Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kolme päivää Budapestissä!

Sattuneesta syystä juuri ennen talokauppoja tehty miniloma Budapestiin jäi varsin vähälle huomiolle, joten palataanpa pari viikkoa taaksepäin ja Budapestiin (tuntuu muuten, että tästä reissusta olisi jo ikuisuus). Minä olin käynyt viimeksi kaupungissa 2009, silloin junailtiin paikalle, yövyttiin dormissa (ruotsalaisten poikien kanssa) ja saatiin monta uutta frendiä. Reissu oli hieman erilainen, mitä tällä kertaa, kun hotellin tähtiluokituksella oli enemmän väliä kuin hintalapulla ja käytiin katsomassa paikallisten kuppiloiden lisäksi myös nähtävyyksiä.

Mitään sen suurempaa ohjelmaa ja varsinaista aikataulua ei meillä tällä kertaa reissulle ollut. Toki oltiin googlailtu etukäteen mitä kaupungissa kannattaa tehdä. Saavuttiin Budapestiin torstai-iltana lennon ollessa reilun tunnin myöhässä ja piipahdettiin vain pikaisesti syömässä ennen nukkumaan siirtymistä. Matin synttärit ajoittuivat perjantaille (ostin nämä lennot hänelle synttärilahjaksi), joten synttärisankari sai päättää koko perjantain ohjelman. Ostettiin kolmen päivän liput julkiseen liikenteeseen (olisiko maksanut n. 12€/hlö), ajeltiin metrolla Szhéchenyin kylpylään ja vietettiin perjantai-iltapäivä altaissa polskutellen (aivan parasta!). Kannattaa muuten ostaa aina lippu julkisissa liikkuessa, tarkastajat osuivat kohdallemme kaksi kertaa ja he liikkuvat vieläpä siviilit päällä. Kylpylän jälkeen käytiin nappaamassa hotellilla päiväunet, otettiin synttäridrinkit hotellimme baarissa ja suunnattiin (sporalla ja kävellen) illallistamaan hampurilaispaikkaan nimeltään Black Cab Burger. Burgerit olivat oikein maistuvat ja sen jälkeen olikin hyvä siirtyä hyvissä ajoin hotellilakanoihin unille.

Lauantaina satoi lähes koko päivän vettä, joten se hieman lannisti tunnelmaa. Vietettiinkin aamupäivä sisätiloissa kauppahallissa kierrellen, jonka jälkeen suunnattiin pikaisen Zara Home-visiitin jälkeen juutalaiskortteleihin tutkimaan. Löydettiin useampikin aivan mieletön paikka (esim. Szimpla Kert) ja jopa syötiin useampaan otteeseen eri paikoissa illan aikana. Ilta oli jo pimentynyt kun palattiin kävellen hotellille takaisin.

Sunnuntaina luovutettiin huone jo aamupalan jälkeen klo 11. ja koska sunnuntaisin Budapestissä lähes kaikki liikkeet ovat kiinni, piti meidän keksiä muuta tekemistä kuin shoppailu, eipä sillä ei meidän kummankaan ostoslistalla ollut oikein mitään, mutta oltaisiin haluttu mennä kauppahalliin kiertelemään vasta sunnuntaina, mutta sekin oli suljettu. Onneksi tarkastettiin asia etukäteen, tuolla on nimittäin viime vuonna tiukennettu kauppojen aukioloja entisestään. Päätettiinkin huoneen luovutuksen jälkeen ottaa suunnaksi Linnavuori, jossa käveltiin ympäriinsä ja ajettiin bussilla metroasemalle, josta hypättiin taas metron kyytiin ja kolmeksi hotellin respan avustuksella varaamaamme Locked-Escape Roomiin. Päästiin kahdestaan jopa ulos tuolta, mutta meni kyllä tiukille! Hintaa tuolla ”pakohuoneella” taisi olla n. 30€. Onnistuneen pakokokemuksen jälkeen syötiin vielä paikallisessa buffetissa, joka taisi maksaa n. 7€ lärvi. En nyt muista paikan nimeä, eikä kukaan ei oikein puhunut siellä englantia, mutta saatiin ainakin mahat täyteen. Vähän erilainen ystävänpäivä tällä kertaa Budapestissä siis. Joskus kuuden aikaan illalla noudettiin laukut hotellilta, otettiin taksi lentokentälle ja palattiin kotiin. Reissu oli oikein onnistunut, tosin sää olisi voinut olla vähän parempikin, vaikka ei tuossa 10 lämpöasteen osalta valittamista ollut.

Budapest helmikuu 2016 DSC_0013 Budapest helmikuu 2016 DSC_0022 Budapest helmikuu 2016 DSC_0026 Budapest helmikuu 2016 DSC_0037 Budapest helmikuu 2016 DSC_0040 Budapest helmikuu 2016 DSC_0042 Budapest helmikuu 2016 DSC_0071 Budapest helmikuu 2016 DSC_0077 Budapest helmikuu 2016 DSC_0078 Budapest helmikuu 2016 DSC_0092 Budapest helmikuu 2016 DSC_0111 Budapest helmikuu 2016 DSC_0116 Budapest helmikuu 2016 DSC_0121 Budapest helmikuu 2016 DSC_0136 Budapest helmikuu 2016 DSC_0137 Budapest helmikuu 2016 DSC_0182 Budapest helmikuu 2016 DSC_0192 Budapest helmikuu 2016 DSC_0213 Budapest helmikuu 2016 DSC_0217 Budapest helmikuu 2016 DSC_0229 Budapest helmikuu 2016 DSC_0261 Budapest helmikuu 2016 DSC_0276 Budapest helmikuu 2016 DSC_0285 Budapest helmikuu 2016 DSC_0296 Budapest helmikuu 2016 DSC_0305 Budapest helmikuu 2016 DSC_0315 Budapest helmikuu 2016 DSC_0338 Budapest helmikuu 2016 DSC_0342 Budapest helmikuu 2016 DSC_0345 Budapest helmikuu 2016 DSC_0350

0

0 Comment

 1. Moikka! Missä hotellissa majoituitte? Me ollaan menossa kesäkuussa Budapestiin. Lennot on jo taskussa, mutta majoitusvaihtoehtoja vielä mietitään 🙂

  0
  1. Meidän hotelli oli Bohem Art aivan tuon Vaci Utcan viereisellä kadulla. Sijainti oli aivan loistava, huone todella siisti ja aamiainen tajuttoman hyvä. Paras mitä koskaan hotellissa! 🙂 Maksettiin kolmesta yöstä aamiaisineen 220€.

   0
 2. Mielenkiintoisia kuvia ja ihana tuo takki! 🙂

  0
  1. Voi kiitos! Tosta trenssistä on tullut aivan mun lemppari ja noille +10 keleille oli oikein passeli. Toihan on todellisuudessa ”sadetakki”! 😀

   0
 3. Moi Mimmi ja kiitos kivasta Budapestin postauksesta ? Mutta kerro ihmeessä mistä tuo ihana takki?!

  0
  1. Kiitos Merja sinulle kommentista. Takki on New Yorkista Macy’silta DKNY:n plussamallistoa. ?

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM