Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pad Thai

Selasin tuossa meidän Thaimaa-reissun kuvia ja iski ihan älytön kaipuu takaisin Thaimaahan! Hengailemaan porukalla sinne meidän talolle, läträämään oman pihan altaaseen, paahtumaan auringossa, pyöräyttämään välillä smoothieta sisälle ja lueskelemaan taas lehtiä aurinkotuoliin. Luulin jo kuulevani gekon ääntelevän äsken ja taustalla tuulettimen vienon huminan. Ja tunsin nenässäni tietysti pad thain tuoksun, joku meistä oli näköjään pistäytynyt äsken lähikatukeittiöstä hakemassa iltapalaksi kaikille annokset…

Kerran sattui muuten hassusti, veli oli käynyt taksilla kaupungissa ja toi samalla meille ruuat katukeittiöstä. Alettiin siinä sitten syömään ja huomattiin, että yksi ruokapaketti on mystisesti kadonnut. Eikä sitä löytynyt ei mistään! Katukeittiössä olivat vielä oikein porukalla laskeneet, että ruokia lähti mukaan varmasti yhdeksän. No parin päivän päästä tämä saman reissun taksikuski ilmoitti, että oli löytänyt taksin takapenkiltä käärön, jossa oli ollut ruokaa, että olikohan kenties pyörähtänyt veljen kuormasta lattialle. Kuski siinä sitten vakuutteli että ei hän sitä syönyt ja me vaan naurettiin, että olisit nyt hyvä ihminen syönyt sen, kun kerran löysit! 😀

No ei tosiaan olla Thaimaassa ei, mutta pad thaita, lemppari thai-ruokaani tehtiin yhtenä päivänä ihan Matin kanssa täällä kotona. Eihän se paikallisen herkun tasolle läheskään yltänyt, mutta hyvä yritys silti! Tehtiin tällä kertaa pad thai Pirkan ohjeella, Googleteltiin ensin ja moni ohje näytti niin monimutkaiselta, että ei uskallettu kokeilla, mutta tässä ainekset olivat varsin simppelit ja ruuasta tuli ihan onnistunutta. Äiti ja siskonihan kävivät tuolla reissulla ruokakurssilla ja opiskelivat mm. pad thain vääntämisen ihan alusta loppuun, täytyypä pummia se resepti itselleni talteen.

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0006DSC_0008DSC_0013
DSC_0015

Thaimaalainen keittiö on ehdottomasti yksi omista lemppareistani. Täytynee opetella kokkailemaan useampaakin ruokalajia thai-keittiöstä! 🙂

0

0 Comment

  1. Riikkarin says: Vastaa

    Ah, teen kans aina välilla pad thaita samalla reseptillä! Maailman ihaninta! Itse pistän kyl aina mooonta lusikallista enemmän sitä sambal oelekkia(samba olé!) kun tykkään tulisemmasta. 🙂 Harmittaa kun näin siitepölyaikoihin en voi syödä pähkinöitä kun herkistyn niille aina tällei hassusti… Mut myöhemmin sit namnam!

    0
    1. Joooo! Mäkin laittelen aina vähän oman mielen mukaan esim. limeä usein enemmän. Aika erikoista kyllä, että pähkinät herkistää siitepölyaikana erityisesti, mut ne nyt tuntuu olevan aikamoisia pirulaisia, jos sille päälle sattuu! 🙂

      0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM