Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sunnuntai Haapsalussa

Meidän Baltian reissu alkaa vähitellen vedellä viimeisiään, vietetään viimeistä iltaa Liettuassa ja huomenna siirrytään takaisin Latvian puolelle Riikaan viimeiseksi yöksi ennen ajoa Tallinnaan ja tiistaista kotiinpaluuta. Reissu on mennyt oikein kivasti ja tekemistä on riittänyt jokaiselle päivälle niin paljon, etten ole ehtinyt istahtamaan koneen äärelle muokkaamaan kuvia kohteista, äsken kuitenkin tartuin toimeen rantapäivän jälkeen ja käsittelin nämä viikko sitten sunnuntain Haapsalu-kuvat.

Ajettiin siis suoraan Tallinnasta Haapsaluun ja vastaan tuli koko matkan upeita autoja, Haapsalussa kun oli päättymässä juuri koko viikonlopun kestänyt American Beauty Car Show. Harmitti, ettei ehditty ihastelemaan autoja paikanpäälle, mutta onneksi saatiin hyvä kattaus amerikanrautoja matkalla Haapsaluun. Matka Tallinnasta Haapsaluun kesti puolisentoista tuntia ja 15.30 hypättiin höyrylaiva Kallis Mari:n (Rakas Mari) kyytiin. Kallis Mari oli saapunut Haapsaluun vasta viime vuonna ja päästiin sen kyydissä näkemään Haapsalua mereltä käsin puolen tunnin ajan. Höyrylaivakokemus oli meille kaikille uusi ja laivan puksuttaessa menemään alkoi kyllä unettamaan oikein urakalla.

Meitä oli Haapsalussa vastassa Visit Estonian järjestämä Hilma-opas, joka kertoili meille ummet ja lammet Haapsalun historiasta ja kuljetti meitä paikasta toiseen. Parin tunnin aikana ehdittiin Hilman opastuksella nähdä höyrylaiva-ajelun lisäksi niin Tsaikovskin muistomerkki, Haapsalun Promenadi, piispanlinna kuin rautatieasemakin (jossa otetut asukuvat jaoinkin jo täällä). Mieleen kierroksesta Haapsalussa meille kaikille jäi varmasti päällimmäisenä ”valkoinen daami”, eli kummitus, joka elelee tuolla piispanlinnassa ja tuota valkoista daamia onkin nähty tällä reissulla jo muka useammakin paikassa…

Haapsalun kaupunkikierroksen jälkeen hypättiin autoon ja ajettiin reilu 15km Altmõisaan, jossa sijaitsi sympaattinen majatalomme Altmõisa külalistemaja ihan kirjaimellisesti keskellä ei mitään. Illalla tietysti sitten saunottiin ja painuttiin ajoissa pehkuihin. Sitä ennen päästiin maistelemaan illallisella paikallista lähiruokaa mm. jäniksen muodossa ja aamupalallakin tarjolla oli lähes ainoastaan paikallisia makuja. Lemppareinta olivat ehdottomasti juustokakku, aamupalan letut ja itse tehty raparperimehu.

Suosittelemme ehdottomasti Haapsalussa pistäytymistä aurinkoiseen kesäpäivään ja kävelyä kaupungissa ilman kiirettä. Kannattaa myös hankkia kotiin viemisiksi Haapsalun kuuluisaa mutaa, jota myydään matkamuistomyymälöissä ympäri kaupunkia. Ja ei tuo oppaankaan palkkaaminen pariksi tunniksi yhtään huono idea ole, mikäli haluaa tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä.

Haapsalu DSC_0598 Haapsalu DSC_0610 Haapsalu DSC_0620Haapsalu DSC_0665 Haapsalu DSC_0631 Haapsalu DSC_0636 Haapsalu DSC_0656 Haapsalu DSC_0669 Haapsalu DSC_0675 Haapsalu DSC_0680 Haapsalu DSC_0698Haapsalu DSC_0704 Haapsalu DSC_0717 Haapsalu DSC_0730 Haapsalu DSC_0734 Haapsalu DSC_0737 Haapsalu DSC_0742 Haapsalu DSC_0748Haapsalu DSC_0732 Haapsalu DSC_0754 Haapsalu DSC_0756 Haapsalu DSC_0773 Haapsalu DSC_0806 Haapsalu DSC_0809Haapsalu DSC_0853Haapsalu DSC_0850 Haapsalu DSC_0836 Haapsalu DSC_0837 Haapsalu DSC_0842 Haapsalu DSC_0844Haapsalu DSC_0847 Haapsalu DSC_0845

Opastettu kierros Haapsalussa ja yöpyminen toteutettu yhteistyössä Visit Estonian kanssa.

Ps. Muistathan minut myös Instagramissa, Bloglovin’issa ja Blogilistalla! ♡

0

0 Comment

  1. I-ha-ni-a kuvia, ihana matka varmasti! 🙂

    0
    1. Kiitos! Oli aivan ihana reissu kyllä! 🙂 Suosittelen ehdottomasti lähtemään Baltiaan, mikäli mahdollista!

      0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.