Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuurin kynnäs

Kuurin kynnäs (liett. Kuršių nerija, ven. Куршская коса, Kuršskaja kosa, saks. Kurische Nehrung) on 98 kilometrin pituinen kapea niemimaa, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. (Wikipedia)

En ole kirjoittanut sanastakaan vielä Baltiaan reissun osalta Liettuasta, jossa vietimme aikaa perjantaista maanantaihin. Pidimme majaa Klaipédassa ja yhtenä (valitettavan sateisena) päivänä päätettiin ottaa lossi yli Kuurin kynkäälle, jota meille oli paljon ennakkoon kehuttu. Kuurin kynnäs näkyi suoraan majapaikkaamme ikkunasta ja näytti kieltämättä upealta. Jonot lossille olivat pitkät ja jonotettiin ehkä yli puoli tuntia (meinasi muuten jumittaa pannun, kun jo hetken jonotettuamme tajuttiin, että meidänhän piti tankata auto). Mutta olihan se upea ja ehdottomasti käymisen arvoinen, vaikkakin lossi (n.5min matka) maksoi autolta 11€ ja 80senttiä per henkilö ja matkalla Nidaan kapeaa tietä jouduttiin maksamaan vielä toinen 10€ tietullia. Tuolla tiellä myös koettiin muutama aivan järjetön ohitus, kun porukka kaahasi aivan päättömästi menemään. Pysähdyttiin tuolla n.50km matkalla kerran, mutta lähes kaikkialla oli kävelykieltoa, joten jatkettiin matkaa suosiolla perille Nidaan saakka. Koko matkan ajan näimme paljon pyöräilijöitä, joten tulimme siihen tulokseen, että Kuurin kynnäs on todella suosittu pyöräilykohde ja sinne järjestetään paljon opastettuja pyöräilyreissuja.

Itse pikkukaupunki Nida oli oikein sympaattinen kalastajakylä ja käytiin syömässä (mm. liettualaista perinneruokaa eli leivästä valmistettuja tikkuja, joita dippaillaan majoneesiin ja juustoraasteeseen, nam!) ja kävelemässä hieman satamassa ja rannalla ympäriinsä. Keli ei tosiaan ollut mikään paras, joten kovin kauan emme Nidassa viihtyneet, vaan lähdimme ajelemaan takaisin päin ja metsästämään rantaa, jossa voisimme pulahtaa mereen. Pysähdyimmekin eräälle rannalle fiilistelemään ja upeaa hiekkadyyniä kyllä piisasi. Toisen kerran pysähdyimme ihan lossin lähettyvillä, jossa muu porukka meni sateeseen uimaan ja itse jäin autoon odottelemaan. Paremmalla kelillä koko paikasta olisi saanut varmasti enemmän irti. Porukka muuten tekee tuolta Klaipédasta retkiä ihan jalkaisin (jolloin lossi maksaa sen 80 senttiä/hlö) uimaan tuohon lossin läheiselle rannalle, joten mikäli ei halua liikkua autolla, niin sitäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita. Suomen paikoista mieleen tulee varmasti kaikista eniten Kalajoki, tosin Kuurin kynnäs on huomattavasti metsäisempää maastoa. Suosittelemme piipahtamaan, mikäli liikut Klaipédassa päin!

Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_1167Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0002 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0005 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0007 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0012 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0013 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0015 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0016 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0017 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0021 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0025 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0063 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0084 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0087 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0103 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0121 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0129 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0139 Nida Kuurinkynnas Liettua DSC_0178

0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM