Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkkejä Pariisiin?

Jes, oon kerrankin ajoissa, enkä vaan edellisenä päivänä ilmota ampaisevani huomenna matkaan, löytyisikö teiltä vinkkejä Pariisiin! 😀 Lähtö koittaa siis vasta kahden viikon päästä maanantaina, jolloin minä ja äiti lennämme viettämään viideksi päiväksi äiti-tytär lomaa Pariisiin. Äippä on vieraillut pariisissa ainakin viidesti, minä kahdesti (2007 ja 2009). Koska shoppailut on suuremmilta osin osaltani shoppailtu jo Lontoosta, keskitymme tällä reissulla enemmänkin hyvään ruokaan ja nähtävyyksiin, niin ja tietysti toistemme laatuseuraan. Jonkun verran teemme samalla myös joululahjaostoksia, mutta sen suurempaa ostoslistaa tuskin kummallekkaan mukaan lähtee.

Joitain nähtävyyksiä ollaan aiemmilla reissuillamme kierrettykin, mutta nyt olisikin kiva kuulla mitä käymisen arvoisia kohteita (ilmaisia tai maksullisia) te vinkkaisitte. Aikaa on sen verran kivasti, että ehditään koluamaan tällä reissulla nähtävyys jos toinenkin. Edellisillä molemmilla Pariisi-visiiteillä olen käynyt Disneylandissa, mutta tällä kertaa jätetään se (ehkä) väliin. Aina yhtä ihana Eiffel ja sen huippu kuitenkin kiinnostaa taas. Ja Mona Lisa, jota en ole vielä koskaan nähnyt. Mieleen edellisiltä kerroilta on jäänyt myös suuret ulkokirppikset, mutta koska ei olla Pariisissa viikonloppuna, näinköhän niitä viikolla ollenkaan järkätään?

Yövytään Aida Marais Printania-hotellissa, josta käsittääkseni on aika näppärät yhteydet ympäriinsä. Varmasti liikuskellaan tuolla paljon jalan, mutta myös metrolla tarvittaessa. Mielellään lähdetään myös joku päivä jonnekkin vähän kauemmaksikin jonkun huikean asian perässä, mikäli sellainen eteen tulee, joten pistäkäähän Pariisikävijät kommenttiboksi laulamaan, niin saadaan äipän kanssa Pariisista parhaat puolet irti! 🙂

Merci!

Kuva : http://andthatswhoiam.tumblr.com/

0

0 Comment

 1. Itse olin Pariisissa ekan kerran pari kesää sitten ystäväporukalla, ja rakastuin kaupunkiin niin paljon, että oli pakko lähteä heti seuraavanaki kesänä sinne! Silloin reissuseurana olivat sisko, äiti ja kummitäti. Pariisin Katakombit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoiset, puolentoistatunnin sateessa jonottamisen jälkeen ne olivat huikea kokemus, vaikka ne aidot luurankot olivatkin aika karmaisevat…Notre Damen näkemistä odotin kaikkein eniten ja se teki minuun kyllä todella suuren vaikutuksen. Toisella reissukerralla osuimme sinne vielä messun aikaan, mikä oli aivan mieletön ja harras kokemus. Olen sitä mieltä, että vaikka ei olisikaan millään tavalla uskonnollinen (itsekään en ole), mutta nauttii messun tunnelmasta avoimin mielin, niin se on kokemuksena yksi mieleenpainuvimmista. Hieman messun tunnelmaa vesittivät salamavalojen räpsähtely ja kameran kanssa heiluvat turistit, vaikka salaman kanssa kuvaaminen oli erikseen kielletty. Montmartrella sijaitsevassa Sacré-Couerin basilikassa sen sijaan valokuvaaminen on kokonaan kielletty, joten siellä ”tunnelmaan” pääsee paremmin ilman turistirysä-meininkiä. Mahtavaa oli myös ihan vaan kierrellä ja nauttia Pariisin pikkuisista kaduista ja upeista rakennuksista, juuri Montmartre ja Latinalaiskortteli ovat sellaisia, joita ei kannata missata.

  Toivotan ihanaa ja rentouttavaa Pariisi-reissua, jään innolla odottelemaan matkapostausta!

  0
 2. Pariisi on niin kaunis tähän aikaan vuodesta! Suosittelen nousemaan Notre Damen torneihin, vai miksikä niitä nyt pitäisi oikeaoppisesti kutsua? Sieltä on aivan upeat näkymät ympäri kaupunkia. Hyvä lisä maisemien ihailemiseen Eiffelin lisäksi 🙂

  0
 3. Mie odotin hirveästi Louvressa käymistä omalla Pariisin-reissullani, mutta se oli aikamoinen pettymys. :/ Mona Lisa varsinkin oli lähes surkuhupaisa kokemus: huoneen keskellä omalla seinällään pikkuruinen taulu, jonka ympärillä vartijoita, ei saanut pysähtyä, ei saanut ottaa kuvia, kiireellä vaan taulusta ohi ihmismassan ryysittävänä. En suosittele. 😛

  0
 4. Pariisi on kyl aivan ihana kaupunki. Muutamia nägtävyyksiä, jotka mielestäni kannattaa tsekata (osan jo mainitsitkin) Palace of Versailles, Louvre, Arc De Triomphe, Champs-Élysées, Notre Dame, Sacré-Coeur, Moulin Rouge ja Eiffel Tower. Sitten kannattaa ottaa illallis risteily seinellä (dinner cruise la seine).

  0
 5. Kävin viime Pariisin reissullani Versaillesissa ja voi miten ihastuinkaan! Tosi vaikuttava paikka. 🙂

  0
 6. CurryKaneli says: Vastaa

  Vähän vaikea sanoa, kun en oikein tiedä mitä kaikkea olette nähneet. Mutta sen verran voin sanoa, että jos haluatte käydä katsomassa Mona Lisaa, niin kannattaa mennä hetimiten kun Louvre aukeaa. silloin ei jonoja ja pääsee nopeasti etenemään. Versailles on aivan ihana. Tosin puisto on kauneimmillaan kesällä.
  En tiedä oletko törmännyt blogiin Olipa kerran Pariisii, osoite on http://pariisistapaivaa.blogspot.fi/
  Blogin pitäjä on koonnut kivasti eri asioita omien siujen alle. Sieltä saa varmasti hyviä vinkkejä.
  Oikein ihanaa lomaa sinulle ja äidillesi!

  0
 7. Ui, Paris ! Kannattaa otta juna jonnekki naapurimaahan, vaikka tänne Brysseliin. Saa kivan päiväreissun jäa näkee samalla toisenkin kaupungin. 🙂 Ei maksa paljoa jos tilaa aikaisin liput ja eihän siinä kestäkään kuin 1h 20min !

  0
 8. Outlet-kylä noin 30min päässä Pariisin keskustasta. http://www.lavalleevillage.com/ Vieressä on myös iso Europe-kauppakeskus.

  0
 9. Oon käyny Pariisissa kolmisen kertaa, kun vietin vaihtokevättä Ranskassa. Paljon suuria nähtävyyksiä, itse tykkäsin mm. Montmartresta. Lisäksi Concorde-aukio ja puisto siinä lähellä olivat kivoja. Tietty perus Eiffel, Notre dame, Sacre Coeur ja Louvre myös olivat näkemisen arvoisia! Hyvä ravintola oli L’Auberge des deux ponts, joka löytyy Seinen St. Louis saarelta. Ruoka oli herkullista & periranskalaista ja hintakaan ei ollut paha pariisilaisissa hinnoissa. Tripadvisoristakin näyttää löytyvän! Bon voyage!

  0
 10. Pariisissa kerran käynyt ja kyllä se on kerrassaan ihana paikka! Me olimme vain kolme yötä, joka on aivan liian vähän niin isoon kaupunkiin. Notre Dame on ihan ensimäisenä omissa suosikeissa, mutta mitään vikaa ei ole myöskään Eiffelissä joka tulee heti seuraavana parhaissa. Mona Lisa käytiin myös katsastamassa ja sinne vinkkinä, että jos haluaa nähdä monalisan ja ei ole aikaa muuten kiertää koko Louvrea, niin kannattaa käydä vain se osa missä Mona Lisa sijaitsee. Meillä meni monta tuntia kierrellessä, vaikka menimme vain siihen osaan missä Mona Lisa sijaitsi ja taidetta nähtiin paljon jo silläkin välillä. Ja jonoja on tosiaan kaikkialla ja kaikki kyllä tietävätkin sen. Suosittelisin ostamaan ennakkoliput netistä nähtävyyksiin joihin aiotte mennä. kun hiukan englantia osaa ja googlettelee, niin alkaa löytymään lippuja nähtävyyksiin. Lisäksi monissa on mahdollisuus saada liput suoraan hotellille, mikä on kätevää. Ennakkolipuilla pääsi nähtävyysissä näihin ns. VIP jonoihin joissa jonotusajat ovat paljon inhimillisempiä ja aikaa jää muuhunkin kuin pelkästään jonottamiseen. Me suunniteltiin myös netissä metrokartan avulla kaikki mahdolliset reitit minne aiotaan mennä ja tulostettiin reitit valmiiksi paperille. Metrohan on yksinkertainen, kun pari päivää on kulkenut ristiin rastiin, mutta paperit helpottivat alussa ja ei tarvinnut ihmetellä mihin mennä tai tulkita karttoja paikapäällä. Nopeutti hiukan liikkumista. Kivaa reissua, Pariisi on ihana! 🙂

  0
 11. Voi nuo katakombit kuulostavat mielenkiintoisilta! Notre Damessa on tullutkin jo käytyä 🙂

  Kiitos kovasti vinkeistä, postailen varmasti reissustakin mahdollisuuksien mukaan! Pariisi on kyllä ihana 🙂

  0
 12. Voi että, en oo koskaan ollut syksyllä Pariisissa! 🙂

  Täytyy pitää tornit mielessä, Notre Damessa on tullutkin jo kerran käytyä.

  0
 13. Hehe, joo monet on sanoneet, ettei se ole niin upea, mitä ajattelisi 😀 Saas nähdä!

  0
 14. Voi kiitos kovasti näistä vinkeistä, joissain on tullutkin jo käytyä 🙂 Pariisi on kyllä huippu!

  0
 15. Se olisi kyllä upeaa nähdä! 🙂

  0
 16. Joo, äiti ja sisko kävivät kanssa heti aamusta Louvressa ja silloin paikalla ei ollut ollut ketään! 🙂

  Kiitti blogivinkistä, täytyy vilkaista! 🙂

  0
 17. Hei, hyvä idea! Äippä jo innostuikin, itse en ole koskaan Brysselissä vieraillutkaan (äiti yllättäen on) 😀

  0
 18. Oooooh! Tää saattaakin koitua meikän (ja tilin saldon) kohtaloksi… 😀

  0
 19. Voi kiitos näistä vinkeistä! 🙂

  0
 20. Joo, hyvä että muistutit noista ennakkolipuista! 🙂

  Metro on kyllä hyvä tuolla. Onneksi meillä ei ole minuuttiaikataulu.

  Kiitos näistä vinkeistä 🙂

  0
 21. Jos museot kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti Les Arts Décoratifsia (http://www.lesartsdecoratifs.fr/), se on siinä Louvren huudeilla. 🙂 Huippu peruskokoelma ja mahtavia vaihtuvia näyttelyitä! 🙂

  0
 22. Toivottavasti ehdin vielä omat vinkkini antaa ennen reissua! Oon tällä hetkellä vaihtarina Ranskassa ja Pariisissa tuli käytyä pari viikkoa sitten, se on kyllä ihan mieletön kaupunki myös näin syksyllä!

  Notre Dame on ihan mieletön paikka, ja jos vaan on mahdollista suosittelen sinne menoa sunnuntai-aamuna. Kirkossa on silloin menossa messu ja se musiikki sielä on aika mieletöntä.. Sainte-chapellen kappeli on myös tosi kaunis! Eiffel-torni ja Riemukaari nyt on ihan must-see -juttuja, ja tietty Champs-Elysees. Jos Champs-Elyseelle eksytte, suosittelen maistamaan Ladureen macaronseja, kuulemma koko Ranskan parhaat! Montmarten kaupunginosaan kannattaa myös käydä tutustumassa, se on tunnettu taiteilijoistaan ja pakko sanoa, että jos ei sen paikan maisemat inspiroi niin ei mitkään! Montmartessa on myös Pyhän sydämmen kappeli.

  Viimeisenä suosittelen menemään Galleries Lafayette-ostoskeskuksen katolle. Maisemat puhukoon puolestaan 😀

  0
 23. Heippa! Huomasin, että täältä oli ollut liikennettä blogiini ja tulin tietysti uteliaana kurkistamaan. 😉 Kiitos linkityksestä, CurryKaneli. 🙂

  Jos päivä reissu Pariisin ulkopuolelle kiinnostaa, niin kannattaa harkita linnoja. Versailles pitää tietysti nähdä kerran elämässä, mutta muitakin vaihtoehtoja on, esim. metromatkan päässä sijaitseva Vincennesin linna tai lähijunamatkan päässä sijaitseva Chantilly.

  Mona Lisa on tosiaan tosi pieni ja sen edessä on jatkuvasti sankka turistimassa. Jos taide noin muuten kiinnostaa, niin suosittelisin mieluummin vaikka Orsayn museota, vähemmän väkeä ja silti monipuolisesti (maalaus)taiteen klassikkoja. Ja upea museorakennus! 🙂

  Louvreen kannattaa pinkaista tosiaan ajoissa aamulla ja mieluusti sieltä ostarin kautta rue de Rivolin ”sivu”ovesta, ei siis Pyramidien kautta jonottamalla. Joskus nimittäin Pyramidien turvatarkatuksessa on ihan järjetön jono, mutta mutta alhaalla varsinaisessa lippujonossa tuskin ketään.

  0
 24. Katrina Scarlett says: Vastaa

  Koska olen vähän laiskimus enkä jaksanut ihan kaikkia kommentteja selata ylöspäin, heitän oman ehdotukseni. Itsehän vietin juuri 4 päivää Pariisissa syksymmällä (elokuussa) ja näin lapsenmielisenä matkan kohokohta oli Disneyland Paris (jossa aikuistenkin kannattaisi kyllä vierailla edes kerran elämässään, koska koko paikka on vaan WAU).

  Mutta myös edelliseen kommenttiin viitaten, itse suosittelen myös lämpimästi poikkeamista Ladureélla Champs-Elyseellä (Vuittonin liikkeestä vähän eteenpäin). Maailman parhaimmat macaron-leivokset löytyy tosiaan sieltä ja muut ihanat herkkuleivokset myös. Jos ei kehtoo jonotella niin Printempsiltä löytyy myös pienempi puoti joka ei ole niin kiireinen kuin Champsilla sijaitseva pääliike.

  Yövyttiin kaverin kanssa Montmartressa ja todellakin kannattaa käydä kiertämässä. Sacre Coeurilla kannattaa käydä pimeällä, koska valaistu Pariisi on tosi upea näky siellä. Varokaa tosin sitten siellä portailla hilluvia epämääräisiä tyyppejä, kuulemma tunkevat yhtäkkiä ranteeseen jonkinlaisen korun jota ei saakaan pois kuin sitten pulittamalla sen hinnan (tai jotain vastaavaa olen kuullut).

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM