Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sheivauksen ABC

Ammattilainen hoitaa ihokarvojen poiston näppärästi ja lopputulos on yleensä vielä kotona tehtyä astetta siistimpi ja kestävämpi. Välillä on hyvä idea sijoittaa sokerointiin tai vahaukseen, etenkin kesän kynnyksellä.

Bikiniraja on arkaa aluetta ja jotkut hullut nyppivät karvat yksitellen pinseteillä (AUTS) tai poistattavat karvat vahalla tai sokeroinnilla. Bikinirajaa voi myös epiloida ja usein epilaattoreissa on tätä varten oma vaihtopää. Uskoisin silti, että moni luottaa bikinirajankin suhteen höylään.

C-vitamiinia käytetään usein voiteissa, sillä se poistaa ryppyjä aiheuttavia vapaita radikaaleja ja hidastaa näin ihon ikääntymistä.

Desinfiointi on sheivauksen jälkeen tarpeen ja sen voi tehdä vaikkapa alkoholia sisältävällä kasvovedellä, näin saa vältettyä punaiset näppylät iholla.

Epilointi jakaa usein mielipiteet. Epilaattori on siis laite, joka nyppii karvat irti ”juurineen”. Toiset rakastavat epilointia, toiset taas eivät voi sietää sen aiheuttamaa kipua.

Feeling calm-intiimihoitovoide on yksi RFSU:n tuoteperheestä ja sarjasta löytyy myös Nice N’ Cool ”after shave”, joka soveltuu intiimialueille sheivauksen jälkeen.

Geelityynyt ovat yleistyneet (ja suurentuneet) höylissä huimasti viime aikoina. Ideana on, että höyläyksen aikana geeliä levittyy samalla iholle.

Hiustenhoitoaine on oiva liukaste vaandon asemesta sheivauksen aikana.

Ihon kuorinta ennen sheivausta on tärkeää, jotta vältetään ne ikävät sisään kasvaneet karvat. Myös höylääminen kuorii ihoa ja uusimmissa höylissä myös geelityynyssä on mukana kuorivia aineita.

Jalkakarvat ovat ne, jotka ainakin itselläni kasvavat kaikista nopeiten ja joita ärsyttää eniten poistella.

Kertakäyttöterät on nimitys yksittäin myytäville vaihtoterille, mutta itse käytän samaa terää useammin kuin kerran. Huomioi kuitenkin, että terä on henkilökohtainen, eikä sitä tulisi lainata.

Liukaste helpottaa höyläämistä ja liukasteena voi käyttää esim. hoitoainetta tai sheivausta varten räätälöityä geeliä, joita löytyy usein eri tuoksuilla ja ominaisuuksilla varustettuna.

Miesten höylät ovat usein vähän halvempia kuin naisille suunnatut, mutta itse olen luottanut aina naisten versioihin. Hätätilanteessa miesten höyläkin käy, mutta muistutan jälleen kerran vaihtamaan terän tai ottamaan kokonaan paketista uuden höylän…

Näppylät voivat ilmestyä karvojen sheivauksen jälkeen ja ovat usein punaisia ja kutiavia. Tähän auttaa usein desinfiointi (ks. kohta D).

Olay on varmasti monelle tuttu ihonhoitomerkki ja nykyään yhteistyössä myös Gillette-brändin kanssa.

Pehmitä karvat ennen ajelua joko lämpimällä suihkulla ja/tai saunalla, näin helpotat karvojen ajelua.

Q10-koentsyymi on molekyyli, jota löytyy ihmisen kaikista soluista. Q10-koentsyymiä käytetään myös kosmetiikassa, sillä sen uskotaan ehkäisevän ihon ikääntymistä.

Rasvaus on tärkeää, jotta iho pysyy hyvässä kunnossa. Sheivauksen jälkeen on hyvä rasvata ihoa rauhoittavilla tuotteilla.

Sisään kasvaneet karvat voivat olla ikäviä ja kivuliaita, joten muista kuoria ihoa ennen höyläämistä, pehmitä karvat ja älä turhaan rasita ihoa ajamalla samaa kohtaa useampaan kertaan.

Talviturkki on nimitys, jota käytetään usein talven aikana, kun sheivaaminen ehkä jää vähemmälle…

Ulkosyrjä esim. nilkasta voi olla haastava alue sheivata ja usein vahinkoja sattuukin juuri alueilla, jossa ihoa on hankala kiristää. Muista siis venyttää iho mahdollisimman sileäksi ja vältä sivuttaisliikettä höylällä.

Venus on varmasti monelle tuttu Gilletten höyläbrändi, jolta löytyy useita eri malleja ja erilaisilla geelityynyillä varustettuja teriä.

Willahousut – nimitys ajelemattomista säärikarvoista.

Xylitolia käytetään myös kosmetiikassa esim. atooppiselle iholle tarkoitetuissa voiteissa.

Yllättävät tilanteet joissa karvat saattavat päästä valloilleen ovat melko yleisiä, tämän vuoksi moni nainen kantaa höylää varuilta mukana käsilaukussaan.

Zoomailu omiin karvoihin pakkomielteisesti saa helposti tuntemaan että olenpa erityisen karvainen, mutta totuus on, että usein muut eivät edes huomaa karvojasi.

Åken karvat ovat Åken oma asia, vai ovatko sittenkään? Missä vaiheessa miehelle voi huomauttaa karvoituksesta?

Ärtynyttä ihoa ei saisi mennä sorkkimaan höylällä, ennenkuin se on parantunut, joten hoida ensin iho kuntoon ja vasta sitten sheivaa.

Öljy on kätevä kosteuttaja ja poistaa myös esim. iholle jääneet vahanrippeet (yleistä kotivahauksessa).

Kuvituksena postauksessa nyt huhtikuussa kauppoihin saapuva Gillette Venus&Olay Sugarberry-höylä, jonka geelityynyt myös kuorivat ihoa. 

 

Laittakaahan hyväksi havaittuja sheivausvinkkejä kehiin! 

Höylä ja geeli blogin kautta saatu.

0

0 Comment

 1. Mä en ole koskaan osannut edes ajatella, että karvoistakin saisi aakkoset aikaiseksi 🙂

  Ihon kuorinta on tärkeää, jotta karvojen sisäänkasvamista voisi välttää tai vähentää, mutta siinä kannattaa testailla eri tapoja. Itselläni tehokkaimmat ovat kuorintahanskat – vartalolle tarkoitetut vkuorintavoiteet eivät ole saaneet yhtä hyvää tulosta aikaiseksi.

  0
  1. Joo, en mäkään ollut ennenku aloin vaan jotenkin miettimään asiaa ja totesin, että haluun haastaa itseäni ja toteuttaa postauksen vähän ”kieli poskessa” 🙂

   Kuorintahanskat on kyllä huippujuttu ja kestävät käytössäkin tosi hyvin!

   0
 2. KIITOS TÄSTÄ. Oma not to do vinkkini täällä http://instagram.com/p/lheu_cm5h4/

  0
  1. Heheheh 😀 Mietin sua, kun kirjotin öljystä…

   0
 3. Anonymous says: Vastaa

  Ihon kuorinnasta postausta? 🙂

  0
  1. Joo, kaipailetko postausta eri menetelmistä vai eri tuotteista vai mitenkä? 🙂

   0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.