Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkkejä Baltiaan!

Saatoin joku aika sitten täälläkin aivan päällikkönä julistaa, että tänä kesänä kesäloma pysytellään mitä todennäköisemmin ihan Suomen rajojen sisäpuolella, mutta mitä vielä, nyt ollaankin suuntaamassa omalla autolla heinäkuussa reiluksi viikoksi Baltiaan! Ollaan varattu laivat (12-21.7) ja kolme yötä majoitusta Riikaan, mutta muuten reissu hakee vielä uomiaan. Matkaan lähdetään siis minä, Matti, Peppi ja Jukka, joten pariskuntina yhdellä (pienellä) autolla ollaan liikkeellä.

Todennäköisesti Tallinnasta hurautetaan jo ekaksi yöksi Haapsaluun ja toiseksi Pärnuun. Sitten autoillaan tiistaina rajan yli Latvian puolelle Riikaan, josta napattiin hyvä tarjous Mercure Riga Centre-hotellista kolmeksi yöksi (kolme yötä kahdelta henkilöltä aamiaisineen 195€). Riikasta on ajatuksena ajella myös Jurmalaan tutkimaan (yöpyminen täällä oli meidän budjetille liian kallista) ja siirtyä viikonlopuksi vielä Liettuan puolelle, joka tuntuu tällä hetkellä olevan kovassa huudossa kaikkialla. Ainakin Mondo ja Lonely Planet ovat molemmat nostaneet Liettuan tämän vuoden kohteisiinsa. Liettuassa kiinnostaa erityisesti Klaipeda ja Kuurin Kynnäs, joita molempia on kovasti kehuskeltu. Viimeiseksi yöksi siirrytään vielä luultavasti taas ainakin majoitusten osalta melko edulliseen Riikaan ja huristellaan viimeisenä päivänä Riikasta takaisin Tallinnaan ja suoraan laivaan.

Kokemuksia ei Baltiasta pahemmin ole meillä kenelläkään (olen Matin kanssa tehnyt ainoastaan välilaskun Riikaan), joten mielelläni taas kuulisin mitä kohteita etenkin Latvia-Liettua-akselilla kannattaa suosia. Olen taas tänään viettänyt parituntisen tutkien Baltian matkablogeja ja löytänytkin jo hyviä vinkkejä matkalle. Lisäksi taisin juuri äsken löytää meille Airbnb:stä aika kivan kämpän tuonne Klaipedaan.

Ilmeisesti Baltiassa (Via Balticalla) on nykyään myös ihan turvallista autoilla ja ainakin Liettuan teitä kovasti kehutaan? Onkos tältä osin jotain, jota kannattaisi huomioida? Entä kannattaako Liettuassa pistäytyä Kaunaksessa, vai suunnata suoraan tuonne Klaipedaan? Vilnaan tuskin ainakaan tällä reissulla lähdetään, koska halutaan pitää välimatkat melko lyhyinä.

Kiitos vinkeistä jo etukäteen kamut, näistä on aina paljon hyötyä! 🙂

Kuvassa Kuurin Kynnäs, Kuva Iltalehti.fi

Ps. Muistathan minut myös Instagramissa, Bloglovin’issa ja Blogilistalla! ♡

0

0 Comment

 1. Riika! Aivan ihana kaupunki, kannattaa käydä ainakin kauppahalleilla ja vanhassa kaupungissa ajan kanssa! Shoppailuvinkkinä ainakin Stenders ja kauppahallien saippuakauppa. Ja Laima-suklaat sekä pakollinen Balzam! Street burgersissa ja Lidossa kannattaa myös käydä syömässä.

  Vilnassa on myös isohko kauppahalli, siellä tekee kyllä löytöjä myös! Ja siellä on mahtava suklaakahvila/myymälä, nimi ei tähän hätään tule mieleen… Mutta huomaatte varmaan 😉 Vilnassa myös ravintola Cozy! Parasta pihviä ikinä! Viereinen meat lovers pub taas… No, toinen ääripää.

  Äkkiseltään tuli tämmöiset vinkit, itse noille kulmille suuntaan taas joulumarkkinoiden aikaan.

  0
  1. Olen kuullut paljon kehuja Riikasta, kiitos siis kovasti näistä vinkeistä!! 🙂 Myös ruokapaikkavinkit ovat erittäin tervetulleita, tuota Lidoa on kehuttu useammassakin otteessa (eikös se ole joku pikaruokatyyppinenpaikka??) ja burgerit nyt kiinnostaa (etenkin Mattia) aina.

   Jos tulee jotain muuta mieleen, niin kerro ihmeessä. 🙂

   0
   1. Nimetön says: Vastaa

    Lido on vähän noutopöytähenkinen paikka, edetään linjastoa pitkin ja otetaan se mitä syödään. Lämmin ruoka pyydetään kokilta, vaihtoehtoja on erittäin paljon! Useita vaihtoehtoja kalaa, kanaa, possua, nautaa, kasviksia sekä lisukkeita niille. Myös jälkkäreitä, juomia, salaattipöytä…. Ja lopuksi mennään kassalle ja maksetaan se mitä on otettu. Reilusti alle 10 eurolla syö yksi henkilö ja ruoka on todella hyvää! Mahtavaa reissua muuten!

    0
 2. Olin muutamia vuosia sitten reissussa Latviassa ja Liettuassa. Liettuan teitä en kauheasti kehuisi, kovin reikäisiä ja töyssyisiä ainakin silloin olivat.. Klaipeda on upea paikka, mutta ei mielestäni kaiken sen hehkutuksen arvoinen.. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti käymistä Hill of Crossesilla, kun Liettuassa päin olette. Aivan uskomaton paikka!

  0
  1. Noniin, hyvä tietää! 😀 Täytyypä googlailla tuo Hill of Crosses, eikös se ole se paikka, jonne saa vaikka itsekin pystyttää ristin? Kuulostaa vaikuttavalta…

   0
 3. Moikka! Tiesittekö vihreästä kortista, ensiapulaukusta ja vaahtosammuttimesta?
  http://www.autoliitto.fi/matkailu/matkakohteet/baltian-maat/via-baltica/

  Hauskaa matkaa ja mielelläni luen kertomuksia tulevasta 🙂

  0
  1. Joo, ilmeisesti tuo vihreä kortti ei ole enää pakollinen, ensiapulaukku löytyy ja vaahtosammutin pitää kyllä hommata. 🙂

   Kirjoittelen ehdottomasti reissusta juttuja, jos en paikanpäältä, niin jälkikäteen!

   0
 4. Riika on superkaunis ja ruoka on hyvää ja halpaa! Jurmalan ranta ja kaupunki on aivan ihana 🙂 Jään odottamaan innolla postauksia Liettuasta, oon kuullut siitä kanssa paljon hyvää 🙂

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  0
  1. Oijoi, ai sä oot käynyt siellä? 🙂 Kuulostaa kyllä hyvältä ja noi biitsit myös näyttää siltä. Can’t wait! 🙂

   0
 5. Latviasta muistuu reilun viikon pituinen opiskelijavaihto, joka oli erittäin mieleenpainuva! Riika oli todella kaunis ja letkeä kaupunki, mutta sen ulkpuolella (jossa vaihto siis pääasiassa vietettiin) ei ollut paljoa nähtävää! Paikallista ruokaa kannattaa maistaa 🙂 ja laukuista ja lompakoista pitää muistaa koko ajan pitää tarkkaa huolta, itse sinisilmäisenä ajattelin ettei ne mukavat ihmiset varmasti mitään vie mutta meidän ryhmältä vietiin lukemattomia ostoskasseja, laukkuja , puhelimia ja lompakoita!!

  Mukavaa reissua xx

  0
  1. Kiitos vinkeistä! 🙂 Toivottavasti tuolta saisi sitä ihanaa keittoa leivän sisästä tarjoiltuna… 😛

   0
 6. Ei ole kokemusta kuin Virosta, mutta sieltä pari vinkkiä:
  http://tallinnaa.com/rakveren-linnoitus/ aivan upeasti hoidettu ja pidetty paikka. Sisäpihalla tepastelee kanoja ja linnan ulkopuolella maisemointia hoitavat vuohet, olipa viimeviikkoisella käynnillämme myös muutama hanhi ihmettelemässä autoja parkkiksella.

  Toinen hauska nähtävyys http://tallinnaa.com/jagalan-vesiputous/

  Tarttoa kannattaa harkita myös vakavissaan, varsinkin ruutikellari-ravintola ympäristöineen (puistossa, ruutikellarin ”päällä” on Tarton yliopiston museo, entinen keskiaikainen kirkko – aivan mahtava ainakin ulkoapäin, sisälle emme valitettavasti päässeet myöhäisen ajankohdan vuoksi). Muutenkin Tartossa on ihania vanhoja rakennuksia, toiset vähän enemmän hoidettuja kuin toiset. Yövyimme Hotel Dorpatissa, johon oli tosi helppoa päästä autolla ja ilmainen parkki, joen varrella ihan Tasku-ostoskeskuksen vieressä ja kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Toinen, josta olen kuullut kehuja, on London- niminen hotelli vanhassa kaupungissa.

  0
  1. Kiitos kovasti näistä vinkeistä! Tällä kertaa ei ehditä Tarttoon, joten toiseen kertaan jää, mutta pistetään vinkit mieleen. 🙂

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM