Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Viisi vinkkiä Kuopioon!

Minulta kyseillään usein vinkkejä entiseen kotikaupunkiini Kuopioon ja nyt kun taas tuli vietettyä pari päivää kotosalla Savossa, kasasin pari omaa suosikkijuttua teillekin jaettavaksi. Nämä kaikki ehtii tehdä vaikka päivän aikana, kuten me tehtiin 😀 Kun saavut Kuopioon, on minun mielestä järkevintä jättää auto aina torin alle, josta pääset kätevästi liikkumaan Torin ympäristöön jalan. 

1. Kuopion Kauppahalli

Nykyään toriparkista pääsee suoraan liukuportailla Kauppahalliin (itse tori on edelleen myllättynä ja remontissa), josta löytyy vaikka mitä huippua, mm. minikalakukkoja (toin ihan ekalla kerralla Matille semmosen kotoa tuliaiseksi tammikuussa 2010 :D) ja myös Topin Maatilamyymälän piste. Torin alle avautuu pian myös paljon kauppoja ja ravintoloita, joita innolla odotan, mutta vielä meidän käynnin aikaan liiketilat ammottivat tyhjyyttään.

Oma lempparini Kauppahallin pisteistä oli aikoinaan Toivepatonki, jossa tuli lukioaikaan vierailtua tiuhaan. Nyt en ole vuosikausiin Toivepatongin patonkeja maistanut (onko joku?), täytynee siis pistäytyä joku kerta maistamassa! 

2. Ravintola Intro 

Jostain syystä aina kun tutkin Kuopion ruokatarjontaa ja mietitään minne mennään syömään, päädytään silti aina Introon 😀 Introssa ruoka on hyvää ja palvelu pelaa. Minä otin tällä kertaa etanat ja vuohenjuustosalaattia, kun äiti ja Matti pistelivät purilaiset poskeensa. Intro on kiva myös ilta-aikaan ja tapahtuupa tuolla vaikka mitä mm. stand up-iltoja. Intro on varma valinta ja tällä meidän vierailutahdilla listalla on aina jotain uutta 🙂

Intron lisäksi muita ravintolasuosituksia Kuopioon minulla on OS, jossa etenkin salaattilounas on mitä mainioin. OS on muuttanut hiljattain ja en ole uutta OSia vielä testannutkaan. Kiinnostaisipa käydä maistelemassa myös viime kauden Top Chef-suosikkini Anssi Kantelisen Ravintola Urban, joka olisi päätynyt paikaksemme tällä kertaa, mutta lounasaika oli juuri loppunut. Urban on auki viikolla siis ainostaan lounaan ajan 10.30-14.

Intron löydät osoitteesta Kauppakatu 20.

Kauppakatu 20

3. Kahvila Kaneli

Kahvihammasta ei tällä kertaa kolottanut, joten päädyimme jatkamaan matkaa, mutta nappasin silti kuvan viehättävästä Kahvila Kanelista, joka on ehdoton kahvilasuosikkini Kuopiossa. Kannattaa siis skipata jälkiruoka ravintolassa ja siirtyä Kaneliin nauttimaan vaikkapa palanen muta- tai suklaapähkinäkakkua ja lattea. Niiiiin hyvää!! Kanelista voi samalla tehdä myös ihania vintagelöytöjä!

Kaneli sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 22, aivan torin kulmalla ja Ravintola Intron vieressä.  

4. Kauppakeskus Matkus 

Mikäli Kuopiossa mielii shoppailla muualla kuin kirppiksillä, kannattaa mielestäni hurauttaa Matkukseen. Matkuksesta löytyy myymälöitä joka lähtöön ja onpa kauppakeskuksen yhteydessä myös IKEA! Itse olen vieraillut Matkuksessa kolme kertaa, mutta esimerkiksi Matkuksen ravintolat ovat vielä kokonaan testaamatta.

Matkus löytyy naputtelemalla navigaattoriin Matkuksentie 60 tai hurauttamalla motaria Kuopiosta eteläänpäin vähän vajaa 15km ja seuraamalla Matkus-opasteita tai IKEA:n massiivista kylttiä 😀

5. Elokuvateatteri Scala

Olihan se Kuopion vasta-avattu uusi elokuvateatteri Scala katsastettava ja löytyypä teatterista viimeisintä ja Suomen parasta tekniikkaa seitsemässä salissa. Itse ilkimys 2 3D oli oikein miellyttävä leffakokemus Scalan pehmeissä penkeissä, eivätkä uudet 3D lasit olleet läheskään yhtä epämiellyttävät, kuin vähän vanhemmat ja kookkaammat kanssasisarensa. Tsekkaa päivän näytösajat täältä tai painele paikan päälle ja eikun leffaan!

Elokuvateatteri Scala Kuopio osoitteessa Ajurinkatu 16.

Tässä viisi vinkkiä minulta. Pistäkäähän lisää Kuopiovinkkejä kommenttiboksiin! 🙂 

EDIT: Tässä vielä mitä vastasin vuosi sitten Lilyn kysymiin kesävinkkeihin Kuopioon. Paikkansa pitävät nämä myös edelleenkin 🙂 


0

0 Comment

 1. Satama (ja Albatrossi), Väinölänniemi, tuomiokirkon edessä oleva Snellmanin puisto, ja Saaristokaupunki ovat mielestäni hyviä vierailukohteita ainakin ulkopaikkakuntalaiselle jos haluaa nähdä kauneutta luonnosta 🙂

  0
 2. Anonymous says: Vastaa

  Hei!
  Sen verran, että me ”ruokavammaiset” löydämme todella mainiot herkut kauppahallista Tildan puodista.
  Meillä on ihastuttu iki hyviksi ko. puodin gluteenittomaan kalakukkoon. Mutta muutakin tosi herkullista gluteenitonta löytyy.

  0
 3. Ite kävin just lauantaina Matkuksessa ja Puijon tornissa syömässä <3

  Kehtaisitko vinkata noista Kuopion kirppareista, kun niille olisi pian aikomus suunnata? 🙂

  0
  1. Anonymous says: Vastaa

   Itse kirppareista suosittelisin Citypörssiä, joka on ihan keskustassa. Tilaa löytyy, mutta hiukan sekasotkuista tuppaa välillä olemaan. Jos on auto käytössä niin hiukan kauempana keskustasta Leväsellä on pari kirpparia, joissa itse tekisi mieli vierailla.

   0
 4. Kuopiossa käydessä varsinkin turistina suosittelen monelle Pikku Pietarin katua, jossa ihania käsitöitä ja tosi ihana kahvila 🙂

  Ja yksi lapsuuden lemppari oli ehdottomasti se Juna joka kulkee torilta satamaan ja Väinölänniemelle. Huippu! 🙂 ja samalla saa vähän lisää Kuopiotietoutta.

  Sekä ei passaa unohtaa tietystikkään Puijon tornia. Jossa saa sitten Puijon majalla hyvää lounasta napaan!

  0
 5. Ihmiset saa kiksejä niin eri jutuista! Päiväksi Kuopioon menevälle suosittelisin kyllä lounasta Urbanissa (kuulin vasta viime viikolla kokin osallistuneen Top Chefiin, enkä kyllä ihmettele. Oli niin hyvät sapuskat hyvistä raaka-aineista.) ja illallista Kings Crownissa. Siinä välissä kannattaisi käydä Pikku Pietarin torikujalla Elävän kaupan kojussa, josta saa ihania käsitöitä edullisesti (itselläni mukaan tarttui kaksi rintakorua, kun en osannut tehdä päätöstä niiden välillä), ikkunashoppailla Daiga daiga duussa, kahvitella ja museokierrostaa Korttelimuseossa (joskus Viktor Barsokevitschillä on myös hyviä näyttelyitä kesäisin), hengailua ja mahdollisesti pikniköintiä Väinölänniemellä (tai vaihtoehtoisesti Valkeisenlammella) ja käppäily matkustajasatamaan, josta saaristoristeilylle pariksi tunniksi.

  0
 6. Anonymous says: Vastaa

  kuopiossa vänärille 10 hyppimään!

  0
 7. Anonymous says: Vastaa

  vasta 2/3 käyty, kiitti vinkeistä! minä asun nyt helsingissä, mutta toivon että pääsisin muuttamaan kuopijjoon 🙂

  0
 8. Anonymous says: Vastaa

  Huomioisin myös näin rinnakkaana naisena liiviliike Lady Royalin, josta löytyy hyvin isompiakin kokoja ja hyviä merkkejä esim. Marlies Dekkers 🙂 Zappy

  0
 9. Anonymous says: Vastaa

  Kuopio <3 oijoi mun niiiiiin pitää päästä testaamaan toi uusi leffateatteri, en oo vielä ehtinyt 🙂

  Matkus oli kyllä niin tarpeellinen piristysruiske Kuopiolle, mutta oon ollu suht pettynyt just ruokatarjontaan. Tai siis ravintolat mitä löytyy on kyllä hyviä, mutta niitä on VÄHÄN 😀 Ei siis oo ihan hirveesti valinnan varaa. Kun tarpeeks monta kertaa on siellä käymy niin ei oikein meinaa mikään enää iskeä kun kaikki on koluttu jo läpi. Itse suosittelen näitten sun vinkkien lisäksi kesällä ehdottomasti sataman aluetta ja vänäriä 🙂

  0
 10. Anonymous says: Vastaa

  Olen kyllä eri mieltä kuin AnneVee tuosta Kings Crownista. Siellä ei saa palvelua vaan enempikin kohtelua, eli jos merkkaa myös se miten asiakkaaseen suhtaudutaan, kannattaa illallinen syödä muualla.

  0
  1. Mä oon aina (nelisen kertaa tosin vain käyny) saanu hyvää ja ystävällistä palvelua! Harmi, jos sulla on erilaisia kokemuksia.

   0
  2. Minäkin olen saanut ystvällistä palvelua Kings Crownissa lounaalla ja illallisella. Siellä on oikein hyvää ruokaa ja viihtyisä ilmapiiri. Pyötä kannattaa aina varata etukäteen, jos suuntaa illalliselle tuonne.

   0
 11. Anonymous says: Vastaa

  Oon yllättämässä pienellä viikonloppumatkalla miestä marraskuulla Joenuusta Kuopioon pe-su ja täytyy tämä postaus silloin pitää mielessä!:)

  0
 12. Eikä kannata unohtaa kotiruuan ystävien loistavaa ravintolaa, joka tottelee nimeä Kallavesj! 🙂 Löytyy ihan Intron tuntumasta, ja henkii aivan loistavaa asiakaspalvelua (ja mikä mahtavinta, satumaisen hyvää ruokaa!) <3

  0
 13. Kuopion keskustan kahviloista myös Houkutus (Kauppakatu 36, Carlsonin yläkerrassa) on erittäin jees paikka poiketa kahvittelemaan. Löytyy monenmoisia kakkuja ja leivoksia sekä suolaisia makupaloja.
  Jos on jäätelön ystävä, niin kauppahallista löytyy Anttilan puoleisen pään sisäänkäynniltä Delico, josta saa italialaistyyliin tehtyä jäätelöä. Maistuu kerrassaan taivaalliselta 🙂

  Iltamenoihin suosittelen näin kesäkeleillä Pannuhuoneen terassia (Kauppakatu 25) ja sataman Albatrossia, jonne on ilmainen sisäänpääsy ja josta löytyy paljon istumapaikkoja, iso tanssilattia, terassi, ja karaoke. Albatrossiin kannattaa suunnata hyvissä ajoin, sillä sinne kerääntyy myöhäisellä usein pitkä jono.

  0
 14. Anonymous says: Vastaa

  Kuopioon on tullut nyt valtavasti uusia ruokapaikkoja, kannattaa käydä nekin kokeilemassa 🙂 Os:n entisissä tiloissa on nyt intialainen ravintola Shalimar, Apajassa eli torin alla on Rustik ja aivan loistavaksi todettu nepalilainen Mount Sherpa. Vielä taisi olla joku muukin uusi. Että jos tuntuu että kaikki paikat on koluttu läpi niin kannattaa ainakin nuo käydä testaamassa!

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM