Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lihavuusmakasiini

Kävin pari viikkoa sitten pyörähtämässä siellä Tampereen Yliopistolla ja lupasin jakaa päivän ”tuotoksen” teillekin. No nyt se kuvaamamme Lihavuusmakasiini löytyy netistä. Mielestäni aika onnistunutta keskustelua ja tuosta ei loppupeleissä leikattukaan pois mitään, kun kaikki meni varsin mallikkaasti. Mitäs ajatuksia tämä lihavuuskeskustelu teissä herättää? 🙂

(HUOM! Mikäli menee Youtubeen esim klikkaamalla tuota videon ”otsikkoa” tai alakulmaa, saa kuvan muutettua YouTuben puolella videon alakulmasta HD:ksi ja katselukokemus on astetta miellyttävämpi. 🙂 )

0

0 Comment

 1. Lihavuus on aika haastava ja monisyinen asia ja samoin syyt lihavuuden takana. Jos joku viihtyy ylipainoisena ja on onnellinen, mielellään vielä tervekin, niin ei siinä muilla ole nokan koputtamista. Enkä itse näe siinä moraalista ongelmaa, kts. haastis tuossa. Jos ei viihdy ylipainoisena ja paino ei laske omin avuin, olisi tietenkin hyvä saada apua moralisoinnin sijaan. Esim. leikkaus jos on tarpeen ja siihen varmaan tarvitaan muutakin ohjausta…

  Omasta puolestani voin sanoa, etten viihdy ylipainoisena, tykkään liikkua ja haluan ennen kaikkea hoitaa terveyttäni jotta pysyn toimintakuntoisena vielä pitkään. Minulla on liikunnallisia tavoitteita ja niihin ei kovin runsas massa sovi, siksi sitä nyt pudotellaan raskauden jälkeen. Voisin marista vauvakiloista, mutta kyllä ne pääasiassa herkuista johtuvat:D ( vaikka tässä raskaudessa painoa tulikin maltillisemmin, jo ennen raskautta pudotin painoa jonkin verran).

  Ei lihavuus sinänsä varmaan sairastuta tai ole seurausta sairaudesta, mutta se kaiketi altistaa tietyntyyppisille terveysongelmille? Samoin liika laihuus voi altistaa. Mielestäni kokonaisvaltainen terveys on kuitenkin tavoiteltava asia, ei niinkään tietty ruumiinmuoto ja itse kukin pitää esteettisenä sitä mitä pitää:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  0
 2. Hyvin puhuit ja ihan asiaa 🙂 varsinkin lihavuusleikkauksesta oon samaa mieltä sun kanssa.

  0
 3. @Kaisakaisuli says: Vastaa

  Asiallisesti tehty ohjelma ja hyvää argumentointia. Ainoa, mikä pisti silmään, oli taas kommentti siitä, että kun on ylipainoinen, niin ei jaksa ja väsyy helposti. Itse mietin, ettei se suoraan ole painoon vaan kuntoon liittyvä asia. Itse olen xl-kokoa, mutta liikun, juoksen ja urheilen ja jaksan olla päivän menossa. Ei painoni ole syy siihen jaksanko vaiko en vaan lähinnä se, missä kunnossa olen. Mimmi ei siis tätä kommenttia edes sanonut.. siitä puhui lihavuusleikkaukseen menossa oleva nainen.

  0
 4. atomi-täti says: Vastaa

  Mielenkiintoinen keskustelu ja esiinnyit erittäin hyvin, Mimmi! Osasit kiteyttää hyvin ajatuksesi. Kulttuuriantropologinen näkökulma pitää varmaankin paikkansa eli että laihuustrendi ei jatku loputtomasti. Mutta hienoa kun uskallat olla oma itsesi etkä arastele esim. läski-sanan käyttöä. Sulla on huumorin- ja tilannetajua:) Hyvä Mimmi!!! Ja ps. olet tosi nätti.

  0
 5. Hei. Minulle särähti korvaan se että saa sanoa sinun mielestäsi ”läski” ettei se olisi paha sana. Luulin että sanoma olisi että ketään ei leimattais miksikään. Sillä ei normaalipainoisille huudella tai sanota useesti että ”olet sellainen ja sellainen” Sinua ei ehkä satuta se että sinua nimitellään näin, mutta on meitä joita se satuttaa ja mieluiten halutaan sitä ”kiertelyä” tai käytetään nätimpiä sanoja esim ”pullukka” tai ei sitä huomauteta ollenkaan. Se että sinä hyväksyt ”läski” sanan julkisesti niin annat ihmisten käyttää sanaa myös muita kohtaan joita se satuttaa ja masentaa.

  0
 6. Tiedän parikin normikokosta ihmistä jolla on kilpirauhasen vajaa toiminta niin ei se laihdutus välttämättä auta siihen tai että on laiha 🙂

  0
 7. Totaaa… Olikohan toi alun keskitysleiri+kaivuri (or what ever) hieman too much…?

  0
 8. Kannattaa katsoa myös eilen TV:ssä Yle 1:llä tullut Inhimillinen tekijä (löytyy Areenasta). Siinä oli painavaa tietoa painosta ja Lihavuusmakasiinissakin haastateltu Pekka Hiltunen mukana. Tosiaan, painosta puhutaan niin paljon väärää terveystietoakin. Itselläni ei ole ollut ikinä mitään painosta johtuvia vaivoja, mutta olen laihduttanut ihan vaan totaalisesta kypsymisestä painon saamasta huomiosta. Olen nyt BMI:n mukaan lievästi ylipainoinen, en se parempi kuntoinen tai onnellisempi kuin painavampanakaan. Kaikkia lihavia kehotetaa laihduttamaan terveydenhuollossa riippumatta terveydentilasta, eikä koskaan oteta huomioon esim. tutkimustietoa, jonka mukaan laihdutus jo itsessään nostaa kuolleisuutta. Terveyspuheeksi verhotun ”sivistämisen” taustalla on siis pakko olla muuta kuin lihavan hyvinvointiin tähtääminen.

  0
 9. Hyvä ja sujuvasanainen esiintyminen sinulta:) sait uuden seuraajan.

  0
 10. Eksyin aivan vahingossa blogiisi. Olen kuullut paljon blogistasi ja olet tuttu minulle erilaisten kamppisten kautta (sokos mallisto ynm.) ja yllätyin hieman kun aloin lukemaan blogiasi. Jotenkin lihavuus on ollut itselleni todella kiperä ja arka aihe. Kuten blogiisi eksyin myös vahingossa katsomaan lihavuusmakasiinin kokonaan. Itse olen ollut elämäni aikana yli 90kg ja vastapainona alle 50kg. En ole koskaan viihtynyt omassa kehossani ja jotenkin korvaani pisti erityisesti videossa kuultu kommentti ” Ihannepainoni alkaa luvulla 6″ Vaikka iteselläni paino alkaa kyseisellä numerolla olen aina tullut ahneemmaksi painon suhteen ja minulle aina oikea paino on ollut 50kg vaikka tuo tarkottaisi vaatekokoa 32 kun nyt olen kokoa 38. Olen jotenkin oppinut kuitenkin elämäni aikana hyväksymään itseäni ja en todellakaan haluaisi pukea oikeasti niitä 32 farkkuja. Ihanaa, että on sinun kaltaisia muistuttamassa siitä 🙂 On ihana nähdä, että joku oikeasti uskaltaa ja haluaa ottaa painon esille ja positiivisessa mielessä. Miten se asia aina ilmaistaan, että ”leppoisa läski”. Pidä tuo äärettömän ihana positiivinen energia ja nauti elämästäsi juuri tuollaisena! 🙂 <3

  0
 11. […] En itse välitä hirveästi pukeutumisblogeista, mutta selailen niitä silloin tällöin. Plusmimmin blogista bongasin Lihavuusmakasiini-postauksen. […]

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM