Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Paris part I.

Vaikka äipän ja minun Pariisin reissusta on jo kolmisen viikkoa, sain vasta tänään aikaiseksi poistella tarpeeksi kuvia koneelta, jotta sain Pariisin matkan kuvat vihdoin mahtumaan koneelle. Tuntuu, että koko ajan on tullut jotain muuta ”tärkeämpää” ja näiden Pariisin juttujen läpikäyminen on vaan siirtynyt ja siirtynyt. No onneksi Pariisi ei pahemmin parissa viikossa muutu! 😉

Tällä kertaa oltiin reissussa aivan omilla ehdoillamme ja sain kuvata kun halusin tai jättää kuvaamatta, ellei intoa löytynyt ja ihmetellä menemään muutenkin kuin kameran linssin läpi. Vähän samalla meiningillä lähdettiin ylipäätään reissuun, eli mitään sen kummempia suunnitelmia ei tehty, vaan mentiin fiiliksen mukaan. Aika paljon tuli kuitenkin kuvailtua ja keksittiin kyllä kovasti tekemistä, vaikkei varsinaisia suunnitelmia ollutkaan. Reissu piti lopulta sisällä kilometreittäin kävelyä ja ihmettelyä, ravintoloita, kahviloita ja museoita (kuten arvelinkin). Kertaakaan ei reissulla itse asiassa syöty missään ketjupaikassa, vaan aina mentiin syömään ”aitoa” ranskalaista johonkin sillä hetkellä kohdalle osuneeseen ravintolaan. Pariisissa pääsin käyttämään myös ekaa kertaa elämässäni etanahaarukkaa, kun kaivoin herkut suoraan kotilosta. Nam. Etanoiden lisäksi tuli syötyä myös mm. erilaisia salaatteja, ankkaa ja tietysti sitä Cammembert-juustoa!

Pari kohdetta Pariisista haluan esitellä ihan omana postauksenaan, mutta nyt ensiksi parin ensimmäisen päivän tekemisiä kuvina. Olin ensin laittamassa kaikki kuvat samaan postaukseen, mutta niitä kertyi lähes 50, joten päätin jakaa nämä pariin osaan. Saavuttiin perille Pariisiin siis maanantai-iltana, jolloin postasinkin teille jo pikaiset kuulumiset. Seuraavana päivänä suunnattiin suoraan ihmettelemään kymmenkerroksiseen tavarataloon, Galeries Lafayetteen, jossa hujahti tunti jos toinenkin. Kyllä riitti katseltavaa. Sitten loppupäivä syötiin, shoppailtiin ja ihmeteltiin, kunnes jalat kipeinä raahauduttiin hotellille ja vielä lähiravintolaan syömään.

Seuraavan päivän asun ehdinkin tänne jo postata ja oltiin hotellilla tutkittu muutamat kohteet netistä, joissa haluttiin vierailla. Vietettiinkin siis aikaa mm. nykytaiteenmuseo Pompidoussa, jonne käveltiin Rue De Rivolia pitkin samalla myymälöissä piipahtaen. Minähän en siis kovinkaan paljon tällä reissulla shoppaillut, eikä esim. Forever 21 Pariisissa tarjonnut plussakokoja, enkä niitä muutenkaan kovin paljon myymälöistä bongaillut, vaan lähinnä metsästettiin tuliaisia kotijoukoille. Onnistuttiinkin löytämään kivoja tuliaisia, eli kyllä kannatti kävellä kilometritolkulla. 😉

Tuo meidän hotelli Aida Marains Printania oli muuten aivan loistavalla paikalla ja tuolla pienellä kadulla oli mm. kaksi eri leipomoa, josta haettiin aamiaiscroisantit ja leivokset aina suoraan huoneeseen. Hotellin aamiaista ei tällä kertaa testattu, sillä se maksoi muistaakseni 12€/henkilö, jolla hintaa olisi saanut tyhjennettyä lähileipomon kokonaan. Muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä hotellista oli kolme eri metroasemaa, joten liikkuminen ympäriinsä sujui todella vaivattomasti! Voin lämpimästi suositella tuon hotellin huoneita, meidän neljän yön majoitus taisi kustantaa yhteensä n. 350€ ja huoneet olivat oikein siistit (toki Pariisin tyyliin melko kompaktit) ja kodikkaat.

Kyllä tulee ikävä tuonne, kun näitä kuvia katselee. Vaikka vähän kolea keli olikin, niin Pariisi on kuitenkin aina Pariisi!

0

0 Comment

  1. Heippa!
    Lueskelin läpi Pariisin postauksesi… olemme lähdössä mieheni kanssa tässä kevään korvilla sinne pidennetylle viikonlopulle. Olisinkin kysynyt, että onko tämä hotelli lähellä keskustaa, ja pääseekö lentokentältä hyvin hotellille? Muuten ilmeisesti suosittelisit kyseistä hotelia? Olemme molemmat ensi kertaa Pariisiin menossa, joten vinkit ovat tervetulleita!

    Sari

    0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM