Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pisa.

Kirjoittelen jo täältä Nummelasta kotisohvalta. Palattiin siis kotiin Italiasta viime yönä ja äiti oli meitä vastassa kentällä. Ehdittiin viidessä päivässä nähdä aika paljon, mutta siltikin paljon jäi myös ensi kertaan. Tosin taisin jo tuossa kotimatkalla todeta, että ei tuo Italia vienyt edellenkään sydäntäni, joten saa nähdä koska palaamme, vai palaammeko koskaan… Olen edelleenkin älyttömän pettynyt Italialaiseen palveluun (tai sen puutteeseen) ja eipä tuolla Roomassa saanut yhtään Milanoa parempaa palvelua. Jostain syystä koko Italia on aina näyttänyt minulle vaan niitä huonoja puoliaan ja vahvistanut negatiivista mielikuvaa koko maasta. Harmi! Jos vertaan esim Ranskaa, jonka palvelua aina moititaan, voittaa se silti Italian ihan kuus nolla.

Talolla hengailun ja Rooman lisäksi pyörittiin yksi päivä Pisassa. Tarkastettiin toki tornin kaltevuus ja käytiin syömässä mitäpä muuta kuin pitsaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Pisassa pitsa oli paljon parempaa kuin Roomassa ja hintatasokin kohtuullisempi. Paljon muuta tuon tornin lisäksi ei sitten ollutkaan nähtävää, joten siinä mielessä vähän ”tylsä” paikka.

Huomenna taas paluu toimistolle ja äitikin lähtee takaisin Kuopioon. Tämä koko päivä ollaan siivottu yläkertaa ja meikäläisen työhuone ja vaatekaappi onkin nyt järjestyksessä. Äiti oli siivonnut meidän reissun aikana tämän alakerran, taidankin napata tällä viikolla muutamat kotikuvat, kun täällä kerrankin on paikat ojennuksessa.

Mitä muuten tuohon mielipiteitä herättäneeseen mekkooni tulee, ketään ei se tuntunut tuolla Italiassa kiinnostavan. Taidanpa siis pistää sen pesun kautta talviteloile ja kaivaa esille hyvillä mielin taas viimeistään ensi kesänä. 😉

DSC_0090
DSC_0092
Pisan kalteva torni
DSC_0097
DSC_0103
Pisan torni

Ps. Muistathan minut myös Instagramissa, Bloglovin’issa ja Blogilistalla! ♡

0

0 Comment

 1. Joskus kuule kannattaa vuokrata talo ihan Toscanan sydämestä, esimerkiksi tai Arezzon Sienan maakunnasta. Ja kierrellä toinen toistaan ihanampia kukkulakaupunkeja! Sekä perehtyä Firenzeen.. Aito toscanalaiselämä kyllä vie sydämen mennessään ja Italiaan jää koukkuun!

  0
  1. Oho, silmät ristissä kirjoiteltu ylempää tekstiä. 🙂
   Arezzon tai Sienan, tarkoitin siis. Erityisesti Chiantin laaksot kukkulat on silmänruokaa <3

   Täytyy kyllä myöntää, että Roomakaan ei minua sytyttänyt, kun kävin siellä kuukausi sitten ensimmäistä kertaa. Asiaan vaikutti hotellin sijainti Terminin ympäristössä. Ensi kerralla, kun menen Roomaan, niin menen Campo de Fioriin tai Trastvereen! Näissä paikoissa aloin vasta viehtymään kaupunkiin.

   0
   1. Joo, meillähän oli siis talo vuokralla Toscanasta ja pienestä kylästä olikin! 🙂 Upeat oli maisemat, mutta en vaan lämpene ihmisille!

    Firenzeen ei tällä kertaa ehditty, mutta Milanossa ja Venetsiassa molemmissa oon käynyt useamman kerran, eikä oo sytyttäneet nekään. Eikä siis Roomakaan. Italia ei vaan taida olla minun juttu ja hyväksyn sen! 😀

    0
 2. Siis apua, mun mielestä italialialaiset on niin ihania ja ystävällisiä ja avuliaita etten oo missään muualla törmännyt moiseen 🙂 Tosin noiden nähtävyyksien lähellä on tietysti vähän eri asia, mutta mun mielestä Italia ja italialaiset on aivan ihania. Tosin näähän on jokaisen henkilökohtaisia juttuja ja kokemuksia eikä millään kaikki voi tykätä kaikista 🙂

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  0
  1. Joo, sulle on sattunut ne kaikista mukavimmat selkeesti. Tai sitten mulle on sattunu ne joilla on vaan ”huono päivä”! 😀 Ja tämä siis ei perustu siihen, ettenkö ois ”antanut mahdollisuutta”. Oon käynyt Milanossa monesti ja Venetsiassa kanssa. Kun olin vaihossa Sloveniassa Koperissa (10km matkaa Italian puolelle) niin käytiin Triestessä lähes viikottain, mut ei. Eikä siis Roomassakaan, eikä Pisassa 😀 Ehkä vika on minussa? 😉

   0
 3. Hei, Italia ja Rooma ovat vieneet sydämeni, mutta Mimmi, italialaiset ovat pinnallisia.
  Palvelua kaunista, ystävällistä kohtelua saa, jos on pukeutunut muodikkaasti kengät
  ja meikki viimeisen päälle. Sisäinen kauneus ei heitä kiinnosta, ainoastaan se miltä näyttää. . Italialainen ruoka on hyvää,tosin myös aika terveellistä. Puitteet ja historia ovat tuossa maassa vetää minua puoleensa uudelleen ja uudelleen – uskon, että palaat vielä sinne.

  0
  1. Nojoo! Toi on kyllä aivan totta. Ja ruoka on kyllä hyvää, tosin senkin taso vaihtelee kovasti ja joissain (turisti)paikoissa ”oikaistaan” mielestäni helpoimman kautta melko röyhkeästi ruuan suhteen jolloin taas laatu kärsii. Kyllä mä niitä rapeapohjaisia kiviuunipitsoja vesi kielellä mietin…

   Minäkin uskon, että palaan joka tapauksessa, vaikkei lempparini olekaan! 😀

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM