Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sama mekko, eri koko!

Kun tässä on tullut puljattua nyt monta monituista vuotta erilaisten plussamerkkien kanssa ja asian tiimoilta on tullut annettua kommentti jos toinenki, on sanoma minulla kuitenkin vuosien ajan pysynyt samana, miksei meille plussakokoisille vaan tehdä vaatteita niistä samoista kuoseista ja malleista, kuin ”normaalikokoisillekin”? Olisi kiva, että läskimallisto ei erottuisi vuodesta toiseen niillä mustilla kaavuillaan ja niitä ei tarvitsisi survoa myymälässäkään sinne perimmäiseen nurkkaan piiloon, vaan tuotteet olisivat esillä ihan siellä muiden vaatteiden joukossa. Miksi vaatteissa ylipäätään pitäisi erotella plussakokoisille eri kuosi, ainakin itse pukeutuisin mielellään samoihin printteihin ja kuvioihin, kuin pienempiin kokoihin mahtuva ystävänikin. Onpa kiva mennä yhdessä shoppailemaan, kun toinen joutuu suuntaamaan puljun häpeänurkkaan ostoksille ystävän selatessa kivasti esillä olevia vaatekappaleita.

Tähän saakka harvinainen poikkeus tässä asiassa on ollut Primark, jonka mallistoista olen löytänyt monta omaa lemppariani. Primarkilta löytyy siis samaa mekkoa UK20 (eli EU48) kokoon saakka, tosin toisinaan huomaa, että vaatetta on vain suurennettu, eikä se välttämättä toimikaan enää plussakokoisen päällä. Pyöreämmälle vaatteen mitoittaminen on kuulemma erityisen hankalaa ja tämän vuoksi vaatetta ei voi vain suurentaa koon kasvaessa. Tämän kyllä ymmärtää, sillä eihän plussakokoisella ole esim. kaksimetriset kädet, vaikka vaate muuten on oltava kaikin puolin suurempi. 

Erittäin positiivinen ja tervetullut yllätys olikin, kun surffailin ASOSin sivuilla ja hain tuota mekkoani nettikaupan hausta ”cold shoulders”-hakusanoilla, sillä ruudulle pamahtikin täysin samaa mekkoa, sekä normaalina, että plussamallina. Jee! Tästä asiasta olin ihan erityisen iloinen, vaikka jonkun mielestä tämä voi olla ihan ”tyhmä juttu”, minun mielestä tämä nimittäin on jo suuri askel koko plussavaateteollisuudelle 😀 Ehkä vielä joku päivä meitä ei enää sen kummemmin erotella, vaan plussavaatteet ovat esillä ihan siellä muiden joukossa!

Näistä mekoistahan minulta löytyy molemmat, juurikin tuossa plussakoossa (kenet yllätti?). Batiikkikuosisen mekon löydät tästä ja farkkumekon tästä.

Mitäs ootte mieltä tästä asiasta, odotan mielipiteitänne innolla, keskustelu kommenttiboksissa on auki! 

Ps. Näyttääpä muuten todella hassuilta nuo hoikat mallit tässä plussamallien rinnalla, itse kun en enää muita kuin plussapuolen mallistoja nettikaupoissa selailekaan, joten silmä on tottunut noihin vähän pyöreämpiin malleihin, jotka minun silmään näyttävät nykyään ”normaaleilta”. 

Postaus sisältää mainoslinkkejä. 

0

0 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Itse rakastan shoppailua asoksella, juurikin tuon takia että sieltä löytyy printtejä ja vaikka mitä muita ihanuuksia isommassakin koossa.

  Ainut mikä jäi harmittamaan ostin itsekkin tuo cold sholders mekon, mutta tilasin perus mustan 30e (muistaakseni) pettymys oli suuri kun mekko saapui, koska se oli tehty perus trikoo kankaasta (hinta arvio 10e) ja vielä vähä pigmentoitunut (punanen reunoilta) ei vastannut yhtään hinta-laatusuhdetta niin piti palauttaa.. Muuten ihania vaatteita asoksella :))

  0
 2. Anonymous says: Vastaa

  Tämä on toki makuasia, mutta minusta nuo mekot näyttävät nätimmiltä ”pluskokoisten” mallien päällä.
  Ja itse aiheeseen,mua ärsyttää kans suunnattomasti se, että ne isommat vaatteet laitetaan syrjään kaupoissa! Kumma kun niissä ei ole omaa sisäänkäyntiä,mustia verhoja peittämässä näkymää muualle kauppaan ja omaa kassaa palvelemassa… -.-

  0
 3. Anonymous says: Vastaa

  No ainakin voin sanoa, että noi molemmat mekot näyttää tuon +mallin päällä paremmalta… Enkä ole edes puolueellinen. Nainen on naisen näköinen ja muotoinen ja vaateripustin onkin sitten ihan eri juttu…… Primark on hjuva kauppa, asioin siellä aina itsekkin kun käyn Lontoossa. Mm. kaikki yöasuni ovat sieltä. Ei maksa paljon mitään ja kestävät vuosikausia. Toinen hyvä paikka meille +naisille on Marks&Spencer, josta ostan ison kasan housuja joka reissulla. Siellä on useissa malleissa (muitakin kuin housuja) kokoja UK 24:n asti.

  0
 4. Anonymous says: Vastaa

  Heips!

  Mielestäni myös Dorothy Perkins on hyvä kauppa kokojen puolesta. Vaatteiden koot on 8-20, joskus myös 22 joten niin pullukka kun hoikkakin voi käyttää samaa asua 🙂

  0
 5. Itse vaatelikkeessä työskentelevänä jaksan äimistellä tätä ”isojen tyttöjen” häpeänurkkaa. Meidänkin myymälöissä isot koot on siellä omassa NURKASSA. Usein siellä tosin on tosi kivoja vaatteita, joita moni tahtoisi pienemmissäkin kooissa. Mutta erityisesti minua harmittaa tapa, millä isompia kokoja esitellään. Nukkien päälle on aina valittu joku hiton kaapu, vaikka osastolla olisi vaikka mitä kivaa. Valitettavasti nämä päätökset vain tekee ”viisaammat” ihmiset…

  0
 6. No vähänkö risoo aina Muodin huipulle -kausissa se real size models -viikko, kun suunnittelijat repii tukkaansa ja tuskailee, miten on mahdotonta suunnitella mitään kaunista näille normaalikokoisille naisille. Itsekin istun tässä juuri datailemassa Primarkin UK20-koon mekko päällä ja ihan hyvin istuu, vaikka on vain isonnettu koko normaalikokoisten versiosta. Se sen sijaan risoo, että isojen oletetaan aina olevan harteikkaita, rintavia ja pitkiä. En ole noista mitään.

  Toinen (kolmas?), mikä risoo, on materiaalivalinnat läskien osastolla. Miksi ihmeessä mä haluaisin laittaa ylleni uimapukukankaasta tehdyn tunikan, joka on niin laskeutuva, että näyttää jokaisen rutun?? Tai tönköttävän puuvillapaidan, joka ei taas mukaudu muotoihin ollenkaan, vaan tönköttää rintojen päältä suoraan 45 asteen kulmassa etuviistoon saaden mun mahan näyttämään entistäkin isommalta? Tässä pitänee oikeasti alkaa ommella itse omat vaatteensa.

  0
 7. Anonymous says: Vastaa

  Mulle on tullut kiloja viimeaikoina ja olen tauon jälkeen käynyt katsomassa vaatteita plussaosastoilla.

  Vähän on niistä lähtenyt vaatteita mukaan kun siellä on niin tylsiä tai telttamaisia vaatteita. Ei edes huvita mennä sinne kun ne on dumpattu kauimpaan nurkkaan…

  0
 8. Mä olen tuskastellut samaa asiaa myös useamman vuoden!
  Eihän sitä kangasta nyt -niin- paljon mene kun tehdään niitä samoja kivoja kuoseja isommillekin naisille. Sen lisäksi olisi kiva, ettei tarvitsisi tunkeutua sinne ”häpeänurkkaan”. Vielä kun tällänen iso nainen rullaa paikalle pyörätuolilla, niin katastrofin aineet ja vähintään komedialeffan ainekset on kasassa 😀
  Vähän sama juttu rintsikoidenkin kanssa; isommissa koossa esillä on useimmiten vain mustaa, beigeä ja valkoista. Nykyään tosin nettikauppojen yleistyessä tämäkin on osittain korjaantunut ja isompikin nainen voi löytää kauniimpia alusvaatteita. Vaikka ovatkin hinnakkaampia.

  0
 9. Anonymous says: Vastaa

  Olen huomannut saman, olen itse plussakokoa mutta mielelläni pukeutuisin ns.muotivaatteisiin jne. Normaalikokoisten mallistoissa on aina jotain kivaa mutta plussissa aina niitä kaapuja ruutukuosissa. Aina.
  Olen pukuompelija ammatiltani, se kaavojen suurentaminen ei ole vaikeaa. Ei todellakaan. Teen sitä oman kokoni vuoksi paljon. Tuo ’vaikeus’ on vain tekosyy, oikeasti.

  -Lady Narcissa / http://whenlifeisdigital.blogspot.fi

  ps. en jaksanut kirjautua jotta olisin nimimerkin ja tunnuksen ihan oikeasti saanut näkyviin :–D

  0
 10. Anonymous says: Vastaa

  Tähän voisi huudahtaa ”Amen!!”. Olen aivan samaa mieltä tästä kaikesta. Harmittaa, kun ”normaalikokoisille” olisi vaikka mitä kivaa ja nättiä printtiä toisin kuin häpeänurkan vaatteissa. Useissa liikkeissä pitää kissojen ja koirien kanssa ihan etsiä ennen kuin löytää +vaatteiden osaston.

  Kiinnitin huomiota tuohon samaan juttuun, että nuo vaatteet näyttää jotenkin hassulta tuon pienemmän mallin päällä. Istuu paljon paremmin +mallille, joka ei ole hänkää mitenkään merkittävän isokokoinen.

  0
 11. Anonymous says: Vastaa

  TODELLAKIN! Lähes poikeuksetta plusvaatteet ovat aivan järjettömän hirveitä. Etekin kuoseiltaan. Itse en halua pukeutua rumasti ja rumiin vaatteisiin vaan sen takia,että olen suurempaa vaatekokoa. Useimmista ”normi” vaatteista, kun saisi varmasti isompiakin kokoja, ilman että malli kärsii. On tietysti poikkeuksia. Nettikaupat, ovatkin onnistuneet tässä. Löytyy vaatteita, jotka eivät näytä siltä,että puin juuri ylleini jotain mikä vielä hetki sitten oli puoljoukkueteltta.

  0
 12. Anonymous says: Vastaa

  Lontoossa koin positiivisen yllätyksen Nextissä, kun useita heidän perusmallistostaan löytyi kokoon 22 saakka. Syvällisemmin pohdittuna tällaiset asiat voivat olla myös itsevarmuutta lisääviä tekijöitä. Se, että voisi ostaa vaatteensa sieltä normaalimalliston puolelta, kun tarpeeksi isoja kokoja niistä olisi, olisi varmasti mukavampaa kuin hipsiä sinne ”häpeäosastolle” telttojen ja kaapujen pariin. Usein tunnen häpeää olla tuolla osastolla vaatteita katsomassa, kun se on niin eristyksissä muista. Pitää rekkien keskellä piilotella ettei vain kukaan näkisi. Onneksi on nettikauppoja kuten Asos, että on mahdollista saada kivoja +kokoisia vaatteita.

  0
 13. mä en taas itse tykkää tiettyjen plussamallistojen mitoituksista. esim. Elloksen plussamallistojen housut ei sovi mulle ollenkaan. niissä on epämiellyttävän korkea vyötärö, vyötäröissä yleensä joustavat kuminauhat jotka kai pitäis antaa tilaa mahalle tai jotain. mulla on kyllä mahaa mutta silti tykkään enemmän niistä ’tavallisen’ malliston housuista. ja oli muuten ilo huomata vuoden alusta että nykyään Elloksessa perusmallistojen vaatteet menee vähintään kokoon 52, kun ennen ne meni kokoon 48 asti. toki siellä on perusmallistoja jotka menee kokoon 60 asti mutta on kiva huomata että kaikkea on vähintään noinkin isoon kokoon. joka on suurta edisytstä vaikkei Ellos mun kaikkein lempparein paikka ostaa olekaan. mutta kuvaston selaaminenkin on paljon miellyttävämpää kun ei tarvi skipata aukeamittain sivuja kun tietää ettei ole omia kokoja. ja musta tuntuu että osa tätä edistystä on ollut teidän näkyvyys mediassa ja esim Gossip-mallisto. sama muuten Gossip-mallistolle näytti tulevan kilpailija tänä keväänä Keskon liikkeisiin, tai ainakin Pirkka-lehdessä oli joku uusi mallisto. joten taas ootte vaikuttaneet siihen että muutkin yritykset tulee kilpailuun mukaan, eli lisää valinnanvaraa :D. vaikken ko. mallistoa olekaan tsekannut (luulen että se on tyypillinen plussamallisto) mutta on aina mukavaa nähdä kehitystä.

  Asoksessa tykkään myös tuosta että monet vaatteet on samoja/samankaltaisia kun perusmallistoissa. tosin Asoksen plussamallit on musta tosi pieniä ja aina joskus kun selaan esim asusteita ja nääin ’normaalit’ mallit ja tajuan kuinka hoikkia ne on niin oon jotenkin ihan ihmeissäni. olis kiva nähdä kaikenkokoisia mallejakin :D.

  0
 14. Mua ärsyttää kans tää sama. 🙁 H&M+ mallisto on ihan tosi tylsä nykyään, harmittaa. Jotain mustia ja harmaita kaapuja vain, olkapäissä saattaa hyvällä tuurilla olla jokunen niitti. Ei ihan kohtaa mun vaatimuksia.
  Eilen löysin H&M:n äitiysmalliston (!) kukalliset legginsit vitosella, aivan huiput. 🙂 En kyllä tajua, miksei voi edes legginsejä tehdä samoissa kuoseissa kuin muissakin mallistoissa.

  0
 15. Next direct:hän toimittaa Suomeen parissa päivässä maksutta.Harmi vaan ,että vaatteet ovat kalliinpia kuin Englannissa.Monsoonillakin on vaatteita kokoon 20-22 asti tosin ei kaikki vaatteet tietenkään ;).Alesta saa kivoja muuten aika tyyris.
  Suomalaisten puljujen vaatteet tai siis hm,kapphall ovat vaattee on aikas järkkyjä.Yleensä vaan housut ostelen sieltä.

  0
 16. Se on tosi mahtavaa että samoja vaatteita löytyy plussakoossakin! Itelleni on joskus käynyt niin, että vaatteessa on yksi koko liian vähän ja jos sama vaate olisi ollut plussakoon puolella, siitä olisi varmasti mennyt se pienin verio. Joskus ärsyttää kun jää tällein väliin, osa vaatteista löytyy ”normipuolelta” ja osa pluskoon puolelta.

  Sitä paitsi on tärkeetä, että samat vaatteet löytyy kokoon katsomatta, ei sitten vaatekaupoissakaan tarvitsisi mennä sinne ”isoluisten typyköiden” puolelle vaan kaikki olisi nätissä sovussa. Herää vaan kysymys että millon suomen lakikin lähtee muuttumaan – ”isompien tyttöjen mallistot syrjii / leimaa yli 46-kokoiset ihmiset läskeiksi”-tyyliin… Toivottavasti asiaan ei kuitenkaan päädytä ottamaan kantaa ihan noin radikaalisit, voisi suomalaisia jakaa hyvin paljon kahtia.

  – hannamaria
  hannamariav.blogspot.com

  0
 17. Sinä Mimmi sanoit sen mitä monet muut ps bloggaajat ja pukeutujat ovat aina miettineet! Eipä uskoisi että joidenkin vaatemallien valmistaminen isommassa koossa, ilman kaksimetrisiä hihoja, on sula mahdottomuus.

  Häpeänurkka on tuttu paikka – muistan kun kävin pitkästä aikaa Itiksen H&M:ssä ja ihmettelin minne ps-vaatteet oli tumpattu ja kas kummaa, lopulta jostain nettikeskustelusta selvisi, että ne on siellä seinän takana missä on skinnyjen alusvaatteet… Eipä tullut mieleenkään… Heh heh

  Hyvä Asos, herätysmuutkin putiikit!

  0
 18. Anonymous says: Vastaa

  Se miksi plussa-koot on takana johtuu vain ja ainostaan asiakkaiden ostokäyttäytymisestä, tutkittua ja tarkoin mietittyä kuulemma. Itse olen vaateliikkeessä töissä ja ”harmittelen” kun sinne meidän plussapuolelle tulee aina mielestäni paremmat vaatteet. Etenkin nyt kun on siirtynyt plussasta normiosastolle… Meillä ainakin oli kesällä myynnissä paljon väriä ja nyt olisi ihania kankaisia ”lököhousuja”.
  Valikoimaan vaikuttaa paljon se että juurikin ne ruudulliset kaavut sekä mustat & siniset on niitä, jotka myydään ensin loppuun. Jos jokainen plussa-osaston asiakas antaisi palautetta ketjuille mitä tahdotaan ostaa niin eiköhän niitä pikkuhiljaa alkaisi ilmestyä myymälöihinkin.
  Niin ja ainakin meiltä löytyy normipuolelta kokoja joskus jopa kokoon 48/50 asti, kannattaa käydä muuallakin kuin H&M:ssä 😉

  0
 19. Käännyin kaksi vuotta sitten Brittikauppojen puoleen enkä ole sen jälkeen niiden parista poistunut kovin usein Suomeen tuotujen plussamallistojen pariin enää (ellen toki hae mustia housuja ja tunikoita). Löydän Brittien kaupoista, normaalipuolelta vaatteita, riittäväthän koot usein sinne kokoon 22 saakka. M&S, Next, New Look ja lukuisat muut ovat tulleet tutuiksi, mutta nämä kolme ovat kyllä suosikkejani. Enkä karta kyllä Evanssilta tai Your’ssiltakaan tilaamista, vaatteet ovat kivoja ja istuvia, päin vastoin kuin Suomen kauppojen.

  Kyllähän se kirpaisee kun joutuu jo kauppaan astuessa myyjien ristituleen kun naamasta lukee lauseet ”Ei tolle läskille löydy meiltä mitään, miksi se ei mene pois”. Joten koska kotimaa ei tarjoa vaatteissa riittävää valikoimaa, niin käännyn sitten Brittien puoleen, osaan kantaa shoppailuvaranikin siihen maahan jos rahani eivät täällä kelpaa 🙂

  0
 20. Anonymous says: Vastaa

  Mielenkiintoinen aihe! Itse oon mielestäni tosi onnekkaassa asemassa, kun kokoni on (42/)44, jolloin mulle sopii yleensä sekä ”normaalimalliston” suurimmat koot, että plussamalliston pienimmät koot. Nykyään osaan iloita asiasta, vaikka aikanaan toki tämä tuotti tuskaa (kun en tajunnut, että oon oikeesti PLUSkokoa…). Edelleen tosin harmittaa se, kun kaikista mallistoista ei tiedä, onko niistä olemassakaan kokoa 44, jolloin joutuu ehkä turhaan selailemaan kauhean rekillisen vaatetta (harvoin ne näet siinä järjestyksessä pysyy, että isoin koko on perällä…hmm.)

  Se täytyy sanoa, että Seppälässä, tai ainakin siinä, missä itse asioin, on plussamallisto kaupan keskellä, eikä todellakaan missään reunassa! Lastenvaatteiden ja muun malliston välissä siis. 🙂 Piste Seppälälle siitä! Tosin malliston nimi Great Girls on mielestäni aika karmea.

  -RK

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM