Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Seitsemän ensimmäistä työtäni

MimmiKukkakauppias

Facebookissa ja Twitterissä kiertää haaste, jossa luetellaan seitsemän ensimmäistä työtä (#first7jobs), joista on saanut ihan virallisesti palkkaa. Itsellänihän näitä seitsemää työtä ennen työura on koostunut mm. kukkakaupan pitämisestä leikkimökin terassilla (kuvassa), keräilin kukat lahjakkaasti äidin ja mummon kukkapenkistä ja myin tietysti heille takaisin muutamalla markalla, jalkahoidoista, auton pesusta ja muista pienistä hommista, mutta näistä ei tilitelty mitään minulle varsinaisesti verokortilla. Oikeat ”palkkatyöt” ovat pitäneet sisällään seuraavaa:

♡ 4h-kerhon ohjaaja – Pidin 4H-kerhoa nuoremmille lapsille ja sain siitä pientä korvausta.

♡ Vesaisten kerhon ohjaaja – Pidin tätäkin kerhoa kylän muille lapsille ja muistan, että usein kerhossa mm. askarreltiin.

♡ Seurakunnan lastenleirin ohjaaja (5 kesää) – Oltiin monta kesää putkeen seurakunnan kesäleireillä ystäväporukalla ohjaajina. Tästä sai jonkun pienen korvauksen ja tietysti täysihoidon.

♡ Mansikanpoimija – Rankkaa oli. Tätä hommaa en muistaakseni jaksanut kovinkaan montaa päivää…

♡ Maatalouslomittaja – Lypsin ja tein muita lomittajan hommia vanhempieni lypsykarjatilalla. Tästä sai tosi hyvää palkkaa!

♡ Lastenleirin ohjaaja (kaupunki) – Tämä taisi olla niitä ”tienaa tonni”-kesiä (markka-aikana tosin) ja jaoin teltan Timi Lexikonin kanssa. <3 Meillä oli aivan parasta ja minun ryhmän pojat tykkäsivät minusta niin, että olisivat halunneet minut myös kalaleirille ohjaajaksi (en mennyt).

♡ Parturi-kampaaja – En ollut vielä valmistunut kampaajaksi, mutta olin silti sijaistamassa eräässä kampaamossa yksin kesän. Tuli muuten rullattua muutama permanentti, joista edelleenkin saan kylän mummoilta kiitosta! Viimeksi veljeni häissä sain eräältä miesasiakkaalta kiitosta. 😀

Seuraavat työt ovatkin olleet enemmän kauneudenhoitoalapainotteisia, nimittäin kampaajayrittäjyyttä, Paul Mitchellillä konsulenttina toimimista, Stockalla myyjänä päivittäiskosmetiikassa ja hulluilla päivillä työskentelyä, parturi-kampaajaopen sijaisuuksia ammattiopistossa, The Body Shopin myyjänä toimimista, kunnes tämä blogihomma imaisi mukaansa ja vei minua taas markkinoinnin, myynnin ja yrittäjyyden suuntaan. Aikamoinen urapolku näin jälkeenpäin tarkasteltuna.

Laittakaahan omat seitsemän ensimmäistä työtä kommenttiboksiin jakoon!

0

0 Comment

 1. Juha Soralahti says: Vastaa

  1. Sukellettujen uistinten myyjä
  2. Raskaan kaluston rengaspoika
  3. Ilmaislehden jakelija/lajittelija
  4. Metsuri
  5. Koneenpiirtäjä
  6. Levyseppä-hitsari, sorvaaja, koneasentaja
  7. Hallituksen sihteeri

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM