Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Sairauskertomuksia: Kilpirauhasen vajaatoiminta

Teksti julkaistu ensimmäisen kerran More To Love-blogissa 7.3.2012.

(Nyt tulee varsin yksityiskohtaista vuodatusta aiheesta kilpirauhasen vajaatoiminta, jos ei siis sairausjutut kiinnosta niin skippaa tämä postaus suosiolla.) 

 

Oon nyt ravannut terveyskeskuksessa reilun vuoden päivät mm. väsymyksen ja yleisen vetämättömyyden (yms.) takia ja saanut kouraani mm. masennusdiagnoosin ja nipun masennuslääkereseptejä. Olin tuosta masennus-diagnoosista itse vähän ihmeissäni, koska syytä masennuksen aiheelle ei käytännössä mielestäni ollut. No tätä seliteltiin sillä, että elämäntilanteeni on tällä hetkellä niin turvallinen ja hyvä, että pitkästä koulukiusattutaustastani voi masennus puskea pintaan näin lähemmäs 15 vuoden viiveellä, kun elämä on tasaisen turvallista ja hymyilee… Tilanne tämän väsymyksen kanssa on jatkunut useamman vuoden ajan välillä vähän parempana ja välillä huonompana.

 

Viime kesänä/syksynähän etenkin opinnäytetyön tekeminen oli minulle yhtä tuskaa (sehän myöhästyi minulla sen kaksi vuotta) kun yksin aiheeseen tarttuminen tuntui ihan mahdottomalta ja ylitsepääsemättömältä vuorelta. Ylipäätään koko pelkän arjen pyörittäminen tuntui vievän minulta ihan tuhottomasti energiaa ja olisin voinut vaan nukkua ja nukkua. No söin vitamiineja, aloin taas urheilla ja muutenkin panostaa omaan hyvinvointiin (laitoin mm. kotitoimiston kiinni perjantaina klo 18 ja avasin työsähköpostin vasta maanantaina jne.). Sain onneksi opparin tehtyä ja kaiken piti sen myötä helpottaa, mutta eipäs helpottanutkaan.

 

Viime vuonna marraskuussa tutkin taas kerran itse asiaa (yllätys yllätys) internetistä ja törmäsin kilpirauhasen vajaatoimintaan. Moni oire täsmäsi minuun ja pyysin lähetteen tutkimuksiin ja minusta otettiinkin ensimmäiset verikokeet vuosikausiin joulukuun alussa. Olen siis yleensä ollut todella terve, en ole elämäni aikana syönyt kuin pari kertaa antibioottikuurin ja en ole koskaan ollut esim. sairaalassa yötä (kop kop). Kunnon verikokeissa olen käynyt viimeksi muistaakseni ala-asteella (jos silloinkaan). Tulokset verikokeista tulivat, sokerit ja kolesterolit olivat hyvät (lääkäri totesi jopa että huippuhyvät) mutta TSH arvo oli näissä testeissä 4.9 ja minulle varattiin uusi labra-aika verikokeisiin helmikuun puoleen väliin. Myös maksa-arvoissa oli näissä joulukuisissa testeissä jotain häikkää (ja tämäkin kuulemma viittasi kilpirauhasongelmiin).

 

No kävin testeissä helmikuussa uudelleen ja TSH oli tällä kertaa 5.5. Hoitaja totesi, että minulla luultavasti on ollut kilpirauhasen vajaatoiminta jo vuosikaudet ja saan siihen mitä todennäköisimmin loppuelämän kestävän lääkityksen. Nyt kun asiaa tarkemmin mietin niin tämä voi pitää kyllä hyvinkin paikkansa. Olen nimittäin se, joka ei käytännössä hikoile ollenkaan (edes saunassa), minulla on aina ollut tosi matala syke ja ruumiinlämpö sekä kuiva ja kutiava iho. Olen ollut koko ikäni ”taipuvainen lihomaan helposti”, mahakivuista, mielialan vaihteluista ja epäsäännöllisistä kuukautisista nyt puhumattakaan. Jos olen kipeä niin minulle ei nouse koskaan kuume ”kunnolla” vaan on aina jotain vähän reilu 37 ja olen silloin jo tosi kipeä. Moni muukin oire esimerkiksi täältä tai täältä listasta pitää paikkansa.

 

Odottelin lääkärin lausuntoa muutaman viikon viimeisimmistä labratuloksista ja toissapäivänä sain vihdoin sähköpostia, että seuraillaan yhä tilannetta ja tule 14.5. taas verikokeisiin. Minulle tuli tuosta viestistä ihan todella tyhmä olo ja raivosin mm. Matille aiheesta. Olin juuri päivällä lukenut vieläpä Hesarin artikkelin kilpirauhasesta täältä ja tunnistanut itseni taas monestakin kohdasta. Tänään aamusta naputtelin aika napakan viestin terveyskeskukseen ja pyysin saada molempien laboratoriokokeideni tulokset kotiin, jotta voin mennä yksityiselle hoidattamaan tätä asiaa, koska ilmeisesti tuolla arvauskeskuksessa asiaa ei lähdetä tosissaan hoitamaan. Äsken sain sieltä viestin takaisin ja minulle luvattiin lähettää tulokset pian kotiin.

 

Olenkin nyt etsinyt aiheeseen perehtyneitä lääkäreitä netistä ja muutama varteenotettava lääkärisuositus on tullut myös kilpparin vajaatoimintaa sairastavilta tutuiltani. Ylipäätään olen yllättynyt siitä kuinka yleinen ko. sairaus lopulta on. Jos teissä on muita kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavia niin mielelläni kuulisin kuinka olette asian kanssa tulleet toimeen ja mitä kautta olette saaneet lääkityksen yms. ja oletteko saaneet ylipäätään lääkkeistä apua oireisiin. Myös ruokavalio jolla saa vajaatoiminnan oireita pidettyä kurissa kiinnostaa (EDIT: Ruokavalio kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville). Netistä löytyy jonkun verran tietoa sairaudesta, mutta lisätieto ei olisi koskaan pahitteeksi. Mielelläni otan vastaan myös lääkärivinkkejä pääkaupunkiseudulta, sillä haluan nyt hoitaa tätä asiaa, enkä vaan odotella ja odotella ja katella, koska tuskin tämä tilanne tulee mihinkään tuolla odottamisella paranemaan…

 

Muita kilpparivajukkeja siellä? 😉

*****
Jatketaan keskustelua aiheesta siis täällä uuden blogin kommenttiboksissa. Kerron myös pian lisää nykyisestä tilanteestani ja elämästäni laiskan kilpirauhasen kanssa. 🙂 (EDIT: Uudemmat kilpparikuulumiset löytyvät TÄÄLTÄ.)


1+

0 Comment

 1. Anonymous says: Vastaa

  Tämä tuli kyllä juuri oikeaan aikaan! Mulla on ollut jo ainakin muutaman vuoden masennuksen oireita, väsyttää koko ajan, mikään ei huvita yms. Paino on noussut viimeisen muutaman vuoden aikana reilusti, vaikka elintavat eivät ole mielestäni niin suuresti muuttuneet. Ihoni on erittäin kuiva ja kutiseva ja monet muutkin oireet tuntuvat täsmäävän. Jotenkin olen aina ajatellut, että mulla vain on taipumusta masennukseen ja painoa kertyy kun ikää tulee lisää. Pitäisi kyllä todella vain hakeutua noihin testeihin, mutta niistäkin olen kuullut ettei suomalaiset lääkärit ota oikein tosissaan kilppariongelmia. :s

  0
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti noita testejä. Tuntuu, että saa tosissaan taistella, ennenkuin sut otetaan vakavasti. Sen takia itsekin menin lopulta yksityiselle, kun kyllästyin siihen ”ota nämä masennuslääkkeet, seuraillaan tilannetta”-toimintaan!

   0
   1. Olen ihmetellyt näillä kilpirauhas palstoilla sitä, että miksi näillä palstoilla ei juuri miehien kirjoituksia näy? Tulee sellainen vaikutelma, kuin kilpiraukasen sairaudet olisivat vain naisten sairauksia.

    0
 2. http://lifewithpanda.blogspot.fi/2013/05/kilpirauhasen-vajaatoiminta-on-pelkka.html

  Kirjoitin ja avauduin toukokuussa omaan blogiini omista kokemuksistani tämän sairauksen kanssa. Olen myös pitkin vuotta kirjoitellut aiheesta, varsinkin nyt kesän aikana.

  En ole vuoden aikana onnistunut löytämään täältä Joensuusta lääkäriä, jota asia kiinnostaa, mutta etsinnät jatkuvat. Turussa käydessäni heinäkuun alussa, löysin ihotautilääkäristä oivan lääkärin, joka myös oli tähän sairauteen perehtynyt. Nyt minulla on lähetteet eri tutkimuksiin ja verikokeisiin ja TOIVON, että saan itseni kuntoon vielä tämän syksyn aikana..Joensuussa. Olen vajaatoiminnan takia ollut vuoden sairaslomalla, mutta sairaslomapapereita en saanut, koska tämähän on vain luulosairautta. Tämä luulosairaus on suorastaan pilannut elämäni, mutta toiveikkaana odotan sitä parempaa tulevaisuutta 🙂

  0
  1. Juuri näin, tosi ikävä kuulla, mutta hyvä että homma on nyt hoidossa. Itselläni tosiaan jo yli puolitoistavuotta tästä lääkityksen aloittamisesta ja nyt tuntuu, että tila taas kesällä ”romahti”. Ärsyttää oikein, kun ei oteta vakavasti. Kyllä me vielä täältä noustaan! Tsemppiä kovasti <3

   0
  2. Nimetön says: Vastaa

   hei,
   Voitko kertoa tämän ihotautilääkärin nimen Turusta ? Etsin juuri näihin molempiin vaivoihin lääkäriä täältä?
   T. Hannele

   0
 3. Monien muiden sairauksieni ohella sairastan myös samaista kilpirauhasen vajaatoimintaa ja ymmärrän siis sinua oikein hyvin. Itselläni se todettiin ensimmäisen raskauden yhteydessä. Minun onneksi (ja olen luullut että kaikilla on) se on ollut tosi helposti hoidettava sairaus. Lääkitys (Thyroxin) muutti tilanteen lähes heti ja vain muutaman kerran tämän 25 vuoden aikana on tarvinnut lääkitystä muuttaa. Valtava, kummallinen, selittämätön väsymys yleensä paljastaa, että tarvitaan lisää lääkettä. Toki sitä pitä(isi) vuosittain kontrolloida.

  Olet tosi hyvässä asemassa, jos sinun kohdallasi tilanne on yhtä hyvä. Ei hätää, helposti hoidettava sairaus, joka ei lääkittynä hankalaloita elämääsi ollenkaan.

  Mutta. Vasta hiljattain törmäsin taudin hankalampaan ”lajiin” blogissa Nouseva Myrsky. Tuskin Liisa on pahoillaan, jos linkkaan sen tähän – siinä blogissa on ihania korujakin! vinkvink. http://nousevamyrsky.blogspot.fi/2013/05/rakas-sinusta-on-tullut.html

  Toivotaan, ettet ole saanut tällaista hankalampaa versiota.

  Ja kyllä, vaikka olen ollut 14 leikkauksessa ja sairastanut monia monia sairauksia (ikää 50+) olen aina saanut avun pikkukaupungin terveyskeskuksesta, josta sitten ohjattu erikoissairaanhoitoon. Joskus joutunut vähän enemmän ajamaan asiaa, mutta yleensä kaikki on hoitunut mallikkaasti. Älä päästä minua vauhtiin, tai saat loppupäivän kuunnella sairaskertomuksia…

  0
  1. Kiva kuulla sinun tarina!

   Minusta tuntuu, että puolitoista vuotta Thyroxinilla meni ihan ok, mutta nyt tuntuu että tarvitsisi taas tehdä jotain. Ei vaan tunnu olevan voimia alkaa taas ”vääntämään” näistä asioista…

   Mielellään kuuntelen sairaskertomuksia, tämä vertaistuki on todella tervetullutta! 🙂

   0
 4. Hei Peppi

  Ensinnäkin on todella hienoa, että olet lähtehnyt tutkituttamaan itseäsi ja oireitasi sekä mahdollisesti löytänyt niihin ainakin yhden vastauksen verikokeiden tuloksista.

  Itselläni todettiin vajaatoiminta tämän vuoden helmikuussa, mutta äitini on epäillyt minun sairastaneen sitä jo lapsesta asti. Joskin kyseisestä sairaudesta ja sen vaikutuksista ihmiseen on kiinnostuttu vasta ihan nyt. Aiemmin kyseistä sairautta ei edes hoidettu mitenkään! Ja vielä viime vuosinakin monet ovat varmasti saaneet juuri väärän masennusdiagnoosin ennen kuin kilpirauhasen vajaatoiminta on löydetty.

  Tosiaan, itse menin testeihin tammikuussa, jolloin TSH-arvo oli 5,05. Ja kaikki oireet täsmäsivät! Vaikka kyseessä on jo selvä vajaatoiminta, arvoja haluttiin seurata ja minut määrättiin kuukauden päästä uusiin verikokeisiin, joissa TSH-arvo olikin jo 5,95. Tuolloin määrättiin loppuelämän kestävä lääkitys, joka sai minut todella helpottuneeksi. Viimeinkin oireet voisivat alkaa helpottamaan – oireet, joista olin jo ehtinyt kärsiä jo vuosikausia. Nykyään arvoni alkavat olla normaalin puolella, mutta verikokeissa ravaan silti joka kuukausi ja lääkemäärää vaihdellaan sen mukaan. Kerran arvoni kävivät jo liikatoiminnan puolella.

  Meitä on kuitenkin paljon, etkä ole sairautesi kanssa yksin. Toivottavasti saat apua yksityisen kautta! Valitettavasti tuo arvojen seuranta-aika voi olla pitkäkin. Jostain syystä tyroksiinilääkityksen kanssa arkaillaan todella paljon, vaikka lääkkeellä ei olekaan todettu olevan mitään haittavaikutuksia, kunhan vain TSH-arvoja seurataan säännöllisesti.

  Ikävä kyllä minulla ei ole muita vinkkejä sairauden kanssa pärjäilemiseen kuin se, että muistaa syödä lääkkeitä säännöllisesti. Lääke kuuluu ottaa aamuisin ennen ruokailua, joten itselläni on pilleripurkki yöpöydällä valmiina odottamassa aamua. Lääkkeen ottamisen jälkeen pitäisi pitää ainakin vartin tauko, ennen kuin syö mitään, koska lääkkeen pitää ehtiä imeytyä kunnolla. Jos lääkettä ottaa miten sattuu päivällä ja ruoan kanssa, vaikutukset saattavat olla heikommat. Lääkitys ei myöskään ala vaikuttaa ihan heti, mutta 4-6 viikon sisällä pitäisi tulla jo muutoksia 🙂 Yleensä lääkitys aloitetaan pienellä annoksella ja sitä lisätään hiljalleen, ennen kuin jokaiselle ihmiselle löytyy se oma yksilöllinen lääkemäärä.

  Vaikka loppuelämän kestävä lääkitys saattaa tuntua nujerruttavalta uutiselta, niin ainakin oireet helpottavat, monella loppuvat kokonaan. Ja onneksi kyseinen lääkitys on suhteellisen edullinen moneen muuhun ”loppuelämän sairauteen” verrattuna.

  Nyt vaan tsemppiä kovasti!

  0
  1. Uskomatonta. Itse jouduin samaan seurailuun ja sitten meni hermot…

   Minulla on myös luultavasti tämä ollut aivan lapsesta saakka ja nyt puolentoistavuoden lääkityksen jälkeen tuntuu, että tilanne on taas mennyt huonompaan… No saa nähdä mihin tämä taas tästä kehittyy.

   Tsemiä myös sinne!

   0
 5. Sori, siis Mimmi 🙂 Mulla menee nämä kaksi ihanaa naista ihan sekaisin välillä, siitä pahoittelut! *blush*

  0
  1. Ei haittaa, et oo ainut 😉

   0
 6. Anonymous says: Vastaa

  Heippa !
  Aihe on aika läheinen itselle koska myös mulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Onneksi rakas äitini pisti lääkäreille kampoihin ja käski ottamaan testit koska meillä on suvussa kilpirauhasen vajaatoimintaa. Nykyään paasaamme molemmat töissä ( parturi-kampaajia molemmat 😉 ) Asiakkaille joilla on vähänkin tuon suuntaisia oireita että äkkiä kokeisiin. Todella yleinen nykypäivänä tämä. Monella asiakkaalla todettu meidän patistamisen avulla 😀 Mahtaako olla noilla tsernobylin jutuilla osaa tähän (:

  0
  1. Haha, oikein! Minä oon miettinyt aivan samaa!

   0
 7. Suosittelen hankkimaan käsiisi Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino- kirjan! Itellä ei ole ongelmaa kilpirauhasen kanssa, mutta kirja on auttanut muissa ongelmissa, joihin ei lääkäriltä ymmärrystä heru..

  0
  1. Täytyypä vilkaista! 🙂 Kiitos vinkistä!

   0
 8. Anonymous says: Vastaa

  Ellet ole o törmännyt tällaiseen naiseen niin kurkkaas ihmeessä blogia. Juuri tänään oli sama aihe tapetilla ja kova tietämys on nyt kilppariongelmista 🙂
  http://www.lily.fi/blogit/halo/paivitetty-versio-tie-kilpirauhastesteihin-postauksesta

  0
  1. Joo, minä huomasinkin hänen postauksen aiheesta 🙂

   0
 9. Joohanna says: Vastaa

  Facebookissa on useampi kilpirauhasryhmä. Esimerkiksi ”kilpirauhasen vajaatoiminta”-ryhmästä löytyy paljon tietoa aiheesta ja onpa siellä listattuna lääkäreitäkin eri puolilla maata, jotka ovat hyvin perillä näistä jutuista. Ei muuta kuin sinne liittymään 🙂

  0
  1. Joo, olenkin niissä muutamassa jo jäsen. 🙂

   0
 10. Heippati. Itse kärsin monta vuotta erinäköisistä ongelmista. Lopulta alkoi jo sydämestäkin ottamaan. Kiloja tuli 20 lisää lyhyessä ajassa.Sain lähetteen Helsinkiin ja tehtiin mittavat kokeet sydämen takia ja mitään ei löytynyt. Määrättiin masennuslääkkeitä joita en suostunut syömään koska muuten elämä oli kunnossa.Lopulta tielleni osui oikea lääkäri joka otatti kilpirauhas kokeen ja siellähän se vika oli.Nyt olen noin 10 vuotta syönyt lääkkeitä siihen vajaatoimintaan ja kaikki hyvin. Kiloista vaan en ole päässyt eroon vielä.

  0
  1. Hyvä, että nyt jo parempi. Onhan nämä pitkiä juttuja, aika näyttää mihin suuntaan mennään 🙂

   0
 11. Hei Mimmi.

  Mullakin todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta vasta viimevuoden syksyllä. Sitä ennen mullakin oli kauheata väsymystä ja en jaksanut lähteä kouluunkaan. Mullakin oli samoja oireita kun sulla oli. Mun paino nousi kokoajan ja tosi helposti. Luulin, että se johtuu geeneistäni. Kävin ravintoterapeuteillä, jotka yrittivät keksiä, että mikä se on että lihon koko ajan. Onneksi yksi ravintoterapeuteistani lähetti minut verikokeisiin ja saatiin selville, että minulla oli kilpirauhasen vajaatoiminta. Thyroxinit käteen ja yksi namu päivässä. Painoni ei ole noussut hälyttäviä tahteja puoleenvuoteen ja muutenkin arvot ovat laskemassa. T: 14 v tytsy

  0
  1. Joo, hyvä, että pääsit hoitoon! Tämä on kyllä erikoinen sairaus…

   0
 12. Anonymous says: Vastaa

  Minun TSHni oli mitatessa 28 ja kolmen kuukauden seurannassa 39. Eli vajakki riistäytyi käsistä influenssan jälkeen, keuhkokuume ja sen jälkeinen outo tulehdustauti joka kiersi koko kropan suolistoa myöten, ilmeisesti ajoivat minut tilaan jossa ei ollut ollenkaan hyvä elää. 3 kk piti vielä jaksaa ennenkuin lääkitystä nostettiin. Vaikken syönyt juuri mitään, lihoin lyhyessä ajassa 20 kg, makasin koomassa kotona, eristäydyin suvusta ja toisaalta jalkani eivät kannattaneet enää. Jalkani olivat pahasti turvoksissa, läikikkäät, kipeät, crp lähellä 100. Jotain oli pielessä ja pahasti ja ennen kuin julkisen sairaanhoidon taholta mitään tapahtui kului tähän kaikkeen aikaa noin puolitoista vuotta.
  Nyt on paino laskenut 10 kg lääkityksen korjattua tilaa ja jatkaa laskuaan. Vasen jalkaterä läikkyy ja leimuaa vieläkin, oikea on asettunut. Julkislääkärit eivät tunnu olevan kiinnostuneita muuttamaan Thyroxin-lääkitystä toiseen. Eivät osaa yhdistää noita inhottavia oireita toisiinsa eivätkä innostua edes kokeilemaan, ihmetellä täytyy. Minäkin menossa yksityiselle asiantuntijalle kunhan saan erään toisen lääkekokeilun suoritettua alta.
  Kilpirauhasen vajaatoimintaa tutkitaan aivan liian vähän ja sitä pidetään harmittomana sairautena joka hoituu tabletilla hyvin. Ei pidä paikkansa. Minusta tämä sairaus tuhoaa ihmiselämän jos sitä ei saada hyvään tasapainoon ja tarkkaan seurantaan. Ole ja olkaa aktiivisempia kuin minä, en millään meinaa enää jaksaa taistella tämän kanssa. Toivon sinulle/muillekin parempaa onnea sairauden hoidon suhteen. Voi hyvin.

  0
  1. Ohhoh! Uskomatonta! Nämä on kyllä niin pitkäaikaisia juttuja, että ihan hirvittää ja täytyy olla itse tosi motivoitunut ajamaan asiaa eteenpäin. Tsemppiä kovasti sinne!!

   0
 13. Anonymous says: Vastaa

  Minulla todettiin 10 vuotta sitten, eli ollessani 12 vuotias. Lihomiseni oli syy mennä lääkäriin ja sieltä passitettiin verikokeisiin ja todettiin vajis. Arvoni ovat lääkityksen myötä olleet ok, paitsi nytten olen puolisen vuotta kamppaillut arvojen kanssa. Keväällä tsh oli mennyt liikatoiminnan puolelle ja annosta laskiessa se menikin pahasti vajaatoiminnan puolelle jolloin tsh oli 51.9.. joten annostuksen nostoon! jipii! Kuukaudessa tsh oli laskenut 19.1 ja eikun nostetaan lisää annostusta. Seuraava verikoe onkin tämän kuun puolella. Katsotaan jokos olisi normalisoituneet. Mutta tosiaan suurimmat oireeni ovat väsymys ja erittäin huono aineenvaihdunta, jonka seurauksena hankala saada painoa alaspäin. Itse en suhtaudu tähän ”sairauteen” negatiivisesti vaikka aina ei olisikaan niin hyvä olla. Tämä ei ole kuitenkaan kuolemaan johtava. Tämän kanssa on elettävä ja tähän on asennoiduttava! Tsemppiä sulle ja toivottavasti saat arvosi kuntoon 🙂

  0
  1. Voi kun multakin olis joskus tajuttu mitata nämä arvot jo noin nuorena… Olen samaa mieltä, tämä on toisaalta ”pieni vaiva”, mutta toki kuriin saaminen on haastavaa. Tsemppiä myös sinne! 🙂

   0
 14. Terve ! Maaliskuussa tsh oli n.8 ja lääkitystä nosstetttiin. Heinäkuussa kävin verikokeissa ja arvaappa mikä oli tsh? 10 !??? Mitä ihmettä kuinka se voi nousta vaikka lääkettä nostettiin 🙁 mulla ei kyllä ole paljoa oireit, välillä väsymystä ja paino on noussut nesteiden kertymisen takia… Ihan kakka sairaus :D!

  0
  1. No ollaan sentään hengissä 😀 Tsemppiä!!

   0
 15. Minä kävin muutama viikko sitten akupunktiossa ja siellä mulle sanottiin, että mulla on todennäköisesti kilpirauhasen vajaatoiminta. Mutta Suomessa ei TK:ssa oteta KAIKKIA kilpirauhaskokeita, vaan yksi näyte pitää lähettää amerikkaan tutkittavaksi ja sitähän ei tehdä, koska se maksaa ylimääräistä. Muistaakseni se oli RT3 arvo. Ja koska tätä arvoa ei täällä mittailla, ihmisille määrätään masennuslääkkeitä koska muut kilppariarvot ovat kunnossa, vaikka tuo RT3 arvo olisi ratkaiseva. Lisäksi sain hyviä ruokaohjeita ja kilpirauhasta aktivoivia tuotteita. Oon nyt syönyt siitä lähtien tuota L-tyrosiinia ja sen verran olen itsessäni huomannut muutosta, että se jatkuva väsymyksen musta verho on hellittänyt, en ole enää zombie jolla on kestovitutus päällä 24/7. Lueskelin noita sun linkkejä ja aika moni asia täsmää minunkin kohdalla. Kilppariarvot ovat kuitenkin kunnossa!

  Kilpirauhasta aktivoi:

  L-tyrosiini aminohappo
  Chlorella
  Kookosöljy
  Parapähkinä

  Tänne ajattelin suunnata omine verine ja tilata sen ratkaisevan näytteen omaan pussiin, on edullisempaa mitä yksityisissä labroissa. Toki jos työterveyshuolto sen voi ottaa, niin sitä kautta kannattaa ehdottomasti kokeilla!

  http://www.oamk.fi/yhteistyo_ja_palvelut/palvelut_ja_tuotteet/sote/laboratoriopalvelut/

  0
 16. Anonymous says: Vastaa

  Jos kilppari-arvot keikkuu rajoilla, kannattaa pyytää/ehdottaa/vaatia kilppari-lääkkeen kokeilua. Jos lääkehoidosta on apua, niin sitä luonnollisesti kantsii jatkaa. Valitettavasti potilaan täytyy joskus osata vaatia saadakseen asianmukaista hoitoa.

  0

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kiitos kommentistasi! ♡ Sähköpostiosoitetta ei julkaista blogissa. Kommenttien valvonta päällä.

PLUSMIMMI @ INSTAGRAM