Jotenkin mulla on myös semmonen tunne (en tiedä miksi), että haluan pois Miamista ”jonnekin muualle”, vaikka voihan se olla niin, että se Miami onkin ihana. Lueskelin myös noista ruuhkista (joita Losissa ainakin oli käytännössä ympäri vuorokauden) ja sillä ei esim. perjantaina haluttaisi ajaa Key Westiin vaan vasta lauantaina. Kiitos vielä! Jos tulee vielä jotain mieleen, niin tule toki kertomaan. 🙂

  0
 3. Florida <3 Varmasti tulossa aivan ihana matka teillä!! Yhdyn edelliseen kommentoijaan, että kuulostaa aika kunnianhimoiselle tuo reissuohjelma 😉 Välimatkoihin saa varata runsaasti aikaa, koska ruuhkat voivat tosiaan saada liikenteen matelemaan. Jos kuitenkin haluatte nuo kohteet kiertää, niin neuvoisin panostamaan aikaa Key Westiin, Miamin South Beachille, Orlandoon ja Naplesiin. Naplesin ja Miamin välillä on muuten sellainen Loop Road, jonne kannattaa poiketa bongaamaan alligaattoreita. Tässä mun Rantapallolle tekemässä jutussa on ohjeet mistä sinne löytää: http://www.rantapallo.fi/rantalomat/viisi-uskomatonta-kohdetta-floridassa-naita-et-ole-ehka-viela-kokenut/

  Snorklausreissulle suosittelen Key Westiin tätä firmaa: https://www.dangercharters.com. Olen käynyt useammalla retkellä ja vesille kannattaa ehdottomasti lähteä tuolla. Firmoissa voi olla vaan isoja eroja, joten sillä laitan tuon suosikkifirman linkin tähän.

  Toivottavasti löysitte kivoja hotelleja Black Friday -alesta! Itse kans varailin hotellja Kaliforniaan näitä hintoja hyödyntäen 🙂
  Innolla jään seuraamaan teidän Floridan valloitusta! Toivottavasti tykkäätte 🙂 Jos tulee jotain tarkempia kysymyksiä mieleen, niin saa laittaa. Florida on tullut mulle suht tutuksi kun olen siellä hengannut jo moneen otteeseen ja vähän pidempiäkin aikoja.

  Tässä vielä linkki mun blogin Florida-postauksiin, joista voi löytyä jotain inspiraatiota: https://stilettikorkokanta.blogspot.fi/search/label/Florida

  0
  1. PlusMimmi says: Vastaa

   KIITOS ULLA! <3 <3 <3 Mä lueskelin jo sun Florida-juttuja aiemmin ja huippua, että jaksoit vielä vinkata tähän lisää. Sain tosiaan varattua kaikki hotlat Black Friday-alekoodeilla ja nyt ei tartte niitäkään miettiä (ja tuli ehkä otettua vähän parempia ja arvokkaampia, mitä olin alunperin ajatellut, kröhöm...). Yleensä kun Jenkkiroadtripillä meillä ei ole ollut välttämättä seuraavan yön majoituksesta mitään hajua, mutta nyt, koska aika tosiaan on rajallinen haluan pelata varman päälle, enkä käyttää yhtään sekuntia lomasta hotellin metsästykseen. Ollaan siis kaksi yötä Orlandossa Disney Worldin liepeillä, samoin kaksi yötä Key Westissä ja kaksi Miamissa South Beachilla. Ja sitten tuolla välillä yksi menomatkalla Orlandoon (matkustamisen jälkeen tuskin jaksaa paljonkaan ajella) ja yksi yö Naplesissa. Toivottavasti koko loma ei mene autossa istumiseen, yritetään välttää ruuhkaisimpia aikoja liikkua.

   Kiitos tosi paljon tuosta Loop Road-vinkistä sekä snorklausreissusuosituksesta! Tsekkaan nämä molemmat ehdottomasti. 🙂 Ei malttaisi enää odottaa, että pääsee reissuun!!

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM