Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Voiko ylipainoinen harrastaa tankotanssia?

Olen ennenkin jakanut näitä Emma Haslamin tankotanssivideoita Facebookissani ja voi luoja, että voi nainen olla upea ja taitava ja osoittaa kyllä kaikki ennakkoluulot vääriksi! Näitä lisää!!

Ennakkoluulotonta perjantaita teille kaikille! 🙂

0

0 Comment

 1. Nainen on kovassa kunnossa, nuo liikkeet eivät ihan helppoja ole varsinkaan tuon kokoisena!

  0
 2. Naisella on oltava hyvä kunto, mutta hän(kin) olisi parempi lajissaan sekä terve vielä vanhanakin, jos tekisi jotain ylipainolleen. En tarkoita, että pitäisi ryhtyä pyrkimään missivartaloon tai harrastamaan bikini fitnessiä, mutta totuus on, että jos näyttää jo 27-vuotiaana tuolta, parinkymmenen vuoden päästä elämä on rankkaa. Ellei laihduta. Harva läski on enää viisikymppisenä nätti tai terve, vaikka olisikin sitä nuorena.
  Olen itse myös ylipainoinen, BMI 30, ja vähän tankotanssijaa vanhempi. Olen joutunut käymään läpi vakavan sairauden ja leikkauksen. Vaikka olinkin ihan normaalissa peruskunnossa ennen sairastumista, kadun, että en ole koskaan ottanut itseäni niskasta kiinni. Koska toipuminen läskinä on paljon hitaampaa kuin normaalipainoisena.
  Eli en ihan ymmärrä, miksi tuosta tankotanssijan suorituksesta pitäisi olla ylpeä.

  0
  1. Sinäpä se oletkin varmasti kaikkien alojen tietäjä, kun voit sanoa missä kunnossa kukin on vuosien päästä pelkän painon perusteella. Suosittelen kyllä perehtymään myös lääketieteellisiin tutkimuksiin, joissa nykyisin todetaan hyvän kunnon olevan painoa olennaisempi asia. Mutta sehän ei tietenkään merkitse mitään, koska toisten ylipainohan on muille esteettinen ongelma, joka on ratkaistava vaikka laittamalla ylipainoiset ihmiset pakkohoitoon.

   0
  2. Eli teet mitä teet niin et voi iloita suorituksistasi koska viisikymppisenä olet kuitenkin kulahtanut? Jokainen meistä olisi terveempi jos tekisi sitä tai tätä, laihduttaisi, juoksisi maratoneja, siirtyisi raakaruokaan mutta juttu onkin siinä mitä tekee NYT. Se, ettei anna kilojen estää harrastamista on helvetin kova juttu,oli harrastus tankotanssi tai vaikka käsityöpiiri.

   Jos jokaista onnistumista miettii siltä kantilta että jos olisin vielä jotain muuta, olisin parempi, jäisi onnistumiset aika vähäiseksi. Pointti kun tässäkin jutussa oli, että lihavatkin voi tehdä asioita eikä se, että ne olisi sata kertaa parempia laihana.

   0
   1. Linna: Jos menen vaikka puistoon tai ostoskeskukseen ja tarkkailen ylipainoisia keski-ikäisiä ihmisiä ja vertaan heitä normaalipainoisiin ikätovereihinsa, niin en tarvitse yhtään lääketieteellistä tutkimusta todetakseni, kummat ovat hyvinvoivempia ja pirteämmän oloisia. Ylipaino on paljon muuta kuin esteettinen ongelma, ensimmäisen kirjoitukseni pointti oli nimenomaan lihavuuden negatiivinen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin.

    Elsa: Valitettavasti tämän tanssijan nytkin hyvä suoritus ja tekniikka pääsisivät paljon paremmin oikeuksiinsa jos hän olisi hoikempi. Koska hän on ilmiselvästi hyvin lahjakas.

    En vaan ymmärrä tätä, että lihavuudesta pitäisi olla hurjan ylpeä ja toitottaa sitä kaikille. Läskiys ei ole mikään saavutus, jonka varaan kannattaisi brändätä itsensä. Totta on, että jotkut lihoo helpommin kuin toiset ja joillekin sairaus tai lääkitys aiheuttavat lisäkiloja. Mutta jos tuo tanssija on täysin terve ja hänellä on noin mieletön motivaatio ja tahdonvoima opetella tankotanssimaan, pitäisi laihdutuksen olla hänelle paljon tanssimista helpompi nakki.

    0
    1. Seuraavan kerran kun olet siellä ostoskeskukseesa kannustan sinua tarkkailemaan ihan muita asioita kuin toisten kiloja. Maailmankuvakin voi avartua siinä samalla.

     0
     1. Kilzi: Älä huolehdi, olen avartanut maailmankuvaani jo aika pitkälle, näemmä pidemmälle kuin sinä. Koska olen huomannut ylipainon vaarallisuuden, vieläpä omakohtaisesti. En ole missään vaiheessa sanonut, että kuluttaisin aikaa varta vasten kyttäämällä ihmisten painoja, joten mene sinä laajentamaan omaa horisonttiasi vaikkapa lenkille, äläkä laita sanoja suuhuni.

      Nimetön: Huippumallit eivät ole brändänneet itsensä painonsa, vaan ulkonäkönsä varaan. He eivät boostaa egoaan millään ”small is beautiful” yms. iskulauseilla kun taas monet isot tytöt ovat tunnettuja siitä, että ovat isoja, eivätkä mistään muusta. Alipaino ei tietenkään ole tervettä, mutta veikkaan että liian laihan on helppo lihoa muutama kilo (ellei ole pahaa syömishäiriötä) ja olla terve loppuikänsä, kun taas laihduttaminen ja painon kurissa pitäminen sen urakan jälkeen on paljon vaativampaa. Tiedän asian kokemuksesta, koska teen todella paljon työtä pitääkseni painoni edes näissä lukemissa. Mutta tiedän, että se on vaivan arvoista, eikä pelkästään esteettisistä syistä. Olen siis kokoa 44 itse, eli painoa on liikaa vieläkin.

      0
  3. Nimetön says: Vastaa

   Meinaat, ettei ylipaino ole asia, jonka varaan itsensä kannattaisi brändätä? Oletko ikinä nähnyt missään alipainoisia naisia, kuten esimerkiksi n.90 prosenttia kaikista maailman malleista. Hmm. Sekö on tervettä ja siihenkö suhtaudut samalla tavalla :).

   0
  4. logiikan riemuvoitto says: Vastaa

   Ylipainoinen, taitava tankotanssija ei ansaitse fanitusta, koska jossain joku ylipainoinen ei ole toipunut hyvin sairaudestaan?

   Vaikka blogisti ei postannutkaan ylipainoisten leikkauksista (joten miksi sitä kommentoida täällä), on pakko mainita tutkimustuloksista, joiden mukaan leikkausten jälkeinen kuolleisuus on alhaisinta lievästi ylipainoisten joukossa.

   Avalle kesän lukuvinkiksi Pekka Hiltusen Iso.

   0
   1. Logiikan riemuvoitto:
    Luulen, etttä mainitsemassasi tutkimuksessa tutkitut henkilöt ovat olleet vanhuksia? Koska heidän kohdallaan tilanne voi olla näin: laihuus selittyy muilla syillä kuin terveellisillä elämäntavoilla (sairaudet, lääkitys) ja pyöreys on terveyden merkki
    Itse olen tosiaan opetellut mm. kävelemään ja puhumaan uudelleen ja olen varma, että kaikki olisi sujunut joutuisammin jos olisin ollut hoikempi ja paremmassa kunnossa. Puhumattakaan siitä, että hoitajilla ja fyssareilla olisi valunut vähemmän hikeä minua auttaessaan.
    Minua ainakin hävettäisi, jos olisin tunnettu vain sen takia ”että se osaa tanssia/olla nätti/olla hyväitsetuntoinen/jne. vaikka onkin läski”. Mutta onneksi minulla onkin muita hyviä ominaisuuksia, joiden varaan olen elämäni ja urani rakentanut, ei tarvitse pelata läskikortilla 🙂
    Mainitsemasi kirja on osa tätä ylipainon ylistyshypetystä.

    0
 3. Wau! Mieletön itsevarmuus ja taito!

  0
 4. Satuin just hetki sitten kattomaan samaisen videon:). Kyllä vaatii kovaa kuntoa..ei oo todellakaan helppo laji! 🙂

  0
 5. Aika huikea mimmi! Miten joku saakin tankotanssin näyttämään niin helpolta.. 🙂

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM