Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suuri XL-kokoisen shoppailuopas – Helsinki

Minulta kysytään usein shoppailuvinkkejä eri kaupunkeihin ja nyt niitä sitten pesee! Ensimmäisenä käsittelyssä armas pääkaupunkimme Helsinki. Vaikka shoppailen paljon vaatteita netistä (joko Suomesta tai ulkomailta) ja reissultani, pistäydyn silti toisinaan myös ostoksilla ihan Helsingissä. Listaan alle muutamat liikkeet, joissa yleensä ”perus” shoppailukierroksellani Helsingissä käyn. Kyseessä ovat siis liikkeet, joista saa suht trendikkäitä vaatteita plussakoissa. Urheiluvarusteet ja muut erikoisemmat hankinnat eivät nyt päässeet tälle listalle ollenkaan.

Myymälät eivät ole missään järjestyksessä ja lista sisältää ainoastaan omat suosikkini, joten varmasti XL-kokoja kyllä saa muualtakin, mutta näissä paikoissa minä itse shoppailen. Näihin pääsee näppärästi kävellen, sillä kaikki sijaitsevat ihan Helsingin keskustassa. Ehkä askartelen joku kerta vielä teille tulostettavan kartan, josta jokainen myymälä löytyy suoraan? Vai olisiko tälle tarvetta? 🙂

seppalaPLUSSAOSASTOT

Seppälä Great Girls esim. Kauppakeskus Forum, Mannerheimintie 14–20

Seppälän oma plussamerkki Great Girls yllättää toisinaan. Välillä taas tuntuu, ettei Seppälästä löydä yhtään mitään. Yllä oleva kollaasi on poimittu tämän hetken verkkokauppatarjonnasta, jossa tarjolla mm. lappuhaalarit plussakoossa (löytyvät alemmasta kuvasta). Tekisi melkein mieli rientää kokeilemaan…lindexLindex Generous esim. Kauppakeskus Forum, Mannerheimintie 14-20Aleksanterinkatu 15

Lindexin kanssa on vähän sama kuin Seppälän, välillä teen tosi hyviä löytöjä ja toisinaan en taas mitään. Tosin Lindexille eksyn usein esim. alejen aikaan, jolloin tarjolla on yleensä kivoja juttuja pikkurahalla. Tuo yllä oleva pilkkukimono on ehkä pakko hankkia, eikä tuo tuulitakkikaan pahalta vaikuta!

KappAhl XLNT esim. Kauppakeskus Forum, Mannerheimintie 14-20 tai Aleksanterinkatu 21

Pakko tunnustaa, että en ole käynyt KappAhlissa muuta kuin alusvaateostoksilla hetkeen. Joskus ostin etenkin housuja KappAhlista, mutta nyt en ole varmaan vuoteen ostanut yhtään mitään (muuta kuin niitä alusvaatteita). Täytynee käydä katsomassa tarjonta paikan päällä joku päivä, verkkokaupan anti kun ei ihan täysin vakuuttanut.
junaroseJUNAROSE -merkkiä puolestaan myydään mm. Object-myymälässä (Aleksanterinkatu 15) sekä Stockmannilla (Aleksanterinkatu 52

Vaatekaappini sisällöstä suuri osa vaatteista on JUNAROSElta. Löydän aina jotain kivaa ja JUNAROSE uskaltaa olla myös trendikäs. Ehdottomasti lempparein plussamerkki näistä kaikista ja se varmaan on käynyt jo selväksi… 😀

ZIZZI ja Gossip (SOKOS Helsinki Mannerheimintie 9)

Zizzillä on harmillisen pieni valikoima keskustan Sokoksella ja Gossipin tarjontaakaan en ole käynyt taas toviin kurkkaamassa, joten siitäkään en osaa sanoa sen enempää, tosin verkkokaupassa näyttäisi olevan ainakin pari kivaa juttua.

MARKS&SPENCER (Mannerheimintie 9)

En tiedä tiesittekö, mutta M&S tarjoilee kokoja joistain tuotteista jopa UK22 (eli EU50) kokoon saakka! No nyt ainakin tiedätte. Minä kävin sovittelemassa joku aika sitten muutamia takkeja ja hyvin mahtuivat. Kannattaa siis lisätä M&S shoppailukierrokselle! 🙂

Marina Rinaldi (Galleria Esplanad, Mikonkatu 1)
Ei ehkä se kukkaroystävällisin merkki ja sillä minultakin on jäänyt Marina Rinaldilla vierailut aika vähiin. Mallistossa kuitenkin kivoja katsastamisen arvoisia vaatteita.

lindex2

 ÄLÄ UNOHDA NÄITÄ

Marimekko esim. Kauppakeskus Kamppi, Urho Kekkosen katu 1tai Pohjoisesplanadi 33)
– Kokoja joistain tuotteista jopa 3XL saakka

Monki Kauppakeskus Forum Mannerheimintie 14-20 tai Aleksanterinkatu 48
– Usein Monkin melko reilun kokoiset (over size) vaatteet voivat myös mahtua meille plussakokoisille (multa löytyy useampia Monkin vaatteita). En suosittele kenellekään sulloutumista liian pieniin vaatteisiin, mutta avoimin mielin kannattaa olla liikenteessä.

Gina Tricot Kauppakeskus Forum Mannerheimintie 14-20 tai Kauppakeskus CItycenter, Kaivokatu 6
– GT:llä on kokoja XXL:n saakka, kannattaa käydä siis ihan sovittelemassa. Äärimmäisen edullinen etenkin alejen aikaan, jolloin tarjolla vaatteita parilla eurolla.

Nanso Mikonkatu 2
– Nanson koot ovat reiluja ja onpa heille ilmestynyt myös uusi My Size-mallisto, josta en valitettavasti osaa sanoa sen enempää (enkä myöskään mene takuuseen, että mallistoa on edes saatavilla Mikonkadun myymälästä).

Lisäksi olen kuullut huhuja, että mm. LORELLA (Olavinkatu 2) on skarpannut viime aikoina rutkasti (ja valikoimissa on mm. JUNAROSEa!) pitäisi kenties uskaltautua ekaa kertaa elämässä sinnekin…

Pakko myös mainita tähän loppuun, että harmittaa aivan suunnattomasti, että H&M:n plussamallistoa ei ole enää yhdessäkään Helsingin keskustan myymälässä. No eipä tartte siellä sitten ollenkaan shoppailla. Jee, H&M+ on tehnyt paluun ainakin pienesti Aleksanterinkadun myymälään! (Aleksanterinkatu 11)

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua! Tuleeko muita pakollisia XL-kokoisen shoppailukohteita mieleen? 🙂

EDIT: 18.2. muutama muutos saatavuuksiin ja Marina Rinaldi lisätty! 🙂

Translation: Some locations in Helsinki for plus size shopping. 🙂 If you need more Helsinki tips, please ask!

Ps. Muistathan minut myös Instagramissa, Bloglovin’issa ja Blogilistalla! ♡

0

0 Comment

 1. Itse kävin jokunen viikko sitten taas Lorellassa juurikin penkomassa Junarosea. Hieman enemmän saisi olla kyllä tarjontaa,mutta kyllä sieltä tarttui mukaan parikin vaatetta. Ja löytyi sieltä pari muutakin merkkiä,joissa löytyi kivoja ja nuorekkaita vaatteita 🙂

  0
  1. Näin olen kuullut! Täytyisi tosiaan pistäytyä ihan paikan päälle tutkimaan. 🙂

   0
 2. Kiitos tästä, ihan mahtavaa! Asun itse Helsingissä ja aina kaupungille lähtiessäni tuskailen, että olisi kiva käydä jotain sovittamassa jossain, mutta aina pähkäilen, minne sitten menisin. Nyt ne on hyvässä järjestyksessä tähän listattuna, mahtavaa!

  0
  1. Kiva, että tämä on hyödyllinen myös Helsingissä asusteleville. 🙂

   0
 3. Moi!

  Olen muutaman viikon päästä lähdössä viikoksi Lontooseen ja kysyisinkin nyt vinkkejä plus kokoisia vaatteita myyvistä liikkeistä? Olisin tosi tosi kiitollinen vastauksesta!:) tietäisin liikkua oikeilla hoodeilla 😉

  0
  1. Kyselin samaa Lontoossa asuvalta Hannalta ja täällä olisi kommenttiosiossa vinkkejä Lontooseen: http://hannawears.com/2015/02/03/ive-got-a-blank-space-baby-and-ill-write-your-name/#comment-40204

   Tuon listan ulkopuolelta suosittelisin Nextiä, josta taisi löytyä kokoja ainakin 22 asti.

   0
   1. Mähän lupasin joskus jo tehdä tämän (yhteistyössä Hannan kanssa), mutta nyt en ole taas vuoteen käynyt Lontoossa ja siellä kun tuntuu tulevan aina näitä muutoksia. Ehkä siis työstän lähiaikoina Lontoo-oppaankin! 🙂

    0
 4. Hei! Aleksanterinkadun H&M:ssä on yläkerrassa pieni nurkkaus plusmalliston vaatteille. Tiedustelin asiaa H&M:lyä ensin sähköpostilla ja kävin todistamassa asian itse liikkeessä. Kiitos ihanista vinkeistä! Heti alkoi rahat poltella taskussa…

  0
  1. Hyvä tietää, korjasin asian tuonne! 🙂 Kävin itseasiassa tutkimassa, mutta en löytänyt, enkä sitten jaksanut asiasta kysyä, joten tosiaan jossain hyvässä jemmassa ne siellä on… 😀

   0
 5. Siis mikä juttu toi on, että h&m:n plussamallisto on hävinnyt tai ainakin kaventunut monessa kivijalkamyymälässä?? Jyväskylässä ihan 2 rekkiä taitaa olla, ennen oli kokonainen osasto. Ja sit semmonen pieni lappu lätkäisty, että tässä koot 44-54… Ihan kuin ois joku häpeänurkka tehty. Todella harmillista toimintaa. Teetkö siis muistakin kaupungeista vastaavaa postausta? Odotan innolla!:)

  0
  1. Älä… Raivostuttavaa! Varmasti muut kaupungit sijoittuvat Suomen ulkopuolelle (Lontoo? New York?) kun ei mulla oikein Suomen muista kaupungista ole valitettavasti tietoa.

   0
   1. Joo! Sulla saattaa ollakin postauksia aiemmin, mut ois kiva tietää myös esim. Köpiksestä tai Saksasta, Tukholmasta yms. lähinaapureista 🙂

    0
    1. Köpiksessä oon käynyt vaan kaksi kertaa ja kummallakaan kerralla en varsinaisesti ole kiinnittänyt huomiota plussavaatetarjontaan. 🙂 Tukholmassa taas en tiedä muita kuin perus H&M ja Lindex, joissa omat plussaosastot. Berliinissä olen ostellut plussakokoja oikeastaan vaan Primarkista, jossa koot on saatavilla aina UK20, eli EU48 saakka. 🙂

     0
 6. Tää oli hyvä!! Kartta saa tulla m

  0
 7. Oh..jäi kesken…siis myös

  0
  1. Joo, täytyy työstää siis! 🙂

   0
 8. Kiitos paljon vinkeistä! Ja Aleksanterinkadulla olevassa H&Mssä oli ainakin viime viikolla yläkerrassa plussamallistoa myynnissä 😉

  0
  1. Hyvä tietää! Mä kävin sitä ettimässä, mutta en löytänyt. Haha! 😀

   0
 9. Olen myös harmitellut, että H&M:n plussamallistoja ei ole saatavilla kaikkialla. Ensin luulin, että ne ovat poistuneet kokonaan valikoimista, mutta myymälähaun mukaan olisi kuitenkin joissan vielä. Tosin myymälöissä en ole nähnyt erillistä osastoa enää, tai sitten olen sokea 🙂 Minulla on myös yksi plussakokoisten ongelma, johon olen etsinyt sopivaa vaatetusta. Mekon kanssahan reidet hiertää inhottavasti yhteen. Onko sinulla jokin hyväksi havaittu tuotemerkki esim. muotoilevista lahkeellisista alushousuista, joiden vyötärö olisi sellainen, ettei se rullautuisi alas? Kiitän jo etukäteen vinkistä ja kivasta blogista 🙂

  0
  1. Zizziltä löytyy, Vantaan Jumbon myymälä kantsii tsekata. On sellaista liukaspintaista shortsileggaria ja uutena näin muotoilevaa korkeavyötäröistä alushousua, joissa oli just ne lahkeet.

   0
   1. Nämäkin kuulostaa hyvältä! Zizzi pitäisi kyllä saada myös Helsingin keskustaan! 😛

    0
  2. Myös Peter Hahnin http://www.peterhahn.fi verkkokaupasta sekä HM:n verkkokaupasta löytyy. Tämä tiedoksi niille, joilla ei oli Zizziä lähistöllä.

   0
   1. Kiitos tästä vinkistä! 🙂

    0
  3. No sanopa muuta. Ilmeisesti plussaosastot ovat kaventuneet pariin rekkiin?

   Joo, itse käytän (kesäisin) mekkojen alla Piruetin (pidempilahkeisia) pyöräilyhousuja. Tukevat myös mahaa tosi hyvin, eikä rullaannu! 🙂 Toivottavasti tästä vinkistä on apua.

   0
 10. Objectin liikkeessä löytyy kyllä uusimmat Junarose-vaatteet ja hyvät aletkin joulun jälkeen oli 😀 nimimerkillä hamstrasin -70% paitoja urakalla 😀 Stokkallahan on myös Junarosen vaatteita, mutta itse olen ainakin huomannut, että tulevat ehkä vähän jälkijunassa verrattuna Objectiin.
  Itse olen pettynyt myös Hennesin toimintaan, ettei H&M+ -osastoon panosteta missään liikkeissä kunnolla. Kuitenkin Aleksin Henkkaan on tullut takaisin pieni plussanurkkaus, tosin hyvin pieni. Ja Forumin Lindexiltä on poistunut Generous-osasto tilanpuutteen vuoksi. Laitoin asiasta palautetta, johon sain hyvin ympäripyöreän vastauksen ja ”käskyn” mennä Aleksin Lindexiin.

  0
  1. Ah ihmettelinkin joulun jälkeen pikaisesti aleissa pyörähtäessä olinko vain sokea vai eikö Generous mallistoa ollut missään kulmassa Forumin liikkeessä – nyt selvisi tämäkin ja jatkossa voin suunnata suoraan Aleksille. Sääli kyllä kun shoppailumahdollisuudet kaventuvat 🙁

   0
   1. Mä kävin kans hakemassa muutamat jutut Junarosea -70% alesta Objectilta! Mm. sen mustan pitsihihaisen lempimekon otin toisen, kun halvalla sai. Heh.

    Mä kävin asiakseni ettimässä tota plussaosastoa H&M:llä ja en löytänyt. Ärsyttää! 😀 Ja kiva kun kerroit tuon Generousin poistumisen Forumista, en oo sielläkään käynyt hetkeen! No jopas on!

    0
   2. Samaa mieltä! Mä en oo tämän vuoden puolella käynyt Forumin Lindexillä, joten hyvä tietää, ettei tartte siis mennäkään… (tähän raivohymiö)

    0
 11. H&M:n plusmallistoa löytyy Aleksin myymälästä, mutta osasto on kyllä taas niin pieni, että jos siellä kaksi pluskokoista naista on ostoksilla, niin ahdasta tulee!

  0
  1. Huoh. Näin meitä taas arvostetaan…

   0
 12. moi!
  Lorella on napannut junarosea itselleen mallistoon. Kävin veromodassa ja sieltä sanoivat, että lorella ottanut heidän mallistostaan vaatteita. Ei kuulemma niitä kaikkein trendikkäimpiä. En ole itse vielä kerennyt katsomaan tilannetta. Harmi kun veromodassa ei enää myydä merkkiä. 🙁

  0
  1. Joo, näin mä kuulin. Pitäisi siis mennä ihan Lorellaan tutkimusretkelle. Ja harmi tosiaan, ettei Kampissa ole Vero Modassa enää Junarosea. No onneksi Aleksin Objectilla sentään on! 🙂

   0
 13. HM:n myyntipolitiikkaa suuresti (sic) ihmettelen ja hämmästelen myös! Mainiota syrjintää merkiltä. Itiksen henkasta plussaa on pikkuinen, vähän sekalainen osasto, tai no, muutama vaaterekki mammaosaston vieressä. Todella onneton esillepano, ei millään tavalla myyvä. Joskus kun plussatkin saisivat inspiroivan ja ”hei tervetuloa lämpimästi, meiltä löytyy kivoja juttuja”- vastaanoton myymälässä. Tarkoitan tällä, että olisi oikea osasto ja mallinuket eikä vaan kasa vaatteita tiukassa nipussa henkareissa. Lisäksi luonnonmatskuja enemmän, HM!

  0
  1. Sanopa muuta. Mulla ei tule koskaan käytyä Itiksessä, kun se on aivan väärään suuntaan taas mulle.

   Oot aivan asian ytimessä. Zizzin myymälöissä on jo yritystä! 🙂

   0
 14. Veeran kanssa kiukuteltiin shoppailukierroksella tuota samaa, kun H&M:n plussaosasto on kutistettu olemattomiin. Ihan uskomatonta! :/

  0
  1. Mä en ees löytänyt sitä, kun kävin yks päivä Aleksin Hennesillä ettimässä! 😀

   0
 15. Heidi. P says: Vastaa

  Täällä kans yx kiukkuinen jyväskyläläinen, jolle henkka on ollut pettymys plus koossa. Samoin Seppälä. Saa hakea netistä kun tarvii. Miten hitossa meitä sorsitaan. Ihmisiä mekin ollaan, siinä missä toisetkin. Murrr 🙂

  0
  1. Juuri näin! Sitten ihmetellään, kun ihmiset tilaa ulkomailta ja muutenkin netistä. Jännä juttu joo… Mä kävin yhtenä päivänä Seppälässä sovittelemassa farkkuja, niin plussaosaston koot loppu kokoon 50 (ja ei mahtunu) joten…

   0
 16. Kiitos ihanasta blogista ja kivoista kuvista, joita postaat tänne! Minä olen sinua ja lukijakuntaasi arvatenkin huomattavasti vanhempi plussamimmi, mutta olen saanut niin paljon inspiraatioita lukiessani kirjoituksiasi. Hyvää kevättä sinulle, Matille ja Jykälle! 🙂

  0
  1. Voi kiitos Tiia. Onneksi tänne ei oo ikärajaa (eikä painorajaa) vaan kaikki on tervetulleita! <3 Ihanaa kevättä myös sinulle!

   0
 17. Onko Forumin Lindexissä enää plussaosastoa? En mielestäni ole hetkeen siellä ko. vaatteita nähnyt. Tosi kiva jos ovat tulleet takaisin. Jumbon H&M:ssä on muutama hassu plussarekki, ihan perimmäisessä päässä liikettä, mutta ihan kivannäköisiä vaatteita 🙂

  0
  1. Kysäisin asiasta myyjältä liikkeen remontin jälkeen ja vastaus oli ettei tilanpuutteen takia ole Generousia enää Forumin Lindexillä. Ja ei siis ole tulossa takaisin. Lähin Lindex, missä Generous on Aleksilla.

   0
  2. No ei kuulemma ole joo. Ärsyttävää!

   Mulla ei tule käytyä koskaan Jumbossa. Vaatisi ihan ”oman reissun”. Siellähän olisi myös lähin Zizzi. Se pitäisi saada kyllä Helsingin keskustaan.

   0
 18. Minä ostan jonkin verran vaatteita COS:lta, sillä heidän oversize-tuotteet ovat todellakin oversize-kokoa. Yleensä nettisivuilla kerrotaan, jos vaate on löysää/rentoa/ylisuurta mallia ja vaatteet ovat olleet aina mitoiltaan näiden kuvausten mukaisia (oversize on siis kaikkein suurinta mallia, relax ja loosed jotain oversizen ja normaalin väliltä). COS:lta voi löytää vaatteita, vaikka kokonumero alkaisi vitosella. Helsingin liikkeessä en ole käynyt, mutta ulkomailta ja netistä on tullut hamstrattua. Eiköhän Helsingin liikkeesä löydy samat tuotteet mitä muualtakin.

  0
  1. Joo, olen myös ihastellut muutamia COSin juttuja, mutta toistaiseksi multa löytyy vaan heiltä yksi cashmere pipo. Tässä COSilla on vähän sama tilanne kun Monkilla, joten täytyypä siis rohkeasti piipahtaa joskus sovittelemassa. 🙂

   0
 19. Vinkkasn vielä yhden kohteen eli pienen erikoisliikkeen nimeltä Boutique 52, sijaitsee Yrjönkadun alkupäässä Diana-puiston ja Johanneksen kirkon välimaastossa.
  Lorellasta löytyy myös Via Appia Due/Frapp merkkiä, jonka mallistosta saattaa tehdä löytöjä. On toki hintavampaa ja ehkä jonkin verran laadukkaampaa kuin Junarose.
  Rinaldilla kannattaa käydä ale-aikaan, jolloin voi edulliseen hintaan löytää esim. laadukkaan lbd:n. Muutoin hinnat ovat toki tähtitieteelliset.

  0
  1. Hyvä kuulla! En ole tässä liikkeessä koskaan käynytkään.

   Kiitos näistä vinkeistä! 🙂

   0
 20. papan mamma says: Vastaa

  Tämä tuli kiittämään Seppälän farkkuliivivinkistä, kotiutettu tänään ja ihana on! 🙂
  Pitkään olen farkkuliivistä haaveillut ja vihdoin sain sen toteutettua.
  Ja pakko mainita, että ollessani meidän pikkukylän Seppälässä tänään, kuulin kahden eri ihmisen ihailevan liiviä ja kyselevän, että eikö sitä oo pienemmässä koossa? Ei ole, ei. Kerrankin kiloista on etua.:D

  0
  1. Voi, kiva kun vinkistä oli apua! 🙂

   Minä kävin kanssa sovittelemassa sitä liiviä, oli tosi kiva. Jäin kuitenkin vielä miettimään, koska minulla on noita farkkulliivejäkin muutama. Tosin ei yhtäkään pitsiyksityiskohdilla… 😀

   0
 21. Myös Vero Modan valikoimassa on Junarosen vaatteita.

  0
  1. Kampissa oli ennen, mutta nykyään ei enää ole! :/ Harmittaa. Tietääkseni muista kaupungeista edelleen löytyy?

   0
   1. Lempäälän Ideaparkin Vero Modassa ei muuten ollut enää Junarosea viime vuoden lopulla (tai sitten kuljin laput todella silmillä).

    0
   2. Jumbon Vero Modasta ainakin vielä vähän aikaa sitten löytyi.

    0
 22. kävin muutaman kuukauden tauon jälkeen objectilla ja kyllä oli kutistunut junarosen valikoima! : /

  0
 23. Itse myös kävin Lorellassa kurkkaamassa uteliaisuuttani ja yllätyin kyllä positiivisesti! Yksi merkki mihin ihastuin on Aprico, aika paljon hintavampi kuin esim. Junarose mutta niin magee.

  0
 24. Hello!
  I’m in Helsinki right now and want to go shopping for plus-size clothes. Is there a Junarose store on Aleksanterinkatu?
  Any other tips would be appreciated.
  Thanks!
  Tracy

  0
  1. Hi Tracy! I hope Helsinki is good for you! Thank God weather is better than few weeks ago! 🙂 Yes, there is this ”Object”-store and also ”Stockmann” on the Aleksanterinkatu, they both sell JUNAROSE. You can also check out that Lindex also on the Aleksanterinkatu, they have plus size section too. And that H&M, they have small section too. 🙂 Have a great time in Helsinki!

   0
 25. seppälä on kai ottanut great girls malliston pois kaupoista ja toi hm osoite alekterinkadulla mikä listassa luki ois hm kids…

  0
  1. Hyvä tietää! Tosiaan tuo on jo muutaman vuoden vanha, niin tilanne toki elää. H&M:llä oli ennen liikkeet siinä molemmin puolin, nykyään toinen liike on Stockaa lähempänä. 🙂 Ja H&M:n plussamallistoa saa myös pienesti Forumin myymälästä!

   0
 26. onko anttila muutes lopettanut db(doublebeayty) malliston?

  0
  1. En tiedä, ei ole minulle tuttu merkki. 🙂

   0
 27. Anne Pirkkala says: Vastaa

  Moi.Mistä saisi tarpeeksi isoja sukkahousuja(talvi) tai legginsejä. Pitäs olla 52 koko.Paras olis netistä hankkia niitä mutta kun en tiedä mistä.

  0
  1. Piruetin ”talvileggingsit” XL-koossa. Menee 52-kokoiselle. Oma luottotuotteeni talvella. 🙂

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM