Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Mökki-ikävä

Vaikka tultiinkin jo viikonlopuksi kotiin, jäi sydän tälläkin kertaa Savoon. Varsinkin näillä helteillä ihmisen kuuluisi olla kyllä ihan jossain muualla, kun 79 neliöisessä rivitalokämpässä paahtumassa elävältä. Ja se jossain muualla voisi olla vaikka tuolla Syvärin rannalla laiturinnokassa täydellistä kesäpäivää viettämässä, paistattelemassa, paarmoja jahtaamassa ja rentoutumassa.

DSC_0205 DSC_0208
DSC_0215
DSC_0270Parasta mökillä on se, kun aurinko käännähtää vihdoin oikeaan asentoon siinä kympin jälkeen ja voit kammeta vaaka-asentoon laiturille vaikka koko päiväksi. Ensin kaivat esille varastosta tietysti auringonottopeiton (vanha siniraitainen parisängyn peitto, täydellinen tähän hommaan), kasan lehtiä (sisustuslehdet ovat parhaita – ei tarvitse lueskella, vaan voi tiirata vain kuvia), kynsilakkoja (entiset lakat on poistettu jo sisällä) sekä Jykän pelastusliivit ja eikun hommiin. Ensin on parasta suorittaa suojakertoimet kuntoon, hetken päästä pulahtaa kivasti viilentävään Syväriin ja sitten vaan pötköttää, niin ja toki touhuilla jotain mielekästä aina välillä siinä sivussa.

DSC_0227 DSC_0238 DSC_0269 DSC_0279 DSC_0285 DSC_0293 DSC_0294 DSC_0296DSC_0303DSC_0318Parin uintikerran ja pötkötystunnin jälkeen sisällä touhuileva äiti saattaa kaivaa jostain kätköistään tölkkikokikset ja kiikuttaa ne viilennykseksi laiturille hikisille auringonottajille. Tässä vaiheessa Jykäkin alkaa olla vahtimisesta ja pulikoinnista jo aivan sippi. Pikkuhiljaa on aika siirtyä sisälle ilmalämpöpumpun hoiviin ruokailemaan lohta, uusia perunoita ja salaattia. Aterian päälle nautitaan tietysti kahvit. Nappasin kotoa tuon Nespressolta saamani näppärän pienen Inissia-kapselikeittimen mökille lomapäivien luksukseksi. Kahvi kesäpäivänä kunnon vaahdotetulla maidolla, muumi(näköis)mukeista nautittuna – parasta.

DSC_0312 DSC_0370 DSC_0395DSC_0398
DSC_0260Ruokalepojen jälkeen voi piipahtaa vähän kylillä (jos jaksaa) ja napsia samalla esim. asukuvia. Kirppiskierrokset ovat mulle eräänlainen pakkomielle, joten kirppiksille pistäydyn myös Savossa aina tilaisuuden tullen. Sitten vaan odotellaankin iltaa ja lettukestejä. Kun letuista on puhe, iltapalalle saattaa piipahtaa muitakin nälkäisiä ja usein mökki täyttyykin tässä vaiheessa ihmisistä. Saattaapa olla, että Singstar-pelitkin kaivetaan jossain vaiheessa iltaa aina esille…

No välillä pitää palata taas arkeen, jotta voi taas haaveilla seuraavasta aurinkopäivästä rennosti mökillä. Näinköhän sitä joku kaunis päivä saisi ihan oman mökin ja laiturin? Voisikohan tuon mökin ja järven muuten jollain ilveellä vaikka teleportata tänne Nummelaan, tai edes muutaman sata kilometriä lähemmäs? Olisin moisesta nimittäin erittäin onnellinen.

0

0 Comment

 1. No nyt tuli tännekin mökki-ikävä. Tässä just pohdin, että ehtisköhän sitä vielä elokuun puolella ajella Savoon lepäilemään. Ikävä kanssa laiturin nokkaan.

  0
 2. Jykä <3 ja kyllä Savossa on ihanaa.

  0
  1. Jykä sai viettää Savossa kolmisen viikkoo, oon niiiin kade!! 😀

   0
   1. Ai Jykä oli siel ilman sua 😀 Miten kestit olla siitä erossa?

    0
    1. Joo, se sai viettää Savossa taas kesäpoikana pitkän pätkän! Oli kieltämättä aika kova ikävä, mut oltiin koko ajan reissussa, niin ei ehtinyt ikävöidä! 😀

     0
  1. Huomasin ja tuota pitää kokeilla! 🙂

   0
 3. Voihan Jykä, mikä valloittavan suloinen uimari!

  0
  1. Se on liikuttava. Varsinkin, kun yrittää nousta laiturille tassut ojossa ja meinaa painua pinnan alle ku unohtaa uida :DD

   0
 4. Toinen mimmi says: Vastaa

  Hehehee, tuo tapettu paarma sai tuosta kuvakollaasista hyvin elämänmakuisen! Kirjoitat kivaa blogia!

  0
  1. Hah! Kiitti 😀 Välillä piti vähän huitoo paarmoja…

   0
 5. Huomasiks et Jykän uintikuvaan heijastuu koirulin oikeelle puolelle aavekoira! Ihan selkee uintikaveri!

  0
  1. Suojelusenkeli? 😉

   0
 6. Tykkääkö Jykä uida? Mä oon nimittäin yrittänyt saada Lorua edes kahlaamaan eikä se suostu todellakaan, suuttuu vaan verisesti jos yritän 😀

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  0
  1. TYKKÄÄ! 🙂 Voi pieni Loru <3

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM