Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Banoffee

Vapun juhlista oli tarttunut muistikortille ainoastaan pari kuvaa Jykästä, perunasalaatista ja tästä banoffeesta, jonka tein vappurientoihimme taas pitkästä aikaa. Tällä kakulla juhlittiin siis erittäin onnistuneesti KalPan hopeajuhlia. Olen jakanut banoffeen ohjeen More To Love-blogissa aikoinaan ja vapputarjoiluja pohtiessa kakku tuli mieleen, joten laitetaanpa tämä ohje jakoon tännekin. Ekalla kerralla keitin tosiaan toffeen kondensoidusta maidosta, mutta nyttemmin on menty valmiiksi karamellisoidulla maidolla, jota löytyy marketeista leivontaosastolta (nopeuttaa hommaa huomattavasti). Myös vadoffee sai edellisen postaukseni kommenteissa paljon kehuja, joten banaanin tilalla voi käyttää myös marjoja tai muita hedelmiä. Banoffee on todella tuhtia ja tästä riittää siis isommallekin porukalle, meillä kakkua taisi syödä parin päivän aikana ainakin seitsemän henkilöä ja sitä on edelleen siivu jäljellä.

BANOFFEE

Pohja
300g Digestive-keksejä (itse laitoin 400g, eli koko paketin)
100g voita

Täyte
Tölkillinen valmiiksi karamellisoitua maitoa
2 banaania
2dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria
(kaakaojauhetta)

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. (Vinkki: Kaulitse keksit muovipussissa!) Pingota irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun pohja on jähmettynyt, kaada karamellisoitu maito tölkistä pohjan päälle ja anna jähmettyä joko pakkasessa tai jääkaapissa. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi halutessasi muistaessasi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

banoffee

0

3 Comment

 1. Voi näyttää herkulliselta. Toimii varmasti myös gluteenittomana 🙂

  0
  1. Kyllä! Mun anopilla on myös keliakia ja aina saa sovellella ohjeita ja mietin taas tätä tehdessä, että toimisi myös gluteenittomana. 🙂

   0
 2. Bannoffee on yksi mun suurista lemppareista. Banaani ja kinuski (karamellisoitu maito) on niin mielettömän herkullinen yhdistelmä ja vielä keksipohjan päällä, että voisin syödä yksin koko satsin;) Ja syönkin:)

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM